onsdag 21 januari 2009

Rent fördjävligt

Hur fan kan man gå in och säga att man ska sänka pensionen med 4,5 % ? När ska alla fallskärmar och bonusar och löjligt höga löner sänkas så det kommer ner på en "normal" nivå?
Det finns en stor mängd pensionärer idag som har svårt att få ekonomin att gå ihop. Hur mycket bättre blir det då med sänkt pension?

"Sedan Sveriges pensionssystem reformerades efter en bred politisk uppgörelse
1998 är tanken att pensionerna ska följa konjunkturen. De äldre ska både vara
med och dela på kakan i goda tider och ta del av bördan när det pekar neråt."

Jaha, och när höjdes pensionen så mycket att det blev kännbart för de äldre? När höjdes den så mycket att de verkligen kände av den höjningen? Skulle pensionen råka höjas med ett par hundralappar så höjs skatten, momsen och hyran med fler hundralappar, så det blir ett minus i kassan ändå. Är verkligen inte de äldre värda mer än att de ska svältas ut?
Enligt prognosen ska pensionen sänkas med 4,5 % under 2010, oförändrat under 2011 och höjas med 7,5 % under 2012. Under de två åren som går innan höjningen hinner vi bli "av med" många pensionärer som tydligen ligger samhället till last och vågar leva efter 65 års ålder. Många pensionärer kommer dö efter att ha legat sömnlösa och grubblat över hur de ska få pengarna att räcka till mat.
Vore det inte mer humant att avrätta alla när de når pensionsålder direkt istället? Istället för en guldklocka kan de väl få en giftinjektion i guldspruta?

Pussen & Kramen
/Ango

Inga kommentarer:

Populära inlägg