måndag 8 december 2008

Sjukt...

USA är ju USA och det är ett otroligt sjukt land, det är ju ingen nyhet. Skönhetstävlingar för barn är ju ett i raden av sjuka fenomen som USA gärna pysslar med (det är ju inte unikt för USA, men där är det så galet upphaussat).
Jag undrar vad det är som driver mammorna (för jag tror faktiskt inte att det finns speciellt många fäder som tvingar döttrarna till detta) till att traumatisera sina döttrar. Varför är det så viktigt för mammorna att få bekräftat att deras barn är vackra? Kan man inte se det själv?
Tyvärr är det vanligt att föräldrar försöker förverkliga sina egna drömmar genom sina barn, och varför gör man det? Jag kan verkligen inte förstå varför man gör det. Är det verkligen så fel att barn får vara just barn? Måste de vara små vuxna? Livet är så hårt som det är ändå (även för barn) så varför inte bara låta barnen få leka?! Och är det så fel att barnen har egna intressen, som kanske inte stämmer med föräldrarnas, men ändå ett intresse?
Dessa skönhetstävlingar lär bara barnen en enda sak, och det är att det enbart är utseendet som räknas... Vad barnen är duktiga på är bara en petitess i sammanhanget. Är du inte vacker, duger du inte. Och det är ju fint att förmedla tidigt till barnen... Här kämpar man själv med att förmedla till barnen att alla är lika mycket värda, utseendet är inte viktigt och det är vad man försöker göra och hur man beter sig som är viktigt! Så fel jag hade.
Nej, skrämmande är vad det är, men inte förvånande för ett land som borde vara långtidssjuksrivet, eller rent av sjukpensionerat!

Pussen & Kramen
/Ango

2 kommentarer:

Mamma J sa...

Ja, det är verkligen hemskt! Det hemska är dock att vi i Sverige bara går i deras fotspår - det är bara att titta på hur medvetna våra småtjejer är nuförtiden - till skillnad från hur vi var när vi var små. Bara EN generation...

Ango sa...

Visst är det skämmande!?
När jag var lika gammal som T och Paulina hade jag ingen koll på något annat än Skrållan, typ. Idag är det Bratz, smink och kläder som sitter tajt och helst visar mer än de döljer. Det är inte ok att bara vara barn idag. De (tjejerna, inte killarna såklart) ska vara små vuxna så tidigt som bara går. Undrar hur våra barnbarn kommer vara...

Kram
/Ango

Populära inlägg