fredag 9 januari 2009

Äntligen fredag

Två dagar har jag "tvingats" upp tidigt på morgonen för att väcka barn, och nu känner jag mig riktigt seg, såklart. Tur att det var en mjukstart inför nästa vecka. Nu är det ju fredag igen, och helgen står för dörren!

För ett tag sedan tittade jag på Nyhetsmorgon på Tv4 och då var det två killar där som berättade om en sida de hade startat, där varje musklick genererade pengar (reklamintäkter) och där pengarna går till välgörande ändamål. Jag tyckte det lät kanon, och letade såklart upp sidan och registrerade mig. Sidan är verkligen bra. Perfekt startsida där man själv styr väldigt mycket över vad man vill ska visas. Man lägger in favoritlänkar, man ställer in nyhetsflöde och vilken kommun man vill se vädret för. Jag vill att fler ska se sidan, och framför allt att fler ska använda den, så därför puschar jag för den här i min blogg nu.
Man väljer själv vart man vill att pengarna ska gå. Man kan välja t ex Rädda barnen, Röda korset, Stockholm stadsmission m.fl. Varje gång du sedan öppnar sidan trillar det in några ören. Om du ska handla över nätet, gör det med länkarna från sidan och du samlar in mer. Är man registrerad kan man följa hur mycket man själv har samlat in. Klicka här nedan och kika på sidan själv.



Läste på Aftonbladets hemsida om en samlare i England som gått vilse i sitt eget hem, och dött av uttorkning. Det är fruktansvärt. Att det finns samlare av olika slag är ju inget nytt, men det jag har svårt att förstå är att ingen reagerar. På bilden ser man ju hur soporna täcker fönstret. Borde ingen reagera då? Ingen som reagerar på stanken (de fick sätta in rökdykare när de skulle hitta kroppen, pga stanken)? Borde inte mannen ha luktat vidrigt? Var han aldrig ute så andra kände hur han luktade? Grannarna säger ju att han har samlat sopor i minst 10 år. Varför har inte de reagerat? De borde ju göra något för att skydda sitt eget om inte annat. Hela det här huset är ju en enda sanitär olägenhet. Hade jag bott granne med ett sådant hade jag försökt mitt bästa att få en ändring på det.

En annan artikel på Aftonbladets hemsida handlar om hur otrevlig servicepersonal får vara eller inte vara. Jag själv är född in i serviceyrket och har jobbat hela mitt liv inom främst restaurangbranschen i både Sverige och Grekland.
Jag har alltid lärt mig att gästen/kunden har rätt, men inte i vilken utsträckning som helst. Jag har också alltid hållt på att genom att hålla sig lugn och sansad och framför allt saklig kommer man långt när en gäst är missnöjd. Någon som däremot är ett stort "no no" för gäster, det är att komma med personliga påhopp. Det behöver jag absolut inte ta. Att kalla mig för idiotiska saker, där är inte positivt och där går min gräns för hur trevlig jag behöver vara. Så länge man pratar om beteende så lyssnar jag och är trevlig, men blandas min personlighet in då kommer häxan fram i mig och jag jag kallar den andre för "lilla vännen" på ett nedlåtande sätt (sån är jag).
Jag anser att ingen ska behöva ta skit för att en annan har en skitdag, och ingen ska ge någon annan oförtjänt skit! Konstruktiva klagomål ska man tacka för däremot, eftersom de hjälper ett företag att utvecklas.

Snön håller på att försvinna hos oss. Det är plusgrader och har varit sedan igår kväll. Jag hörde hur snön smälte och droppade ner på fönsterblecket när jag tittade på TV igår kväll. Det har varit plusgrader hela natten och kommer vara fram till mitten av nästa vecka så det blir nog inte så mycket snö kvar efter det.

Idag är det fredag, och dags för Let's dance igen. Årets "kändisar" känns som "de som blev över". Till att börja med "Blodinbella". Vad sjutton gör hon där? Hittar de inte tillräckligt med andra kändisar, så de måste ta in bloggare också? Mojje, Hasse Aro, Carl-Jan Granqvist? Nja, det känns lite trist! Ok, det ska bli jättekul att se Mojje, Kitty, Laila och Magnus dansa, men det hade varit roligare att se "riktiga" kändisar som det varit tidigare. Det märktes i och för sig redan förra säsongen att det började tryta på populärt folk och man fick ta med "doldisar" i programmet. Nåja, vi kommer säkert att sitta klistrade framför TV:n på fredagarna och titta i alla fall.

Nu pockar Victor och Simone på uppmärksamheten. De ska spela "Disney's skattjakt" som Simone fick i julklapp.

Pussen & Kramen
/Ango

2 kommentarer:

Mamma J sa...

Jahapp - varför inte? Tänkte jag och ändrade genast min startsida till Godstart.se :).

Och det där med service. Jag har också i hela mitt yrkesverksamma liv och lite före dess också arbetat med service i olika varianter och har exakt samma åsikt som du när det gäller det där. Det gör dock också mig till en rätt så krävande kund. Jag tar inte vilken skit som helst av en person som jag är kund hos, så är det. Jag vet hur jag anser att en kund skall bemötas, eftersom jag arbetar med det dagarna i ända, och förväntar mig också ett lika professionellt bemötande när jag själv är kund. Jag bojkottar lätt en inrättning som upprepade gånger beter sig "felaktigt" till förmån för de som "vet hur man gör"...

Vi skall också se på "Let´s Dance" ikväll och precis som du har jag funderat lite över startfältet. Jag kan inte riktigt komma överens med mig själv om vem jag hoppas åker först - Blondinbella eller Elisabeth Höglund... Egentligen är det nog Blondinbella, men jag anar att det kommer att bli Elisabeth.

Nu skall vi sätta fart med saneringen härhemma!

Ha det bäst!!!

Anonym sa...

Ha en trevlig fredagkväll! Själv funderar jag på att ge Let´s Dance en chans, har ju aldrig sett det. Kram!

Populära inlägg