fredag 30 januari 2009

Bägaren rann över

Ännu en dag har jag haft fullt upp. Var i skolan på förmiddagen, kom hem och fixade lunch till mig, R och Victor. Nästan direkt efter att vi hade ätit och jag hade tagit hand om disken skulle jag iväg och hämta tjejerna i skolan. Hem igen, och försöka plugga och förbereda lite.
R frågade om vi skulle åka till Västerås vid 16-tiden. Visst, sa jag och fortsatte med det jag höll på med. 2 gånger till under en timmes tid påminde han att vi skulle åka vid 16-tiden. Sista gången han sa något var kl 15:54 när han frågade om jag kunde skjutsa S och hans saker. Då brast det!
Jag slängde ihop locket på min laptop och for iväg. R sa att jag behövde ju inte vara så sur... Nej just det, det behöver jag ju inte. Jag sa att jag VET att vi skulle åka klockan 16, men jag ville slutföra det jag höll på med (skolarbete), men tydligen är ju allt annat MYCKET viktigare. På väg ut till bilen sa han att han kunde fixa så han kom in till Västerås på något annat sätt...för han tyckte inte att jag skulle följa med. Jag skrek åt honom! Jag har aldrig varit så arg och ledsen på honom som idag!
Hela djävla månaden har jag lagt mig själv åt sidan, till förmån för familjen, men det är ju ingen som tackar för det.
Jag ifrågasatte om det var så bråttom, och han var ju TVUNGEN att vara i Västerås klockan 17, och det var han ju, det var ju galet viktigt tydligen!
Jag skjutsade S hem till hans mamma och kom tillbaka hem igen, och då var inte R ens påklädd...
Jag var så arg att jag egentligen inte alls skulle kört bil. Jag kände verkligen vilken aggressiv förare jag var.
När R satte sig i bilen bad han om ursäkt, men jag tror fortfarande inte att han fattar. När vi åkte hem försökte jag förklara hur jag känner. Hur förbannat jobbigt det är att aldrig ha avlastning, att hela tiden vara på språng och att inte ens få sitta på toa utan att någon rycker och sliter i mig. Att dessutom ha ungar som är sjuka var och varannan dag och ett par kurser i skolan som kräver väldigt mycket, det tär på psyket. Hans kommentar på det var att han inte märkt så mycket av det eftersom han legat på sjukhus osv. Nej, just det, det är ju det jag säger! Jag får sköta precis allt, och jag hinner inte med mig själv. Jag har tappat bort mig själv.
Hur som helst:
När vi väl kom till Västerås, kl 17:03, eftersom han hade andra saker att göra innan vi kom iväg (det var ju bara bråttom när jag höll på med annat), visade det sig att de som skulle öppna på stället vi skulle till, inte hade kommit, och inte kom förrän klockan 17:30 *suck*). Vi fick alltså sitta i bilen och vänta i 25 minuter.

Jag hoppas verkligen att han tänker lite mer. Imorgon är sista dagen jag skjutsar. Jag har lovat att följa med på en fest i Västerås. Efter det tänker jag faktiskt tänka väldigt mycket på mig själv ett tag, och framför allt tänker jag plugga en hel del!

Pussen & Kramen
/Ango

torsdag 29 januari 2009

Det sjuka fortsätter

Idag när jag hämtade tjejerna på skolan gick jag in på fritids för att säga att de inte kommer idag heller. De frågade om Victor var magsjuk, för de hade bara hört som hastigast att Simone hade sagt något om det. Jag berättade hur det var, att han var hemma för att inte dra med sig magsjuka från dagis. Då berättar M som jag pratade med, att det var ungefär lika illa på skolan. Simones lärare hade spytt som en räv i skolan idag...
Är det någon som har en bunker jag kan krypa ner i ett tag?

Pussen & Kramen
/Ango

"Skolan ska vara gratis"

Eftersom jag läste Mamman J:s inlägg om avgiftsfri skola och alla dessa skrik så fort föräldrarna förväntas att "ställa upp" med något som kostar några kronor, så tänkte jag också lägga in lite åsikter i debatten.
Jag har redan konstaterat att jag till fullo håller med Mamman J i hennes åsikter, och jag kan inte för mitt liv förstå problemet med att skicka med matsäck och liknande. Det handlar ju ändå om våra egna barn, eller hur? Jag gissar att de som raljerar om avgiftsfri skola (den är faktiskt avgiftsfri då kommunala skolor inte tar ut terminsavgifter eller avgifter för läroböcker, men ordet "avgiftsfri" ska dras så långt som bara går) är samma personer som kommer gnälla över att skolan inte klarar av att uppfostra barnen. De åsikterna går liksom i samma anda i mitt tycke.

Jag som förälder är ytterst ansvarig för mina barn och deras välbefinnande. Jag är också skyldig att förse dem med mat och tak över huvudet. Inget konstigt med det!
Jag har själv VALT att ha barn, flera barn till och med, och givetvis kostar de pengar, hela jäkla tiden! Inget konstigt i det...återigen så är det i mitt tycke.

Det finns de som drar det här med "gratis skola" till absurdum och anser att skridskor ska vi inte köpa, det får skolan stå för om barnen ska åka. "Skolan ska vara gratis". Visst, de åker inte skridskor speciellt mycket, men är skridskor verkligen något att skrika om?
Jag köpte ett gäng skridskor i vår second hand-butik för 2 år sedan. Jag köpte 3 par skridskor i olika storlekar och en lila Jofa-hjälm (till Paulinas stora lycka) och gav HELA 50:- för alltihop. Det har räckt i 2 år till och de skridskor som var i största storleken kommer inte Paulina kunna ha förrän nästa år. Och nu ska Simone åka skridskor i skolan och då räcker skridskorna till henne också.
Inser inte folk att man kan köpa begagnat? Till ingen kostnad alls. Jag vill inte heller lägga ut en massa pengar på nya skridskor som är urvuxna nästa år, men när ungarna slutar växa som om de käkat gödsel, ja, då ska jag köpa nya till dem. Tills dess är begagnat ett underbart alternativ!

När nu många anser att man inte ska behöva betala skridskor eftersom skolan ska vara gratis, undrar jag var ska man dra gränsen? Varför stanna vid skridskorna? Varför måste vi köpa gympakläder ("vi har aldrig gympa hemma, och skolan ska vara gratis")? Varför måste vi köpa badkläder ("vi badar aldrig hemma, och skolan ska vara gratis")? Varför måste vi köpa inne-/uteskor till gympan ("vi är aldrig bara inne eller ute hemma, vi är båda samtidigt, och skolan ska vara gratis")? Varför måste barnen ha gummistövlar ("vi är aldrig ute när det regnar när vi är hemma, och skolan ska vara gratis")? Ni fattar vart jag vill komma va? Är det så förbannat svårt att se det ur barnens perspektiv? "Nej, jag får inte åka skridskor för mamma (ja, det är faktiskt mest kvinnor som gnäller om detta) säger att skolan ska köpa mina skridskor om jag ska åka, eftersom skolan ska vara gratis." Hur kul skulle det vara? Hur kul skulle det vara att stå bredvid och inte få vara med på det roliga som kompisara är med på?
När ska föräldrarna inse att det bara är barnen som hamnar i kläm?

När det gäller klassresor är jag ännu mer emot detta "skolan ska vara gratis"-gnället. Vanligtvis sker dessa under lov/helger och det är inte något obligatoriskt moment. Det är inte en del av undervisningen att åka till Alperna eller Mallis. Skolan är inte ens arrangör. Här måste föräldrarna delta aktivt i sponsringen av resekassa. Således måste föräldrarna också aktivt delta i att styra resan mot ett mål som funkar för alla. Det här är ju faktiskt sådant som ligger utanför skolan och därför ska det inte ingå i "skolan ska vara gratis"-gnället.


Pussen & Kramen
/Ango

Helt sjukt

Igår var Victor på dagis, för första och enda gången den här veckan... Han får vara hemma resten av veckan. Nu är det *peppar peppar* inte Victor själv som är sjuk, utan han är hemma i förebyggande syfte. Varför? Värsta magsjukeepidemin härjar på dagis...bland personalen. När vi kom igår morse fick vi veta att tre i personalen var sjuka. Alla tre hade insjuknat kvällen innan (de tre var på en föreläsning tillsammans). Den som tog emot oss på morgonen insjuknade själv ett par timmar senare, fick jag veta när jag hämtade hem Victor igen. Då valde jag att håla Victor hemma resten av veckan. Idag skulle han visserligen vara ledig ändå eftersom vi ska till BVC och göra om hörseltestet, men på fredag får Victor vara hemma med R.

Ja, R då. Han är ju också ett kapitel för sig. Han opererade knät i tisdags, och jag är nu hans personliga assistent...
Hela operationen tog runt 2 timmar (skruvade fast ett korsband) och han fick komma hem på eftermiddagen. När han satt i rullstolen som jag lotsade runt på sjukhuset var han hemskt smärtpåverkad. Han sa flera gånger att han trodde att han skulle svimma eller kräkas av smärtan (då hade han ändå starka grejer i sig).
Hemma låg han på soffan, och lyckades ta sig upp på toa ibland. På kvällen hade han så ont (då hade dundermedicinen lämnat kroppen) att han inte visste var han skulle ta vägen. Han ringde HSU för att få råd. Han fick veta att den smärtlindring han hade kunde ökas med en tablett till. Han gjorde så och väntade. 2 timmar senare hade inte denna tablett gjort någon verkan och han började få panikångest. Han ringde HSU igen och de skickade en ambulans.
Vid det här laget är klockan nästan 3 på morgonen, och jag är tröööööötttt.
Ambulansen kom och de kunde inget göra. De fattade inte varför de skulle komma (det var ju HSU, inte vi som ringt). De konsulterade ortopedjouren och fick beskedet att R kunde ta 50 mg av smärtlindringen varje dygn, så han kunde ta en tablett till. Problemet var bara att han redan hade tagit 50 mg, på 15 timmar... Det fattade de inte först utan dillade på om att han kunde ta en tablett till.
Ja, i alla fall så fick han följa med efter ännu en konsultation med ortopedjouren (som var förvånade över vilken smärtlindring man valt till honom efter operationen). Jag fick gå och lägga mig igen...
Klockan 5:25 ringde mobilen. jag trodde det var väckning, men det var det inte. Det var R som satt i en taxi, på väg hem och ville bli insläppt.
Upp ur sängen, ner för trappen, och lite markservice innan jag fick krypa ner igen. Kl 6:30 var natten slut för min del och nästa krävande del av familjen behövde min uppassning; barnen.

Jag är så trött... Trött på alla sjukor, trött på att andra inte får vara friska, för jag har inte tid med det här. Jag lägger all energi på familjen och känner att jag inte pallar med skolan, som är väldigt krävande nu.
Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag ändå får vara frisk (bortsett från mitt sviktande psyke då), men jag har en känsla av att så fort jag slutar trippa runt på tå och börjar sova mer än 5-6 timmar/natt så kommer jag inte vara frisk längre. Än så länge är det bara mitt huvud som säger ifrån. Den sprängande huvudvärken som inga piller biter på (så jag bryr mig inte ens om att ta några) men som hotar att spränga huvudet varje gång jag andas, vittnar om att jag kommer känna mig allt annat än frisk så småningom.

Nu ska jag skjutsa tjejerna till skolan, sedan ska jag hem och sköta markservicen till mina killar...

Pussen & Kramen
/Ango

måndag 26 januari 2009

Måndag och skola igen

Idag har det varit föreläsning, i kvalitativ metod. Intressant...men samtidigt lagom flummigt och urtrist. Hm, märkligt det där.
Det börjar bli mycket nu i skolan. I den här delen av metodkursen ska vi genomföra en kvalitativ metodundersökning. Vi ska intervjua 2 personer och göra allt som krävs. Hela arbetet ska bara vara på 3-4 A4, inte alls mycket, men jobbet runtomkring är desto mastigare. Detta ska vara inlämnat redan den 13 februari... Det var ju ganska snart det *suck*.
Jag och J som jag ska skriva uppsatsen med bestämde idag att vi ska byta ämne till uppsatsen. Nu ska vi titta på stress hon lärare med funktionshindrade elever i sin klass. Undrar hur många gånger vi kommer ändra oss igen innan vi kommer på att vi bara har en vecka på oss att bli klara med uppsatsen *hrm*.

Var på bibblan med Victor idag och kom hem med några böcker till mig. Jag som redan har en hel drös att läsa *suck*. Bäst att kasta sig över bokhögen nu direkt...så kanske jag glömmer att jag har ont i halsen (det där sista sa jag inte egentligen...).

Pussen & Kramen
/Ango

söndag 25 januari 2009

Dags igen?

Jamen, då har vi ju klarat av en halv normal vecka och vi kan ju inte börja en ny vecka med en normal måndag, eller hur? Vad jag pratar om? Sjuka barn såklart! Victor har fått hemsk hosta, som han alltid får när han blir förkyld. Eftersom han har krupp och att jag ska kräva att få en astmautredning på honom, så får han det tufft med andningen och en hosta som skulle ta död på mig till och med, varenda gång han är förkyld. Ifredags eftermiddag var han sådär rosig om kinderna som han alltid blir dagarna innan han får sin hosta och andnöd, och igår blev han snorig. Idag har han hostat och fått inhalera Bricanyl flera gånger, samt fått Ventoline i en (kick-start-dos, dvs en aningen högre än vad han ska ha som underhållsdos, för att få en snabb effekt). Tyvärr märks det inte så mycket att han fått medicin.
Som det ser ut just nu så blir Victor hemma från dagis imorgon... Som tur är så är R hemma, sjukskriven så jag kan åka till skolan ändå...tack och lov!


Pussen & Kramen
/Ango

Tråkväder

Igår hade det snöat en del på natten, så vi hade nog en 5 cm nysnö att glädja oss åt...på morgonen i alla fall. Det regnade ju en del under dagen så det blev svinhalt ovanpå snön, den snö som sakta försvann (speciellt som det var ett par plusgrader hela dagen och natten också).
Idag är det inte mycket snö kvar, och det lilla som finns håller på att regna bort nu. Urtrist verkligen.

Victor började bli snorig igår, och idag har han riktigt jobbig hosta. Han har fått Ventoline, men vi får se hur han artar sig under dagen. Blir han hemma imorgon så påverkar det inte mig så mycket för en gångs skull eftersom R ändå är hemma (han ska opereras på tisdag). Jag hoppas ju att Victor ska bli bättre så han får gå till dagis såklart. Dessutom vore det bra om han inte var förkyld just nu eftersom han ska göra om hörseltestet på BVC på torsdag. Han klarade det inte i december när vi var, och skulle få göra om det nu i januari. Jaja, vi får se hur det blir.

Körslaget igår, då. Var det rätt kör som åkte ut? Jag tyckte faktiskt det. Magnus kör var jättebra, men Eriks var lite bättre och Hannas var ju outstanding! Vilka framträdanden den kören gjorde. Helt underbart!
Det ska bli urspännande att lyssna på dem i finalen.
Något annat jag gillade med körslaget igår var att Gry hade på sig bättre kläder. De kanske har bytt stylist ;). De kläderna hon haft på sig tidigare har inte varit smickrande för hennes kropp, precis. Det hon hade igår passade mycket, mycket bättre, och jag hoppas att stylisten hittar en snygg blåsa för en växande mage till finalen nästa vecka!
Så, nu har jag fått vara riktigt ytlig ;).

Jag har ju inte berört Let's dance heller;
Åkte rätt par ut? För mig stod det mellan Kitty och Blondinbella. Båda två ser ut som om de gör parodi på tiodans. Blondinbellas bloggfans glömde väl att rösta på henne i fredags, eller också insåg de också att hon inte hade något i programmet att göra.
Någon som verkligen, verkligen imponerar på mig är Magnus Samuelsson. Han med sin stora kroppshydda kan verkligen föra sig på dansgolvet. Mycket imponerande!
Någon annan som också växer för mig är Elisabet Höglund. Hon har ju ruskig humor och självdistans. Hon verkar ju vara en riktigt rolig person som bjuder på sig själv. Man är ju så van att se henne som den politiska reportern som är torr och ganska uppstyltad. Jätteroligt att få se en annan sida av henne!

Pussen & Kramen
/Ango

lördag 24 januari 2009

Lurig lista

Jag gillar listor och utmaningar så jag snodde den här från Malin

När du svarar, kom ihåg att du bara får använda ETT ord som svar. Bara ett! Det är inte så lätt som det verkar!

1. Var är din mobiltelefon? fickan
2. Var är din äkta hälft? soffan
3. Ditt hår? uppsatt
4. Din mamma? Linköping
5. Din pappa? död
6. Det bästa du vet? ömhet
7. Din dröm inatt? innehållslös
8. Din dröm/ditt mål? examen
9. Rummet du är i? stort
10. Din hobby? blogga
11. Din skräck? olyckor
12. Var vill du vara om 6 år? arbetsplats
13. Var var du igår kväll? hemma
14. Vad du inte är? stressad
15. En sak du önskar dig? trädgård
16. Var du växte upp? Linköping
17. Det sista du gjorde?handlade
18. Dina kläder? mjuka
19. Din TV? stor
20. Ditt/dina husdjur? katter
21. Din dator? bärbar
22. Ditt humör? bra
23. Saknar någon? pappa
24. Din bil? vit
25. Något du inte har på dig? örhängen
26. Favoritaffär? H&M
27. Din sommar? solig
28. Älskar någon? flera
29. Favoritfärg? svart
30. När skrattade du senast? lunch
31. När grät du senast? december

Pussen & Kramen
/Ango

Fyndat

Nu har vi varit och fyndat. Som alltid hittar man saker som man inte alls hade tänkt köpa, men som man köper ändå. Eftersom det bara rör sig om ett par tior så spelar impulsköpen ingen roll.
Vi fyndade idag:
- Ett litet sängbord till Simone. Vi hittade ett svart med låda och hylla som var perfekt i storlek.
- 5 pocketböcker till mig. Det var bla Marian Keyes, Charlotta von Zweigbergk och Alexander McCall Smith. De två sistnämnda har jag aldrig läst, så det ska bli spännande att läsa ett par författare jag hört väldigt mycket om.
- En Bill & Ben-bok till maken (såklart han ska ha lite litteratur också).
- En bok och en tavla till Paulina.
- En glasflaska, en stor glasburk (båda gammal stil) och en korg med handtag som ska bli fruktkorg.
- Victor hittade en liten bil, en Gröngölingbok och en bok med en massa fordon i.
- 2 nystan virkgarn, benvitt, som ska bli en duk till soffbordet.
Hela kalaset slutade på 118:-... Helt överkomligt med andra ord!

Pussen & Kramen
/Ango

Lyxiga lördagen

Idag lämnade jag inte sängen förrän efter kl 9, det ni! Helt otroligt!
Har sovit uruselt inatt av någon anledning, och varit vaken mycket. När Paulina kom vid 8-tiden och sa att hon inte ville sova mer (mina barn kan inte gå upp själva...) så sa jag åt henne att sätta på TV:n i hennes rum, vilket hon gjorde. En liten stund senare kom Simone och kunde heller inte sova mer. Samma visa: Sätt på TV:n i ditt rum, då. Själv låg jag kvar och vägrade gå upp.
När Victor började busa i sängen hade jag legat vaken i över 1 timme så det var väl lika bra att gå upp. Tror klockan var 9:15 då. Lyxigt värre!

Idag ska jag åka ner till Återvinningen, vår secondhand-butik. Det är alltid roligt att se om man hittar några fynd. Letar efter ett par "uddastolar" i äldre modell som vi ska ha i sovrummet, en pall eller ett mindre sängbord till Simone. Även det vill jag ha i äldre modell. Och så BÖCKER! De kastar ju nästan böckerna efter en (2:- för en pocket och max 10:- för inbundet) så jag ska se om jag kan fynda lite. Jag vill också ha tag på gamla glasburkar, typ marmeladburkar med snäpplock och packning i locket. De är så fina och praktiska. I somras var jag på jakt efter såna flaskor, och hittade 5 stycken i bra skick i den här butiken. De var prissatta till 2:-/st, vilket var ett enormt fynd. Tanten i affären såg prismärkningen och sa att hon var tvungen att kolla om de var felmärkta för såååå mycket kunde de väl inte kosta? ;). Jag försäkrade henne att jag mer än gärna hade betalat mer för dem!
Jag gillar den här typen av butiker. Vi skänker mycket till dem, saker som antingen säljs eller skickas till bättre behövande. Är det skavanker på sakerna så fixar de det i sina egna verkstäder. De tar emot personer i arbetsträning för arbete, och skapar en meningsfull sysselsättning för personer som kanske inte hade kommit in på arbetsmarknaden annars.

Snö har vi fått inatt! Underbart att isen bytts ut mot ett tjockt vitt täcke. Tyvärr lär väl inte det ligga kvar så länge eftersom det ska vara plusgrader hela helgen (även på natten). Vi får väl bygga snölykta och snögubbe fort som attan idag ;).
Nu ska jag försöka flytta lite inlägg från min gamla blogg till den här. Har ju över 2 års inlägg som jag inte flyttat. Finns det inget smidigt sätt att flytta allt samtidigt? Jag vet att man kan göra det om man vill slå ihop två bloggar på Blogger, men när den gamla inte är på Blogger, då? Jaja, jag får flytta inläggen ett i taget så länge!

Pussen & Kramen
/Ango

fredag 23 januari 2009

Kreativt gnällinlägg

Det har varit en lång dag, en dag som gjort mig rätt irriterad. Vi tar det från början:
Maken skulle til sjukgymnasten i Köping kl 8:15. Köping är 1,5 mil bort, och fel håll för mig när jag ska till skolan, men jag hade lovat att skjutsa honom efter att jag lämnat barnen i skolan, på fritids och på dagis. Nu slapp jag åka till Köping eftersom svärmor skjutsade istället, och jag kunde åka direkt till skolan, vilken började kl 9:20.
I skolan var det den tristaste föreläsare och föreläsning jag någonsin varit med om. Usch vad tiden gick långsamt. Nåja, överlevde och snart fick jag lämna skolan.
Gick och hämtade bonussonens mobil som varit på reparation och åkte sedan och handlade lite till kvällen.
Väl hemma, vid 13:15 kunde jag konstatera att maken (som är sjukskriven) låg på soffan (precis som jag förväntat mig) och inte ens hade rört sig till brevlådan (han SKA vara uppe och röra på sig, men se det är han inte...). Jag tog in posten, packade upp det jag hade handlat och började göra mat.
Vid 14:00 har vi ätit och dukat undan och jag stack iväg till tobaksaffären för att hämta ut ett rekommenderat brev från Linköpings universitet med lite uppgifter jag behövde för att kunna utnyttja deras studentportal.
Kl 14:40 åkte jag för att hämta ungarna på dagis och fritids. Tog svängen förbi second handaffären på hemvägen, för att se om det fanns några skojiga böcker eller äldre glasburkar, men de hade stängt idag. Imorgon var det öppet igen så då ska jag dit och kika.
Kom hem vid 15:15, och genast börjar tjejerna tjata om att de vill ringa kompisar. Simone fick "napp" och vid 15:25 skjutsade jag henne till en kompis. Hemma igen vid 15:45 och satte mig en snabbis vid datorn. Kl 16:40 skulle jag åka iväg för att hämta Simone igen, men skulle ta svängen förbi återvinningsstationen först. Hemma igen vid 17:10. Tar det lugnt en liten stund och häller upp ett varmt bad.
Vid 18:40 börjar jag fixa iordning toasts och varma mackor (ungarna föredrar toasts).
Under hela den här tiden har R legat på soffan och spelat nätpoker eller halvsovit... SUCK!

Jaja, nu är dagen över, jag ska straxt hoppa i säng. Tänkte bara se vem som åker ur Let's dance, och så tänkte jag visa lite kreativa saker som jag "glömt" visa.
Jag stickade ju lite vantar till tjejerna och de ser ut så här:



Tjejerna tyckte jättemycket om dem så jag håller på med ett par till mig, men de verkar aldrig bli klara eftersom jag tröttnade på att sticka dem när jag stickat lite på ett par till mig.

För någon vecka sedan frågade Paulina om inte jag kunde sticka benvärmare till henne. Såklart jag kunde det. Jag frågade vad hon ville ha för färg, och det var svart som gällde. Av en slump gick jag förbi garnet på lokala Konsum och såg ett svart garn med glittertråd i. Det kunde ju inte bli bättre, så jag köpte det utan att berätta för fröken. När vi senare snodde runt på Konsum, jag och tjejerna, för att köpa något jag glömt så sprang vi förbi garnet igen och Paulina stannade upp och såg det svarta, glittriga garnet. Hon blev eld och lågor och ville att jag skulle köpa det och sticka benvärmare i det. Gissa om hon blev glad när jag berättade att just det garnet redan låg hemma och väntade. Även Simone ville ha ett par benvärmare, i samma garn såklart.
Nu är första paret benvärmare klara och så här blev de:
Det ska bli pulsvärmare att matcha till också så småningom.

I onsdags sa Paulina att hon måste ha ett par örhängen för det var så länge sedan hon hade några i öronen. Hon kom på att hon fick ju glaspärlor i julklapp så hon tog fram dem och gjorde egna örhängen.
Att hon är kreativ är inget nytt. Hon är otroligt kreativ och hittar på mängder av saker (det säger skolpersonalen också). Nu gjorde hon ett par örhängen, och jag tycker faktiskt att de blev riktigt fina. Inte bästa tråden för att göra örhängen, men jag ska hjälpa henne att fästa den så den inte syns så mycket. Så här ser de ut:
De är ca 3 cm långa, men ser längre ut på bilden. Visst är de fina? Speciellt om man tänker på att det är en 8-åring som gjort dem helt själv?

Nu är det sängen som gäller. Jag och R ska kika på Most haunted live/ på DVD en stund, men det blir nog sova ganska snabbt ändå. Det blir inte bloggrunda hos mina vänner idag, jag orkar inte. Jag får ta igen det imorgon istället!

Pussen & Kramen
/Ango

torsdag 22 januari 2009

Fy tusan vad kallt

Nu har vi fixat nya vinterdäck. Maken är på verkstan och får de överlagda på våra fälgar och ditsatta på bilen. Efter det får han åka och hämta barnen på dagis/fritids.

Jag har drabbats av någon super-jätte-frossa. Det är inte så himla kallt ute (ligger på nollan, men högt lufttryck visserligen), men i bilen på väg hem fick jag världens frossa. Värmen var på, jag hade vinterjacka och tjocka handskar och vinterkängor, men trodde jag skulle ramla ihop i någon stor ishög.
Maken släppte av mig vid biblioteket eftersom jag skulle lämna tillbaka lite och låna lite nytt. Frös som en tok där inne också. Från bibblan gick jag över gatan till Ica och handlade lite småsaker innan jag gick de ca 200 metrarna hem...stelfrusen. Har gjort en kopp kokhett kaffe nu, så förhoppningsvis ska jag värmas upp...inifrån.

Posten hade kommit när jag kom hem och det var 2 paket från CDON.com, 3 tidningar, reklam och lite brev. Det var knökfullt med andra ord.
Från CDON kom det filmer till barnen; Djungelgeorge 1 (vi har tvåan och de älskar den, men de har aldrig sett ettan), Natt på muséet, Horton, Nu är det jul igen 1 och 2. Till mig kom det 4 böcker (jag kan ju inte baaara handla till ungarna juh): Kackerlackorna - Jo Nesbö, Innan jag dör - Jenny Downham, När ingen annan ser - Duncan Fairhurst och Champagneflickan - Caroline L. Jensen. Nu har vi lite att göra hela familjen (ja, maken får väl gå med på filmerna ;)).

Pussen & Kramen
/Ango

Torsdag

Jaha, då var veckans näst sista vardag här igen då.
Barnen är på plats i skola och på dagis idag också (kors-i-taket), maken är hemma från sjukhuset (kom hem igår) och vi verkar gå mot en hyfsat normal torsdag.
På schemat idag står att vi strax ska sticka iväg och fixa nya vinterdäck på ena bilen (framdäcken är inte riktigt lagliga nu) och luncha på McDonald's eller så (jag och maken). När vi kommer hem åker han ner till svågerns verkstad och får hjälp av systersonen att byta däcken (har man legat på sjukhus i 1 vecka för ryggskott så ska man inte byta däck själv ;)) och jag beger mig till biblioteket. Ska lämna lite filmer och böcker och låna en kursbok och beställa en annan på fjärrlån.
Vid 15-tiden ska barnen hämtas och klockan 17:30 börjar tjejernas gympa. Medan de är på gympan mellan 17:30 och 19 ska väl middagen fixas (det blir alltid så sent på torsdagar i och med gympan). Mat idag? Ja, det vete tusan. Det finns köttbullar, falukorv, grillkorv, bacon, blodpudding och lite ärtsoppa i kylen så något ska vi väl kunna skrapa ihop och äta. Ungarna äter köttbullar, sås och potatis i skolan så det får bli något annat. Toast kanske? Eller varma mackor? Eller "minipizza"? Njae, jag vet inte. Det är ju ett tag kvar dit. Tips?

Har skrivit ett utkast till C-uppsatsen idag. Det ska lämnas in imorgon till läraren, och sedan får vi handledare utsedd och sedan kan vi sätta igång. I slutet av maj ska det vara klart för opponering, så man har ju inte så hysteriskt lång tid på sig. Det är mycket som ska hinnas med.
Jag har dessutom en annan kurs jag läser och där ska första inlämningsuppgiften vara inne den 11 februari, den 13:e februari har jag metodtenta och den 15:e ska jag opponera på inlämningsuppgiften (någon annans arbete). Mycket på en gång, men det ska nog gå bra. Jag hyser gott hopp om att klara det mesta när det gäller skolan numera. Jag känner mig stark och djävligt smart idag ;).
Nu: vinterdäck!

Pussen & Kramen
/Ango

onsdag 21 januari 2009

Vardag

Barnen är på dagis och i skolan.Tjohooo!
Victor är på dagis för första gången på 1 månad så han var väl inte jätteglad över att gå idag, men det var heller inge vilda protester. När vi kom till dagis så hade de möblerat om lite i rummen, så Victor ville såklart gå runt och kika (måste ha koll på var "byggis" är ;)). Tyvärr var det inte helt säkert om hans bästa kompis, G, skulle komma idag eftersom han varit sjuk i 2 dagar. Förhoppningsvis kommer han idag, så Victor får leka med honom.
Jag måste bara berätta lite om Victors kompis G. Han och Victor är lika gamla (det skiljer någon månad bara) och lärde känna varandra när G började på "vårt" dagis när han var 3 år. Eftersom Victor var ny på avdelningen så försökte personalen få ihop dessa och få dem att leka med varandra. Utvecklingsmässigt var de väldigt lika, och båda hade en sen språkutveckling. Dessutom är de kroppsmässigt otroligt lika.
Efter ett par månader började de kommunicera med varandra och verkade komma väl överrens. Efter ytterligare några månader var de oskiljaktiga. De höll varandra i handen och gjorde allt tillsammans. De väntade alltid på varandra om den ena var på toa t ex.
Under en period i slutet av sommaren förra året gick Victor igenom en period (2-3 veckor var det väl) då han blev ledsen när G gick hem på eftermiddagen. Victor slutade 1 timme senare än G, och så fort han såg G's mamma eller pappa komma, sprang han och lade sig på en soffa och grät. Jättejobbigt var det, men det gick ju över.
Oftast kommer Victor före G till dagis, men några enstaka gånger är G där före, och när Victor märker det skiner han upp och har knappt tid att säga hej då ;).
Det är underbart att se sådan vänskap som de har. Jag trodde att de skulle komma ifrån varandra under sommarlovet förra året, men inte. De tog upp vänskapen där de lämnat den, som om det bara hade gått en helg. Jag hoppas att vänskapen håller i sig upp genom åldrarna. Tanken är ju att de ska gå i samma klass i skolan så småningom också, och det skulle vara roligt att se dem utvecklas tillsammans.

Tjejerna är också i skolan idag. Simone tyckte att det skulle bli kul att få komma tillbaka, men Paulina var inte överlycklig (så det var som vanligt).

Så nu ska jag försöka hitta en vinkling att skriva C-uppsatsen om. Vi skulle fortsätta på B-uppsatsen som handlade om hur ofrivilligt barnlösa anser sig bli bemötta av samhället i stort och hur detta påverkar deras självkänsla. Ofrivilligt barnlösa ska vi skriva om, men kommer det bli om samma sak, eller något annat? Tips (ämnet är psykologi)? Kanske om hur ofrivilligt barnlösa mår av hela karusellen med prover, tester och uteblivna positiva graviditetstester? Hur hela den negativa spiralen påverkar dem i deras vardag?

Pussen & Kramen
/Ango

Rent fördjävligt

Hur fan kan man gå in och säga att man ska sänka pensionen med 4,5 % ? När ska alla fallskärmar och bonusar och löjligt höga löner sänkas så det kommer ner på en "normal" nivå?
Det finns en stor mängd pensionärer idag som har svårt att få ekonomin att gå ihop. Hur mycket bättre blir det då med sänkt pension?

"Sedan Sveriges pensionssystem reformerades efter en bred politisk uppgörelse
1998 är tanken att pensionerna ska följa konjunkturen. De äldre ska både vara
med och dela på kakan i goda tider och ta del av bördan när det pekar neråt."

Jaha, och när höjdes pensionen så mycket att det blev kännbart för de äldre? När höjdes den så mycket att de verkligen kände av den höjningen? Skulle pensionen råka höjas med ett par hundralappar så höjs skatten, momsen och hyran med fler hundralappar, så det blir ett minus i kassan ändå. Är verkligen inte de äldre värda mer än att de ska svältas ut?
Enligt prognosen ska pensionen sänkas med 4,5 % under 2010, oförändrat under 2011 och höjas med 7,5 % under 2012. Under de två åren som går innan höjningen hinner vi bli "av med" många pensionärer som tydligen ligger samhället till last och vågar leva efter 65 års ålder. Många pensionärer kommer dö efter att ha legat sömnlösa och grubblat över hur de ska få pengarna att räcka till mat.
Vore det inte mer humant att avrätta alla när de når pensionsålder direkt istället? Istället för en guldklocka kan de väl få en giftinjektion i guldspruta?

Pussen & Kramen
/Ango

tisdag 20 januari 2009

Obama är nu president

Idag höll Barak Obama installationstalet, ett tal som finns att se och lyssna på Aftonbladets hemsida. Jag har lyssnat på talet, och återigen fyllts av beundran för denne man. Om någon amerikansk president kan åstakomma positiv förändring så tror jag att det är han. Han är så ovanligt mänsklig för att vara president.
Jag hoppas innerligt att han får sitta kvar till minst nästa val, och att det inte blir en vikarie på tronen pga ett attentat mot Obama.

Pussen & Kramen
/Ango

Sexualitet är svårt

Idag när vi åt lunch började Paulina och Simone att prata om att bli mamma och pappa. De är väldigt intresserade av att höra vad de blir om den andre får barn och vad vi föräldrar blir till deras barn. De är också väldigt nyfikna på relationer mellan vuxna. Simone ligger fortfarande på den nivån att man blir mamma och pappa när man gifter sig, inte innan. Det har alltså enbart med giftemålet i sig att göra ;).
För ett par dagar sedan pratade Paulina och jag om det här med kärlek. Jag minns inte varför, men jag sa att en del tjejer blir kära i andra tjejer och en del killar blir kära i andra killar, och det är inget konstigt med det. Kärlek är något fint, oavsett om det är mellan samma eller olika kön. Hon såg lite förvånad ut när hon hörde att det fanns de som blev kära i samma kön, det var ju inget som hade slagit henne förut. Jag berättade att killen som bor bredvid oss (och som Paulina är väldigt förtjust i) bor med sin mamma och hennes flickvän. Paulina var helt chockad. Det hade hon ingen aaaaaning om, men hon tyckte inte att det var så speciellt märkvärdigt när hon väl tänkte på det. Hon blev mest nyfiken och frågade varför en del blev kära i samma kön, och jag sa att jag inte visste det. Jag vet inte varför någon blir kär i en speciell person. Jag vet inte varför jag blev kär i pappa. Jag frågade om hon visste varför hon är kär i A, men det visste hon ju inte. Så idag satt vi då och pratade om kärlek och relationer vid matbordet och Paulina skulle då upplysa Simone om den nyvunna kunskapen.
"Oh, vet du, Simone, en del är lesbistiska. Det är när tjejer blir kära i tjejer."
Jaha, det är det man är alltså: lesbistisk ;).

Pussen & Kramen
/Ango

Vissa personer gör mig STOLT!

Jag läste artikeln om Ida på Aftonbladets hemsida. Ida har nätmobbats, men vågat ta tag i saken och anmält sina antagonister. Personer som Ida gör mig så otroligt stolt.
Nätmobbning är läskigt vanligt idag. Tyvärr lyser vuxna med sin frånvaro på sajter som barn och ungdomar finns på. Finns det vuxna på sajterna verkar dessa blunda för det som försiggår. Många tillåter och accepterar mobbningen. Detta gör mig så ledsen.
Som förälder är det extra viktigt att kolla och lägga sig i vad barnen gör när de sitter framför datorn. Visst, man ska mäta för- och nackdelar när det gäller att läsa barnens chattloggar och annat eftersom barnen måste få ha sin integritet, men samtidigt är det du som förälder som måste våga fråga och våga besöka de sajter som just dina barn besöker.
Jag känner att än så länge är mina barn väldigt små och inte inne på några sidor där man chattar, men så fort de är där kommer de få besök av mig.
Jag har ett konto på Lunarstorm där jag är inne nu och då och kikar runt. Ser jag något som inte ser ok ut, så agerar jag.

Jag har läst en kurs om Mobbning i skolmiljö och i den ingick även ett arbete om just nätmobbning. Den här kursen borde vara obligatorisk för alla som ska arbeta med barn och ungdomar, då man får en inblick i att mobbning förekommer på alla arenor där barn och ungdomar vistas.

Jag har precis börjat läsa en bok av Christina Wahldén som heter För bra för att dö, som också handlar om mobbning i olika former.
Christina Wahldéns böcker måste jag rekommendera till såväl vuxna som ungdomar. Hon har skrivit flertalet böcker som alla handlar om ungdomar som hamnar i olika svårigheter, svårigheter som inte alls är enbart fiktion utan mycket väl kan inträffa (och såklart och tyvärr, inträffar runt omkring oss). Gemensamt med alla böckerna är att det finns utomstående vuxna som vågar ingripa och som vågar bry sig. Tyvärr ser inte alltid verkligheten ut så, men vi kan ju få önska att den kommer se lite bättre ut om fler vuxna inser att alla barn och ungdomar är allas ansvar. Vill du veta mer om de böckerna jag har läst av Wahldén kan du titta in i min blogg och söka på namnet så hittar du de 4 böcker jag hittills har läst av henne. Du kan också läsa mer om henne på Tidens hemsida.

Pussen & Kramen
/Ango

måndag 19 januari 2009

Välkommen snö

Det snöar ute, ganska ymnigt, och det har snöat en del inatt. Det är inte mycket snö, någon centimeter kanske, men det är härligt vitt ute i alla fall.
Vi är ju inne, inte får vi känna på snön (ja, vi kanske kan gå ut på balkongen och känna på den) vi sitter ju i karantän. Men det är helt ok. Jag ska sanera badrummen med klorin idag. Städa bort magsjuka. Jag ska också sätta upp nya gardiner i hallen. Och så håller jag på att baka bröd. För första gången i mitt liv bakar jag ett surdegsbröd. Hittade recept i en veckotidning på olika surdegsbröd, och nu har jag haft surdeg på gång i några dagar. Idag bakar jag ett valnötsbröd, ett grovt rågbröd. Recept och bild kommer senare i min matblogg.

Nu: lunch. Repris från igår: Kalops, potatis, grönsaker och rödbetor.

Pussen & Kramen
/Ango

Måndag igen

Glömde ställa väckarklocka, eller rättare sagt så glömde jag ta med mig mobilen upp igår när jag gick och lade mig. Tänkte att jag vaknar ändå så jag kan ringa och meddela att Paulina och Simone är sjuka. Vaknade första gången kl 4:19, och fortsatte sedan vakna varje halvtimme innan jag gick upp kl 7 (varför är det alltid så?).
Insåg att det är ett mindre företag att ringa runt och meddela trions frånvaro från dagis och skola. Eftersom klockan var tidigt, så ringde jag skolköket först. Det måste jag tydligen göra när Simone är borta eftersom hon har specialkost (glutenfritt). Meddelade dem att hon blir borta måndag och tisdag. Ringde till skolans expedition, men där var ingen på plats förrän kl 7:15 tydligen. Klockan var 7:11 då så jag valde att lämna ett meddelande på svararen stället. Så ringde jag fritids för att meddela att tjejerna inte skulle dyka upp förrän på onsdag. Där svarade fröken K som är Simones fröken i f-klassen så då fick hon veta direkt att Simone var sjuk. Vi pratade lite om ditten och datten och om alla sjukor nu i januari. Hon sa också att det är väldigt många som är sjuka nu. Så var det dags att ringa till Victors dagis och meddela att han inte skulle komma idag HELLER (nu är det 1 månad sedan han var på dagis). Pratade med fröken E, och vi pratade om lite allt möjligt. Hon sa att det måste vara något i väggarna här i nya huset. Hon sa det med glimten i rösten, så jag berättade vad som hänt och hur det håller på här, så det kanske är något i väggarna... Jaja, hur som helst så sa jag att det är tänkt att Victor ska komma på onsdag.
När jag ringt till alla ställen hade det gått en halvtimme... Tur att jag inte behöver ringa runt speciellt ofta!

Har sett ett jobb som jag blev sugen på. Tyvärr så skulle det inte alls passa just nu. Det är ett jobb som sjukvikarie på ett boende för tjejer med psykiska störningar. På gården fanns det massor av hästar så hästvana var ett plus (jag har hållt på väldigt mycket med hästar tidigare). Det lät väldigt intressant, men med tanke på att jag ska plugga 150% (en B-kurs och en C-kurs) i vår så känner jag att ett nytt jobb (visserligen bara ca 50%) inte är det optimala just nu!
Jag är sugen på att ge mig ut och prova mina vingar, samtidigt som jag såklart är livrädd. Hur sjutton kombinerar man barn och arbete? Går det verkligen? Såklart att det går, men det är ju inget jag är van vid precis. Jag tycker det är superlyxigt att plugga och ha barn.
Jag har sagt att jag ska plugga på heltid det här året också, men jag håller ett öga öppet på arbetsmarknaden och känner att skulle något intressant dyka upp (något som inte startar just idag, utan i sommar/höst) så kommer jag söka. Allt för att få in en fot på arbetsmarknaden.

Pussen & Kramen
/Ango

söndag 18 januari 2009

Blogger är ironisk? Rolig?


Ja, inte tusan vet jag. När jag beklagat mig över sjuka barn och skrivit ett inlägg i en annan blogg om just sjukor nu i januari så tycker blogger att just "colds" är ett passande verifieringsord... Ironiskt? Roligt?


Pussen & Kramen
/Ango

Det är ju fan inte sant

Victor har fått Ventoline nu ikväll. På bara några minuter förvandlades hans normala andning till den rossliga och ansträngda kruppandningen. Det tar ju aldrig slut!
Positivt är att tjejerna är piggare i alla fall.

Pussen & Kramen
/Ango

Leksaker lever ett eget liv...

Inatt har varit en hemsk natt där min sömn avbrutits mängder av gånger. Jag somnade kanske vid 22:30 eftersom jag var grymt trött redan igår. Vaknade första gången vid midnatt av att bonussonen (utgår jag ifrån eftersom ingen annan med nyckel kan ha varit inne) stängde och låste ytterdörren (han bor hos sin mamma den här helgen, men var väl hos vår granne och hans kompis och gjorde något så han var inne här och hämtade något).
Vid 1-tiden for jag upp ur sängen när Victors traktor med släp började spela "Herr Olsson hade en bonnagård" helt utan hjälp (!?). Traktorn är en sån här:

Den har olika djurläten och även tuta och trudelut. Traktorn stod bredvid Victors säng på golvet (Victor sov hos mig), alla sov, katterna var ute etc etc. Ingen rörde traktorn men spelade gjorde den. En knapp timme senare började Simone kräkas och resten har jag redan gnällt över.
Traktorn då? Jo, den spelade sin trudelut två gånger till innan det blev morgon. Under dagen idag har den varit knäpptyst (såklart). Den har stått på samma ställe, och Simone har legat i rummet hela dagen, och hon säger att den har varit tyst hela tiden....
Jag blir galen på alla saker som lever egna liv i det här huset!
Nu har jag plockat ur batterierna ur traktorn och den får sova på undervåningen som straff för inatt ;).

Lite uppdatering om sjukorna då:
- Simone slutade kräkas vid 16-tiden. Hon kräktes i ca 14 timmar innan det var över.
- Paulina kräks fortfarande, men inte så ofta. Hon har bara kräkts i 11 timmar ännu.
- Victor är rastlös av förståliga skäl. Han har inte varit ute på hela dagen, och kommer inte få gå ut på ett par dagar till. Mr Bean har varit räddningen (och "Alvin och gänget").
- R är kvar på sjukhuset. Något är fel med ryggen eftersom han inte känner när han blir kissnödig. De hade fått tappa honom på urin tidigare idag eftersom han druckit massor, men inte kissat alls. Det enda tecken han märker som kissnödighet är att han får ondare i ryggen när blåsan är full. Får se om han kommer hem imorgon!
- Jag mår fortfarande helt ok. Illamående till och från, men det tror jag snarare är pga tröttheten. Jag brukar må väldigt illa när jag är jättetrött, så jag är inte orolig över det.

Pussen & Kramen
/Ango

Trött

Nu känns det att jag inte har sovit något direkt inatt. Jag är grymt trött, och skulle kunna sova stående.
Kör den tredje maskinen tvätt nu, och har hunnit koka kalops och sprungit upp och ner i trappen ungefär 2 miljarder gånger. Vidare har jag torkat spyor och tömt spyhinkar fler gånger än jag orkar/kan räkna och mina händer har tvättats ungefär var 3:e minut (de kommer nog att kännas härliga ikväll).
Båda tjejerna kräks fortfarande, men nu är det längre tid mellan, så det finns hopp att de ska sluta snart. Simone ligger i sin säng och kollar på film, och Paulina ligger i soffan och kollar på Disney Channel. Victor däremot är pigg och sitter framför datorn och spelar spel. Han har spelat säkert 6 olika spel på en halvtimme så nu har jag sagt att det får vara sista spelet. Jag orkar verkligen inte springa runt och serva ungarna hela tiden. De som är sjuka, javisst, men Victor kan ju hålla sig till samma spel en stund...

Jag måste säga att jag är jätteglad att jag var och storhandlade i onsdags. Vi skulle kunna vara i karantän 1 vecka till utan att behöva något. Ok, visst mjölken finns det inte hur mycket som helst av, men det ska inte tjejerna dricka nu i alla fall så det räcker ett tag till det också. Annars finns det allt hemma *pust*.
Pratade med R förut och han sa att han inte kommer hem idag. Lika bra det! Han ska till ortopeden imorgon bitti (en tid han haft sedan tidigare, då knät ska kollas) så han ligger kvar och får extratid på ortopeden så de kan kolla ryggen eftersom det är någon nerv som verkar vara i kläm.

Jag skulle ha föreäsning imorgon, men jag har mailat min kurskompis och berättat att jag inte kommer. Vi skulle suttit och skrivit ihop vad vi vill skriva C-uppsatsen om, imorgon, men det får vi ta på onsdag (hoppas jag) då vi också har föreläsning. När det gäller föreläsningen i sig så är det bara repetition från tidigare kurs som ska göras måndag och onsdag. Statistik... Som jag skrivit förut så är det inget jag tycker är svårt eller jobbigt, så det ska inte vara några problem att missa den föreläsningen.

Nu ska jag sätta mig i soffan och slappa ett tag!
Pussen & Kramen
/Ango

Ok, så här är det idag:

Simone börjar kräkas vid 2-tiden, och kräks varje halvtimme resten av natten.
Paulina kommer upp klockan 8 och säger att hon har jätteont i magen. 10 minuter senare kräks hon...
Maken på sjukhuset, kanske skulle komma hem idag, men jag har ringt och sagt att han inte behöver stressa hem.
Victor klagade på att han frös när han kom upp, fullt påklädd.
Hur jag mår vet jag inte, jag är livrädd för att känna efter. Jag är ganska svettig i alla fall efter att ha en kräkande unge på varje våning...
Har tagit mina vitpepparkorn, ska svälja en hel påse om det behövs.
Nu ska jag till affären och inhandla Coca Cola som jag ska servera mina kräkmaskiner.

Vi kan ju konstatera att det blir ingen skola och inget dagis för någn imorgon och troligtvis inte på tisdag heller (eftersom det verkar vara magsjuka, och inget olämpligt som ätits).

Pussen & Kramen
/Ango

fredag 16 januari 2009

Skittelefon!

Förra året gick vår bindningstid ut på våra (min och R:s) mobiler. Jag ville ha en ny Nokia, men just den jag ville ha hade inte kommit ut på marknaden ännu, så jag (mitt nöt) köpte en SonyEricsson (BIG mistake). Jag har haft en enda SonyEricsson tidigare och sa redan då att jag ALDRIG mer skulle ha en sådan, men kom jag ihåg det? Nope, inte en chans (det gnagde lite i bakhuvudet, men jag ignorerade det).
Köpte en W890i, som har strulade en del redan från start. Nu har jag haft den i 8 månader (måste stå ut med eländet i 1 år TILL).
Sedan vi flyttade till radhuset har mobilen (också) strulat mer än lovligt (jag har väl berättat om alla datorer som får tuppjuck i tid och otid här ;)). Täckningen har varit urusel. Det går inte att nå mig på mobilen när jag är inne, och knappt ens när jag är ute. I displayen står alltsom oftast att det bara går att ringa nödsamtal *suck*.
Idag ringde R och frågade om jag hade fått hans SMS. Nej, sa jag, men tog upp mobilen för att kolla. Såg att den var avstängd (den stänger av sig självt när den har fått nog, typ). Jag försökte sätta igång den, men den var stendöd... Tänkte att batteriet har väl laddat ur riktigt snabbt då, så jag satte i laddaren. Då ser jag en röd lampa, bredvid kameraknappen på sidan som börjar lysa rött/orange. Det har det aldrig någonsin gjort tidigare. Letade på nätet, på sonyericssons hemsida efter vad det betydde, men se den lampan nämndes aldrig.
Eftersom jag hade nästan 1 timme på mig innan ungarna slutade skolan så slängde jag in Victor i bilen och så åkte vi till Köping för att lämna in skittelefonen.
Han som tog emot den hade heller ingen aning om varför lampan lyste för han hade aldrig hört talas om att den gjort det tidigare (såklart). Han skulle testa att göra en megasuperduperuppdatering och försökte starta telefonen, men den var som sagt stendöd!
Nu är den inlämnad på reparation i alla fall, och jag har snott Paulinas rosa mobil så länge (de hade inga lånetelefoner kvar, däremot en kö på sådana, så jag avstod).
När jag berättade om tekniken som strular så tyckte han att vi skulle mäta upp magnetisk strålning här hemma! Kanske skulle vara bra!
Nu hoppas jag att telefonen lagas snabbt, så jag får tillbaka den. Dessutom har jag bestämt att när Paulinas abonnemang ska förnyas så ska jag köpa en ny telefon till MIG. Vill hon ha en ny telefon sedan så får hon köpa en när mitt abonnemang ska förnyas ett halvår efter hennes. Gissa om jag ska köpa en hederlig Nokia nästa gång!?

Pussen & Kramen
/Ango

Tok-Victor

Som jag redan nämnt så längtar Victor efter brevbäraren idag. Denne brukar dyka upp vid 12:30-13-tiden ungefär.
Nu tyckte Victor att det var dags att gå och kika i brevlådan för att se om hans filmer hade kommit. Innan han kan öppna dörren och gå de ca 5 meter det är till brevlådan, så måste han såklart klä på sig. Han tar på sig kängor, jacka, mössa och vantar. Man ska inte frysa när man går till brevlådan.
Det tar längre tid för honom att ta på och av alla kläder, än det tar att springa (för han går inte, utan springer) fram och tillbaka till brevlådan.
Knasbollen!

Pussen & Kramen
/Ango

God morgon!

Äntligen fredag igen, och kort dag för tjejerna i skolan. Jag ska hämta dem kl 13:30, och då ska Paulinas bästa kompis, E, följa med oss hem också. Simone var lite sur för att hon inte fick äta mellis på fritids, eftersom de skulle få glass idag (de har alltid något extra på fredagar som tacos eller pizza och glass till efterrätt). Jag lovade att jag skulle köpa glass så skulle de få äta det hemma istället. Tacos blir det ju ikväll, så det missar hon inte heller om det nu skulle vara det på fritids.

Pratade med R för en liten stund sedan. Han skulle höra av sig igen efter ronden så får vi se om han får komma hem idag eller inte. Han vill hem, men om han inte kan röra sig ordentligt är det lika bra att han stannar kvar ett tag till. Och ärligt talat så är det ganska skönt att vara själv med ungarna ett tag....

Victor och jag ska mysa idag också. Han ska tillbaka till dagis på måndag, efter att ha varit hemma i 4 veckor... Det blir en omställning för honom ;). Han börjar längta efter bästa kompisen, och jag gissar att bästa kompisen, G, längtar efter Victor också (de är oskiljaktiga på dagis).

Igår hade Simone varit på bibblan med sin klass (eller halva klassen i alla fall) och då hade hon fått sin lånekort som hon har längtat så efter (de skulle fått det redan förra terminen). De hade också fått en "lektion" i "bokvård" och hur man hanterar böckerna för att de ska hålla så länge som möjligt! Tack biblioteket! Jag tjatar och tjatar om att böcker inte ska kastas, inte ligga på golvet, inte knäckas ryggar, inga kladdiga fingrar etc etc. Nu fick hon höra det från "de lärda" också. Hoppas hon kommer ihåg det ett tag ;).
Med lånekortet fick de också lite informationspapper och ett "presentkort". När de lämnar tillbaka de 3 böcker de fick låna, ska de ha med sig sitt "presentkort". Då får man gå en liten tipspromenad, och efter den får barnet en bok i present. Jättekul initiativ! Man får ju böcker även på BVC (i samarbete med bibblan) och det gillar jag! Böcker kan man inte få för många av (därför köper vi mycket böcker på bibblan, såna som är utrangerade och som de säljer för 2:-/st)!

Victor längtar efter brevbäraren idag. Redan när vi skjutsat tjejerna till skolan sa han att han skulle kolla brevlådan när vi kom hem, för att se om posten kommit. Anledningen till att han längtar efter brevbäraren är att hans älskade MrBean-filmer och dubbel DVD:n med Alvin och gänget och Ensam hemma ska komma idag ;).

Nu ska jag ta tag i tvätten...*blä*.

Pussen & Kramen
/Ango

torsdag 15 januari 2009

Mer "sjukor"

Igår ringde R hem och frågade om jag kunde komma över med hans kryckor och lämna dem till honom på jobbet. Han hade halkat, vridit knät (som redan är trasigt och skulle opereras den 27:e) och då vridit till ryggen IGEN (han har diskbråck). Nu kunde han knappt gå.
Åkte och lämnade kryckor till honom och åkte sedan för att storhandla på Willys med Victor i släptåg. Handlade en knökfull vagn (2000:- gick det på, gissa om det var tomt överallt hemma?!) på Willys och när jag precis kommit ut därifrån fick jag SMS från R att han hade åkt hem och låg på soffan och kunde inte ta sig någonstans alls.
Jag och Victor stannade på Jysk innan vi åkte hem och jag köpte lite gardiner och ett par kuddar till soffan bl a.
Åkte hem, och stannade vid pizzerian för att beställa lunch, och fortsatte sedan hem, till den orörliga R.
Han käkade lunch, liggande i soffan och konstaterade att han skulle behöva åka in (igen). Enda chansen att komma in till sjukhuset (6 mil bort) var liggande och då blev det återigen ambulans (undrar vad grannarna tänkte, med tanke på att han som bodde här innan oss dog utanför dörren för några få månader sedan, de tror väl att det är mycket negativ energi i väggarna här ;)).
Pratade med honom på sen eftermiddag och då hade han kommit upp på avdelningen i alla fall.
Var inne hos honom med laptop, kläder, serietidningar och mobila bredbandet så han hade något att göra. Han hade lyckats komma upp och duscha så det finns hopp om att han kan komma hem imorgon. Tyvärr så blir det ju ingen bio för oss. Vi skulle sett Wallanderfilmen imorgon, och det var första gången på över ett år som vi skulle ha barnvakt och göra något på egen hand... Jaja, shit happens, typ! Vi får gå på bio nästa vecka istället, eller veckan efter det, eller nåt.

Victor är fortfarande inte sig själv, och har inte varit det sedan han blev sjuk på nyårsafton. Han äter jättedåligt (inte ens glass och godis äter han med god aptit) och ser allmänt hängig ut till och från. Han ligger helst i soffan och tittar på TV, vilket inte alls är likt honom. Han är känd som Hilding Vilding och den som äter 3-4 portioner mat... Jag vet inte alls vad som är fel. Vi kan bara konstatera att han inte är sig själv och att han förmodligen har gått ner i vikt (vikt som han absolut inte har råd att förlora eftersom han är så förbaskat tunn redan innan).
Idag när vi åkte hem från sjukhuset stannade vi på McDonald's, och Victor åt en Happy Meal med nuggets. Han ät max 2 nuggetsbitar och kanske 5 pommes. Drack 1/3 av läsken och åt upp äppelpåsen (den är jag glad att han åt upp). Han åt ingen frukost imorse och ingen kvällsmat igår kväll...
Eftersom ingen annan i familjen blivit magsjuk (någon av oss andra 5 borde faktiskt ha blivit smittad) börjar vi fundera på om det verkligen var magsjuka eller om det är något annat. Det kanske är dags att kolla upp honom för gluten igen. Simone är ju glutenintolerant och Paulina var allergisk mot sädesslag när hon var liten och åt glutenfritt från att hon var 3 år tills hon var 5 år. Victor testades för gluten när han var 1 år, och då såg det bra ut. Det enda är att han åt ju inte särskilt mycket gluten då... Jag ska avvakta till nästa vecka också och se vad som händer när han börjar på dagis igen. Är det likadant då får vi kolla upp vad som är fel.
Jag har frågat honom hur han mår och han säger bara att han inte mår bra. När jag frågar om han har ont någonstans säger han att han mår konstigt i magen (han har inte ont säger han, han mår bara konstigt i magen).

Nej, nu ska jag förbereda lite sen kvällsmat. Tjejerna är på gympa (terminsstart idag) och jag ska åka och hämta dem klockan 19, när de slutar.

Pussen & Kramen
/Ango

Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse som värmer lite extra i januarikylan. Den kommer från Milla och ser ut så här:



*Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden!
Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag!Du har en underbar Mammablogg!
Be Proud!*

Det gör mig jätteglad att ha fått den här av Milla, och jag villsåklart skicka vidare den till några andra supermammor som finns där ute i vårt avlånga land. Flera av de jag skulle vilja ge den till har redan fått den, så då tänker jag faktiskt inte ge den till dem också (även om de såklart förtjänar att få den flera gånger), utan jag ger den till några som inte förärats med den förut. De jag vill ge den till är: Anna, Mamma J, Kerstin, Hanna och Ullis.

Pussen & Kramen
/Ango

onsdag 14 januari 2009

Merförsäljning

Var inne på Cdon.com och skulle beställa 2 Mr Bean-filmer till Victor. Vi har en film med massor av MrBean, det var något 10-årsjubileum. Eftersom vi har vol. 2. skulle jag kolla efter 1:an och givetvis fanns det en 3:a också. De kostade bara 59:50/st så jag beställde båda. När de hamnade i varukorgen så sjönk priset och de kostade bara 49:50/st. Det blev ju jättebilligt! Så kom jag på att de har ju böcker...och när jag ändå håller på liksom... Hittade en pocket, för 39:-...och sedär, ja, 3 pocket för 99:-, såklart man fixar det. Beställde 2 böcker till. När de hamnat i varukorgen kom det upp ett meddelande att nu hade jag handlat för mer än 149:- och då fick man köpa en dubbel-DVD för endast 69:-. Jag tänkte att jag kan ju alltid kolla vad det är för filmer i alla fall (det brukar så sällan vara intressanta filmer). Jaha, det var ju nya filmer, många av dem. Beställde en med Alvin och gänget och Ensam hemma (1:an) på. Det är 2 av ungarnas favoritfilmer, så det var ju jättebra.
Merförsäljning är riktigt bra...för företagen ;). Nu blev det ju inte så fasligt dyrt ändå. Knappt 300:- för 4 filmer och 3 böcker. Helt överkomligt! Meeeen, jag skulle ju bara köpa Mr Bean-filmerna....juh.

Pussen & Kramen
/Ango

tisdag 13 januari 2009

Va? Måste jag uppge det?

Jag skulle skriva en kommentar i en annan blogg och när jag såg vilket verifieringsord jag skulle skriva blev jag lätt konfunderad. Måste jag verkligen skriva min BH-storlek? Hur vet systemet om jag uppger rätt?




Vad hittar blogger på härnäst? Vikt och skostorlek?

Pussen & Kramen
/Ango

Intressant marknadsundersökning

Jag fick ett mail från ett marknadsundersökningsföretag och skulle fylla i en enkät. Klickade på länken för att starta och fick följande fråga och alternativ:



Inte en fråga, bara 2 prickar som man kunde välja den ena av dem. Undrar vilken av dem som är rätt? Kan avslöja att jag klickade i den ena och klickade på "Next" och hamnade då på nästa fråga. Likdant där. Skillnaden var att nu skulle man skriva in ett ord/siffror, men vad de skulle så som svar för, det har jag inte en aning om. Valde att då avsluta den här otroligt hemliga undersökningen!

Pussen & Kramen
/Ango

Kräkfritt *peppar peppar*

Victor åt lite fast föda igår kväll och fick behålla det. Himla skönt. Imorse kom han upp och var ganska seg, vilket är förståligt efter gårdagen. Han drack ganska mycket vatten, och jag tror hans mage fick för mycket av det eftersom han kräktes upp en massa vatten. Efter det tog han det lugnare med vattnet. En liten stund senare bad han om mat. Då var klockan 8:40 så jag ställde mig och kokade lite makaroner som han åt tillsammans med en rostad smörgås senare...
Nu mår han som vanligt igen och roar sig med att titta på Pippi Långstrump på DVD.
Ingen annan i familjen har hittills blivit sjuk, och jag hoppas det fortsätter så. Tyvärr så känner jag mig väldigt matt i kroppen och har känt ett illamående komma och gå under dagen. Jag hoppas att det inte blir något allvarligare av det.
Imorgon ska jag och Victor iväg och storhandla. Det är tvärtomt i kylen nu, så det är hög tid att handla lite...eller mycket kanske jag skulle säga. Tänkte ta en tur till Jysk också och kika lite.

Pussen & Kramen
/Ango

måndag 12 januari 2009

Utmaning

Jag har utmanats av Mamma J, och såklart att jag antar den:

4 saker som hände igår:
~ Vi var i Linköping
~ Jag agerade hårfrisörska
~ Vi fikade med min mamma, mormor, moster och morbror
~ Vi åkte bil i flera timmar

4 saker jag ser fram emot:
~ Min födelsedag (ja, faktiskt)
~ C-uppsatsskrivandet (ja, faktiskt)
~ VÅREN så jag får se vad det är som växer i våra rabatter
~ När min bil är besiktad och klar ;)

Jag utmanar ALLA som vill anta utmaningen. Skriv gärna en kommentar att du antagit utmaningen så jag kan komma över till dig och läsa.

Pussen & Kramen
/Ango

Definitivt magsjuka,

och inte vinterkräksjuka, och det tackar jag för (man får ju försöka att se det lite positivt liksom).
Victor har kräkts massor av gånger, men slutade vid 13-tiden, och fick då feber istället.
Trots att han har kräkts, har han druckit vatten (till och med bett om det), vilket jag är glad för.
Vid 15-tiden sa han att han ville ha mjölk, ett tecken på att han började må bättre. Jag förklarade för honom att någon mjölk kunde han inte få, men väl vatten. Vid 19-tiden bad han om mat, så nu är han definitivt på bättringsvägen. Nu återstår att se om någon annan insjuknar...
Jag pratade med dagis idag och sa att Victor får bli hemma hela veckan. Jag skulle vara i skolan måndag till onsdag den här veckan, men tisdag och onsdag var det bara forskningspresentationer som lärarna skulle ha (inför handledningen av C-uppsatsen) och jag vet redan vad alla utom 2 har forskat om, så det känns inte viktigt. Victor skulle ju inte fått gå till dagis förrän på torsdag i alla fall, och jag har inget att göra torsdag och fredag så han kan lika gärna vara hemma då också. Han och jag ska ut på shoppingresa, någon av dagarna, tänkte jag. Vi ska till IKEA och Jysk och shoppa lite.
På fredag ska jag och R gå på bio. Hans ex-fru ska vara barnvakt hemma hos oss medan vi är iväg (det är tur att det är vettiga relationer mellan dem). Vi tänkte kolla på nya Wallander-filmen "Hämnden".
Eftersom det är över 1 år sedan vi hade barnvakt och var iväg själva så ser jag fram emot det och hoppas såklart innerligt att det inte ska härja magsjuka här hemma då...

Var på bibblan och lånade lite nya böcker idag. Har hittat en författare som jag verkligen gillar. Hon har skrivit många ungdomsböcker om riktigt starka ämnen som misshandel, våldtäkt och militanta veganer. Författaren heter Christina Wahldén, och jag gillar verkligen hennes böcker. Majoriteten av böckerna är ungdomsböcker, men hon har även skrivit deckare (3 i alla fall) som jag tänkte låna så småningom. Idag lånade jag 4-5 av ungdomsböckerna (har läst 3 innan) och ser fram emot att få läsa dem (ska bara läsa färdigt Stenhimlen av Karin Brunk Holmqvist) först.

Pussen & Kramen
/Ango

Nu är det i alla fall vår tur...

...att få magsjuka! Victor har kräkts 5 gånger sedan klockan 4 imorse så den här gången går det inte att skylla på något annat, tyvärr.
Jag har upprop idag så R är hemma och vabbar. Det är allra första gången någonsin det är vab på våra barn. Eftersom jag har pluggat hela tiden så har vi inte behövt det, men idag tyckte R att han kunde vara hemma och vabba eftersom jag har upprop. Jag tyckte att jag kunde stanna hemma, och bara maila läraren att jag inte kan komma (eftersom jag knappt har sovit något alls efter kl 4, och jag somnade dessutom inte förrän vid 1:30), men så blev det inte. Jag har sagt att jag åker hem efter halva föreläsningen för jag orkar inte mer (tror jag inte i alla fall).

Pussen & Kramen
/Ango

söndag 11 januari 2009

Skolstart imorgon

Imorgon börjar jag skolan igen, och då påbörjar jag min 5:e termin på programmet, min 6:e termin på högskola/universitet. Jösses, vad tiden har sprungit iväg! Den här terminen är det ju C-uppsatsen som gäller och tyvärr även mer metodövningar (statistik). Uppsatsen ser jag fram emot, men inte metoden. Tycker ju att allt som har med matte att göra är så galet trist. Jag tycker inte att det är speciellt svårt (tack och lov), utan brukar känna mig förbaskat smart när jag försöker få mina kurskompisar att förstå vad alla siffror och förkortningar står för. Ändå är det ju så trist med alla dessa siffror, extra trist blir det ju när de ska skrivas in i ett jäkla dataprogram (SPSS) som är mer än lovligt rörigt (men inte heller programmet är så himla svårt, bara rörigt som sagt)! Jaja, det blir nog bra det också!

Idag har vi varit nere i Linköping. Ganska skönt att få lunchen serverad. Stek med potatis, sås, grönsaker och äppelmos var det. Riktigt mumsigt!
För en gångs skull höll sig ungarna rätt lugna, men det berodde väl på att de fick sitta och titta på Mr Bean på DVD. Det var avsnitt som de inte har sett tidigare som de fick se, så det var ju rätt tacksamt såklart.
När vi åkte hem somnade ungarna i bilen och sov i närmare 1 timme, vilket givetvis speglar av sig nu på kvällen. Trots att klockan är nästan 22 nu, så har ingen av dem somnat. Alla tre ligger och larvar sig rätt bra i sina sängar just nu. Det tog dessutom en hel del tålamod att bara få dem i säng... De kommer alla att vara rätt trista imorgon alltså. Det allra värsta är dessutom att Victor går sin första dag på dagis på över 3 veckor så han kommer att vara grymt trött bara av det. Nu kommer sömnbristen att göra sitt också.

Mår inte speciellt bra i själen just nu. Det är många tankar som snurrar och funderingar kring vad jag ska göra med min framtid. Det ska bli skönt att komma tillbaka till skolan och få skingra tankarna lite i alla fall.
Att jag inte mår bra i själen märks verkligen i min bok- och filmblogg nu. Jag läser massor av böcker, vilket verkar vara vanligt för mig i januari (det var precis likadant förra året). Visserligen läser jag just nu en hel del ungdomsböcker som är på mindre än 200 sidor så de går ju väldigt fort att läsa, men jag försöker varva med deckare också. Jag har hittat några ungdomsboksförfattare som är väldigt bra, så jag håller på och plöjer igenom dem nu.

Just det; Läste att Bonde-Magnus gifte sig igår (eller?). Jag har inte tittat på det programmet någon endaste gång, men jag reagerade på att det stod Björskogs kyrka, och visst var det den kyrkan som ligger 5 km från där jag bor. Mina ungars kusin döptes där i höstas. Ett mycket bra val av kyrka måste jag säga. Kyrkan är väldigt liten, men väldigt, väldigt vacker. Undrar vem prästen var? Den prästen som jobbar där nu är den som döpte Victor nämligen.
Bröllopsfesten höll de på Sundbyholm, Eskilstuna. Där är också kanonfint. Jag var där på julbord och konferens för många år sedan, när jag var restaurangchef. Det var alldeles underbart fint. Numera bor vi bara knappt 4 mil därifrån och är där och firar Valborg varje år.

Pussen & Kramen
/Ango

fredag 9 januari 2009

Så sant.



Det är riktigt


vårväder ute idag. Det droppar från taken, och solen värmer en liten gnutta på armen. Riktigt härligt.

Äntligen fredag

Två dagar har jag "tvingats" upp tidigt på morgonen för att väcka barn, och nu känner jag mig riktigt seg, såklart. Tur att det var en mjukstart inför nästa vecka. Nu är det ju fredag igen, och helgen står för dörren!

För ett tag sedan tittade jag på Nyhetsmorgon på Tv4 och då var det två killar där som berättade om en sida de hade startat, där varje musklick genererade pengar (reklamintäkter) och där pengarna går till välgörande ändamål. Jag tyckte det lät kanon, och letade såklart upp sidan och registrerade mig. Sidan är verkligen bra. Perfekt startsida där man själv styr väldigt mycket över vad man vill ska visas. Man lägger in favoritlänkar, man ställer in nyhetsflöde och vilken kommun man vill se vädret för. Jag vill att fler ska se sidan, och framför allt att fler ska använda den, så därför puschar jag för den här i min blogg nu.
Man väljer själv vart man vill att pengarna ska gå. Man kan välja t ex Rädda barnen, Röda korset, Stockholm stadsmission m.fl. Varje gång du sedan öppnar sidan trillar det in några ören. Om du ska handla över nätet, gör det med länkarna från sidan och du samlar in mer. Är man registrerad kan man följa hur mycket man själv har samlat in. Klicka här nedan och kika på sidan själv.



Läste på Aftonbladets hemsida om en samlare i England som gått vilse i sitt eget hem, och dött av uttorkning. Det är fruktansvärt. Att det finns samlare av olika slag är ju inget nytt, men det jag har svårt att förstå är att ingen reagerar. På bilden ser man ju hur soporna täcker fönstret. Borde ingen reagera då? Ingen som reagerar på stanken (de fick sätta in rökdykare när de skulle hitta kroppen, pga stanken)? Borde inte mannen ha luktat vidrigt? Var han aldrig ute så andra kände hur han luktade? Grannarna säger ju att han har samlat sopor i minst 10 år. Varför har inte de reagerat? De borde ju göra något för att skydda sitt eget om inte annat. Hela det här huset är ju en enda sanitär olägenhet. Hade jag bott granne med ett sådant hade jag försökt mitt bästa att få en ändring på det.

En annan artikel på Aftonbladets hemsida handlar om hur otrevlig servicepersonal får vara eller inte vara. Jag själv är född in i serviceyrket och har jobbat hela mitt liv inom främst restaurangbranschen i både Sverige och Grekland.
Jag har alltid lärt mig att gästen/kunden har rätt, men inte i vilken utsträckning som helst. Jag har också alltid hållt på att genom att hålla sig lugn och sansad och framför allt saklig kommer man långt när en gäst är missnöjd. Någon som däremot är ett stort "no no" för gäster, det är att komma med personliga påhopp. Det behöver jag absolut inte ta. Att kalla mig för idiotiska saker, där är inte positivt och där går min gräns för hur trevlig jag behöver vara. Så länge man pratar om beteende så lyssnar jag och är trevlig, men blandas min personlighet in då kommer häxan fram i mig och jag jag kallar den andre för "lilla vännen" på ett nedlåtande sätt (sån är jag).
Jag anser att ingen ska behöva ta skit för att en annan har en skitdag, och ingen ska ge någon annan oförtjänt skit! Konstruktiva klagomål ska man tacka för däremot, eftersom de hjälper ett företag att utvecklas.

Snön håller på att försvinna hos oss. Det är plusgrader och har varit sedan igår kväll. Jag hörde hur snön smälte och droppade ner på fönsterblecket när jag tittade på TV igår kväll. Det har varit plusgrader hela natten och kommer vara fram till mitten av nästa vecka så det blir nog inte så mycket snö kvar efter det.

Idag är det fredag, och dags för Let's dance igen. Årets "kändisar" känns som "de som blev över". Till att börja med "Blodinbella". Vad sjutton gör hon där? Hittar de inte tillräckligt med andra kändisar, så de måste ta in bloggare också? Mojje, Hasse Aro, Carl-Jan Granqvist? Nja, det känns lite trist! Ok, det ska bli jättekul att se Mojje, Kitty, Laila och Magnus dansa, men det hade varit roligare att se "riktiga" kändisar som det varit tidigare. Det märktes i och för sig redan förra säsongen att det började tryta på populärt folk och man fick ta med "doldisar" i programmet. Nåja, vi kommer säkert att sitta klistrade framför TV:n på fredagarna och titta i alla fall.

Nu pockar Victor och Simone på uppmärksamheten. De ska spela "Disney's skattjakt" som Simone fick i julklapp.

Pussen & Kramen
/Ango

onsdag 7 januari 2009

Skola igen

Imorgon börjar tjejerna skolan igen. Simone går bara torsdag och är sedan ledig på fredag igen. Eftersom hon går i förskoleklass har hon bara skola måndag till torsdag och endast fritids på fredagar. Paulina går båda dagarna. Victor börjar dagis på måndag istället. Eftersom jag inte börjar skolan förrän på måndag ska tjejerna inte till fritids förrän nästa vecka vilket gör att Simone får vara ledig på fredag. Dagis har stängt för planering på fredag så det kändes inte som någon mening att skicka iväg Victor ett par timmar bara imorgon. Han får gå hemma och skrota ett tag till.

Jag börjar skolan på måndag igen. Idag kom besked från studera.nu om andra urvalet och jag har kommit in på den kurs jag var reserv på (jag trodde att jag skulle komma in på den). Nu har jag alltså 150% studier den här terminen också. Fixar jag alla poängen så har jag min kandidat klar till sommaren. Fattar ni? JAG har en kandidat! Fan vad duktig och smart jag måste vara!
Jag vet att jag tjatar om det, men för mig är det faktiskt skitstort att jag över huvudtaget pluggar! Ingen endaste i min familj har studerat på högre nivå än gymnasiet (det gäller även mina kusiner som är i åldrarna 22-35 år). Jag är den första! Jag är den enda akademikern i hela min släkt!!! Det känns så himla stort!
Nu börjar jag alltså min 5:e termin på programmet och det är dags för C-uppsats. Samtidigt ska jag läsa en B-kurs i klinisk psykologi. Tror att det kommer att gå bra att läsa dem tillsammans. Det är ju inte så att jag behöver skriva någon B-uppsats igen på B-kursen, utan den är uppdelad i mindre delar som tur är. Kul ska det bli i alla fall!
Nu när min kandidat är klar kan jag alltså med gott samvete säga att jag är klar och ge mig ut i stora världen och söka jobb, men JÖSSES vad det skrämmer mig! Vad sjutton ska jag jobba med? Hur tusan ska lilla jag klara av ett kvalificerat yrke? Tror jag verkligen att jag kan jobba som kurator? Jag har ju inte en aning om hur man gör, ju? Kanske får söka jobb på Konsum istället, för det jobbet kan jag ju sedan tidigare. Det känns verkligen skrämmande att jag ska ge mig ut och hitta ett jobb som jag har pluggat till. Pluggat till, ja. Herregud, jag kan ju inte ett dugg. Jag har bara lurats hela tiden, känns det som. Nu vet jag ju att jag kan en hel del, men det känns ju som om jag inte har lärt mig någonting alls på de år jag pluggat. Men det är klart; hade jag inte kunnat något alls så hade jag nog inte klarat mig hit...

Pussen & Kramen
/Ango

måndag 5 januari 2009

Bra, dåligt och lite creepy

Det är något med datorer och 2009, men vad? Ungarnas dator stendog häromdagen. De fick en ny, en likvärdig med den de hade (som inte är stenåldersvarianter utan Dell (say no more!) 1,7 gHz processor, med bara ett par år på nacken). Två dagar har väl gått sedan maken installerade den nya datorn och ungarna har knappt suttit vid datorn (2 timmar max, fördelat på de 3 ungarna). Idag skulle Victor spela ett spel på den, men jag skulle installera det först. Skivan gick inte igång på autorun som jag öppnade CD-romen själv på datorn och klickade på den. Den visade en helt tom disk... eh, jaha. Stängde ner och öppnade igen. Samma sak. Samtidigt krånglar musen och går jätteryckigt och trögt om vartannat över det öppna fönstret (på skrivbordet funkade musen som den skulle). Startade om datorn och voila; datorn har trollat bort hårddisken. Se där ja! Datorn hittar ingen hårddisk... Den sitter kvar, det vet jag, men det fattar inte datorn. Jaha, det är bara att bygga en ny dator igen då... Tur att vi inte har några problem med att fixa delar i alla fall.

Det bra då: Min bil lever igen! Den tvärdog någon gång i oktober och min ruskigt snabba make har inte gjort något med den (som han lovat), så jag ställde av den eftersom skatten skulle betalas och bilen skulle besiktas (måste fixa avgasröret som läcker lite innan besiktningen). Nu ställde vi på bilen igen igår och bogserade hem den till mina svärföräldrar där maken tog ur batteriet och satte det på laddning (de försökte ladda batteriet för att slippa bogsera, men batteriet tog ingen laddning, det var för urladdat för det). Ikväll satte han i batteriet igen, och bilen funkade. Tjohoo, min lilla pruttbil funkar! Nu ska den bara besiktas så den är fit for fight igen (den har lite småskavanker som måste fixas också, som ett par säkringar till fönster och spolarvätskan, och varningsblinkersen funkar inte heller).

Creepy då.
Radhuset som vi bor i blev hastigt utrymt, då mannen i paret hastigt dog, precis utanför dörren...
Sedan vi flyttade in har det då och då kommit små doftmoln med svett- och röklukt blandat. Ibland är det i köket, ibland i badrummet, ibland i matrummet...ja, det kan vara i vilket rum som helst. Lukten försvinner lika tvärt som den kom, och lukten ligger väldigt centrerad över en viss plats (flyttar man sig några steg därifrån känner man ingenting).
Idag satt Roger i vardagsrummet och jag var i matrummet, och Roger sa; "Nu luktar det här inne". Paulina stod bredvid, och frågade "vadå?". Roger berättade att ibland luktade lite konstigt och hon sa: "Ja, ibland luktar det svett och rök". Jaha, fler som känt det alltså.
Nu till det creepy: Grannen; en kille på 17 år, som är kompis med ena bonussonen, berättade att han som dog (precis utanför vår ytterdörr) dog rökandes när han var på väg hem från en träningsrunda...
Jag tror på övernaturliga fenomen, även om jag anser att väldigt, väldigt mycket går att förklara på naturlig väg, men det finns saker som man inte kan hitta bra förklaringar till. Det här är en av dem... Inget vi tänker på mer än när det luktar, och inget vi bryr oss om heller. Jag själv är så himla van efter alla år med mystiska händelser så jag reagerar knappt längre.

Pussen & Kramen
/Ango

Friska barn?

Det verkar som om hela trion mår bra idag. Paulina som var den som var sjukast har bara lite ont i huvudet idag, de andra två är återställda. Himla skönt att det inte var magsjuka eller så. Jag gissar att Paulina kräktes dels av febern och dels av huvudvärken. Skönt att det inte var värre i alla fall. Nu hinner tjejerna samla krafter till skolan börjar igen på torsdag (Victor börjar dagis nästa måndag).
Jag börjar nya kurser nästa måndag, men i år är skolstarten en vecka tidigare än den brukar vara, men på studera.nu (eller VHS kanske man ska säga) kör de helt efter sitt vanliga schema, vilket betyder att jag inte vet om jag kommit in på den kurs jag stod som reserv på. Jag är antagen till psykologi 61-90, men jag hade sökt en kurs i klinisk psykologi, där jag var 13:e reserv. Nu som först körs andra urvalet och enligt info på studera.nu ska man få besked mellan 8 och 9 januari...kurserna startar den 12:e... (och kommer jag in på kursen jag var reserv på så kommer det bli sen start eftersom jag måste få papper från skolan med inloggningsuppgifter och sånt till deras studentportal). Jag misstänker att det också är det här som gör att jag inte kan registrera mig på mitt program och kursen ännu (men studieförsäkran gick ju att lämna på CSN). Jag gillar inte när jag inte kan vara ute i god tid pga att andra knölar och strular och är ute i sista sekunden. Jaja, någon gång ska det bli klart...hoppas jag.

Idag är det lika kallt ute som det var igår, och det är precis lika härliga blåa himmel och strålande sol. Idag blir det en liten sväng ut i alla fall. Inga längre promenader med barnen, men vi ska till bibblan i alla fall (det ligger bara ca 200 meter bort) och byta filmer, spel och böcker. Kanske tar jag mig en promenad själv när maken kommit hem från jobbet, om han inte kommer för sent, och tar med mig kameran och fotograferar lite.

Pussen & Kramen
/Ango

söndag 4 januari 2009

Ok, då kör vi


beredskap för magsjuka. Paulina har precis kräkts rejält, så det är bara att förvänta sig det värsta.

Underbart vackert ute


Det är jättekallt men fantastiskt vackert med all snö och solen. En sån dag då man vill ut och fotografera.

Fler sjuklingar

Igår fick Simone feber och hade väldigt ont i huvudet och kroppen. Hon mådde bra på dagen, men blev sjuk på sen eftermiddag. Idag mår hon lite bättre, men har fortfarande lite feber och ont i huvudet. Hon säger att hon mår väldigt illa också. Om det beror på att hon har feber eller något annat vet jag inte (det är ju rätt vanligt att barn blir illamående och kräks när de har feber).
Imorse kom Paulina och väckte mig straxt innan klockan 9 och sa att hon hade jätteont i huvudet och kände sig helt skakig i benen. Även hon har fått feber.
Hon har jätteont i huvudet och hon säger att det strålar ner i nacken och ryggen. Även hon mår väldigt illa.
Ute är det perfekta vintervädret. Strålande sol och massor av kritvit snö, men vi får sitta inne och kurera sjuklingarna...inget pulkaåkande för oss idag alltså. Kanske lika bra i och för sig eftersom det är KALLT. Runt -15 grader är det, trots att klockan är 10:35... Lika bra att stanna inne!
Vad gör ni idag?
Pussen & Kramen
/Ango

lördag 3 januari 2009

Återkommande dröm

Jag har en dröm som återkommer med jämna mellanrum, och har så gjort i 2 år eller så. Drömmen är inte alltid exakt likadan, men själva innebörden är densamma.
I drömmen/drömmarna är min allra första kärlek, M, huvudpersonen (vi var tillsammans för 20 år sedan). Jag drömmer att vi är tillsammans, och att han är pappa till Paulina och Simone. En dag försvinner han. Han bestämmer sig för att familjelivet inte passar honom längre, så han drar. Han svarar inte på mobilen och jag har inte en blekaste aning om var han är.
Hela drömmen handlar egentligen om ilska, min ilska. Jag är aldrig ledsen för att han försvinner, känner liksom ingen sorg över det, utan bara en enorm ilska över att han väljer att lämna sina barn. Hur han har mage att bara sådär sluta vara delaktig i sina barns liv.
Varför jag drömmer den här drömmen ofta är väl för att jag någon gång gjort det, och jag har hakat upp mig på drömmen (kanske för att M inte är pappa till mina döttrar ;)), vilket gjort att den blivit ett stående inslag.
Det jag känner när jag vaknar ur drömmen är ilskan, och tomhet, innan jag inser att det återigen bara var en dröm. Då brukar jag tänka på alla de barn och föräldrar som lever i den här verkligheten. Verkligheten då den ena partern bestämmer sig för att plötsligt vara fri som fågeln, och bara radera sitt/sina barn ur sitt minne (en av mina närmsta vänner lever i den verkligheten idag). Hur kan man? Hur kan man förneka sina avkommor? Självklart finns det dagar då jag också skulle vilja skita i allt och bara leva singelliv, men jag skulle aldrig kunna förverkliga det. Jag har ansvar för mina barn.
Kanske känner jag så starkt för detta för att jag själv saknade (och fortfarande saknar) min egna pappa. Nu dog han, så han valde ju inte själv att utebli från mitt liv, men jag har ändå alltid levt med saknaden efter honom.
Hur som helst så är det så irriterande att uppleva den här känslan "i onödan" på nätterna, eftersom känslan sitter i så länge (ofta flera dagar).
Har ni några återkommande drömmar? Vet ni varför de återkommer?

Pussen & Kramen
/Ango

Snölek


Victor och Paulina är ute i snön med sina pulkor. Senare idag ska vi gå till en backe och åka pulka.

Jag ser det snöar


I natt har det snöat massor, och det snöar massor fortfarande. Förhoppningsvis ligger snön kvar ett tag nu.

fredag 2 januari 2009

Maken och tjejerna


spelar kort. Jag och Victor vaktar chipskålen. Det blir mindre och mindre chips att vakta.

Världens mest korkade katt


heter Sixten och bor hos oss.
När vi flyttade och höll på och packa ur kartonger visade Sixten prov på sin otroliga förkärlek till kartonger.
För någon vecka sedan höll Victor på och leka med en banankarton och drog den efter sig i ett snöre. Så stod kartongen still och Sixten hoppade i den. Victor drog runt på kartongen, med katten i...
Senare knöt Victor fast katongen i sin Bobby car och körde runt, med katten sovandes i lådan...
Vid ett tillfälle körde Victor runt på kartongen, tom, och Sixten sprang efter för att få hoppa i kartongen.
Idag tog Victor sönder kartongen...till Sixtens förtret. Han har krafsat och haft sig på den trasiga kartongen så det var bara att tejpa ihop den och nu åker Sixten kartong igen... Knäppkatt!

Syskonkärlek


Den här teckningen ritade Simone förut. Nu har Paulina hängt den i sitt rum. Kul att de inte bråkar varje ledig stund.

Jag läser


och barnen tittar på Horton. Alldeles lagom avancerade aktiviteter så här på fredagseftermiddagen.

Vardag

Jaha, då dök det upp en helt vanlig vardag mitt bland alla helger igen. Det känns så förvirrande när det blir så ;).
Maken har åkt till jobbet idag, för första gången på 2 veckor. Han skulle inte jobba så mycket, bara några timmar så han skulle slippa göra alla förberedelser på måndag.
Jag ska roa barnen, eller nej, det ska jag inte, de kan roa sig själva, men nåt ska vi väl hitta på och göra. Det är kallt ute, men inte så mycket snö, tyvärr, annars hade vi kunnat ta med matsäck och stuckit iväg och åkt pulka. Vi får se vad vi hittar på. En tur till bibblan ska det bli i alla fall, eftersom vi måste lämna tillbaka filmer vi lånat, och några böcker är utlästa.

Ha en skön fredag allihop!

Pussen & Kramen
/Ango

Milleniumbugg 9 år senare?

Igår var det datorernas alldeles egna dag. Det verkade som om milleniumbuggen hade slagit till.
Först var det ungarnas dator. Simone hade spelat och gick ifrån datorn. Då ville Victor spela, men när jag såg att han gick för att hämta ett spel vi hade lånat på bibblan. Då hörde jag hur datorn stängdes av (Windowsljudet när det avslutas hördes).
När Victor kom tillbaka till datorn var skärmen svart och han skulle sätta på datorn igen...men det gick inte. Datorn är stendöd. Det går inte att sätta igång den alls... Nu måste vi skruva isär den för att få ur den skiva som sitter i, och som tillhör bibblan.
Då skulle Victor få spela på vår (min och makens) stationära dator. Då började den leva ett eget liv *suck*. Den gick det att få bukt med i alla fall.
Senare på eftermiddagen skulle bonussonen spela på sin dator och då strulade den, så han fick formatera om den. Datorer är bra, när de funkar, men jösses, vilket otroligt irritationsmoment när de inte funkar...

Pussen & Kramen
/Ango

torsdag 1 januari 2009

Gör kort på mig.


Mamma, gör kort på mig, sa Victor. Såklart mamma gör kort då ;).
Lite febrig under eftermiddagen har han varit, i övrig helt frisk. Konstiga sjukor barn får...

Frisk igen

Jaha, då var Victor frisk igen, då. Han har sviter kvar från igår, då han drack väldigt dåligt, men annars är han pigg och glad (och snorig) idag. Han hade hög feber inatt och fick Alvedon vid 4-tiden, men efter det har han varit feberfri (eller så gott som i alla fall). Så typiskt att han bara var sjuk över nyårsafton. Bara för att vi hade planerat att åka bort. Nu blev jag och Victor hemma själva, medan resten av familjen fick åka iväg till vänner. De kom hem igen vid 23:20 ungefär och firade tolvslaget med oss.
Vi tittade på fyrverkerier, och som vanligt tyckte Victor att det lät alldeles för mycket (han ogillar höga ljud väldigt mycket), men han fascinerades av de fina färgerna väldigt mycket.

Vid 1-tiden var alla nerbäddade i sina sängar och sedan tog vi sovmorgon allihop!
Hoppas ni alla hade en riktigt härlig nyårsafton och fick en bra start på det nya året!

Pussen & Kramen
/Ango

Populära inlägg