söndag 25 januari 2009

Dags igen?

Jamen, då har vi ju klarat av en halv normal vecka och vi kan ju inte börja en ny vecka med en normal måndag, eller hur? Vad jag pratar om? Sjuka barn såklart! Victor har fått hemsk hosta, som han alltid får när han blir förkyld. Eftersom han har krupp och att jag ska kräva att få en astmautredning på honom, så får han det tufft med andningen och en hosta som skulle ta död på mig till och med, varenda gång han är förkyld. Ifredags eftermiddag var han sådär rosig om kinderna som han alltid blir dagarna innan han får sin hosta och andnöd, och igår blev han snorig. Idag har han hostat och fått inhalera Bricanyl flera gånger, samt fått Ventoline i en (kick-start-dos, dvs en aningen högre än vad han ska ha som underhållsdos, för att få en snabb effekt). Tyvärr märks det inte så mycket att han fått medicin.
Som det ser ut just nu så blir Victor hemma från dagis imorgon... Som tur är så är R hemma, sjukskriven så jag kan åka till skolan ändå...tack och lov!


Pussen & Kramen
/Ango

5 kommentarer:

Mamma J sa...

Näe!!!!! Blä!

Vad var det vi sa om mars/april och friska vindar?! Nu får det vara NOG!

Anonym sa...

Nä men fy, stackars liten! Det kan ju vara förkylningsastma, men det vore väl skönt att få en utredning på honom. Krya på! Kramar Anna!

Kerstin sa...

Usch det är inte kul. Linus får också alltid falsk krupp så fort han blir förkyld. Vi har fått Lepheton som faktiskt hjälper bra mot hostan på nätterna.

//Kerstin

Ango sa...

Mamma J:
Ja, jag hoppas det blir vår snart, så vi slipper det här. Gissa om vi ska vara superfriska hela sommaren ;).

AnnaK:
Båda tjejerna hade förkylningsastma, och Victor fick falska kruppen istället ;). Vi märker att han får större och större problem för varje gång han är förkyld och även lite småproblem däremellan med andningen, så därför funderar jag på om han har astma (pappan har ju det). Varenda gång han är hostig och snorig måste han inhalera.
Ska ner till VC imorgon och prata med dem får vi se.

Kerstin:
Det är jättejobbigt eftersom de blir så dåliga på så kort tid.
Vi hade Lepheton till Victor tidigare men eftersom han var ett av alla barn som fick hallucinationer (http://angosdagar.blogspot.com/2008/04/dags-att-uppdatera.html) av det så slutade vi med det. Nu får han flytande Ventoline, Bricanylspray och Betapred vid behov. Tyvärr är det bara Betapreden som ger resultat numera, så vi måste kolla andra lösningar för honom, för han kan inte få Betapreden varje gång han är förkyld.

Kram
/Ango

Unknown sa...

Hoppas att han kryar på sig fort och att ni andra klarar er denna gång!

Populära inlägg