torsdag 1 oktober 2009

Kallt

Idag (också) var det bara ett fåtal plusgrader (3,3) på morgonen och nu åkte barnens tjockare jackor definitivt fram. Simone är en sån som helst skulle gå klädd i kjol och foppatofflor året runt, men till och med hon tyckte att det var ok med en lite tjockare jacka idag.
Paulina började med tjockare jacka för flera dagar sedan, men hon är en liten "frysskit" också (som sin mor, medan Simone är som sin far). Paulina har sett till att mössa och vantar är med också (duktig tjej)!

Igår var Paulina och hennes klass och fiskade. Först var Paulina helt anti till det (för det är ju sååååå tråkigt att fiska, sa hon), och hon gnällde över att hon bara skulle frysa, och allt vad det var.
När jag hämtade henne efter skolan var hon helt lyrisk och ville åka och fiska igen. Hon hade fått upp 5 små fiskar medan hon höll på i skolan.
Lunch hade de ätit ute vid vattnet; korv med bröd, och de hade haft jättemysigt. Jättekul att de får den typen av avbrott i vardagen också.

Fick mail från en av klassmammorna i Paulinas klass att alla kläder som barnen sålt hade kommit.
De har för första gången sålt något för att få pengar till klasskassan. Newbody hade valts ut som försäljningsobjekt. Vi har inte direkt ansträngt oss för att sälja, utan har köpt själva i familjen och sålt till släkten. Den här försäljningen kom samtidigt som jultidningarna så det blev lite mycket av det goda. Hur som helst sålde Paulina 7 paket, vilket jag tyckte var helt ok. För varje paket de säljer får de 37:- till klasskassan.
Igår kom mailet att varorna hade kommit, så de ska hämtas och lämnas ut till köparna. Det visade sig att klassen hade fått ihop över 10,000:- till klasskassan. Jätteroligt, verkligen! De går ju bara i 3:an så de har chans att kunna få ihop massor av pengar innan de ska användas!

Idag ska jag göra ett nytt försök med barnmorskan. Ska vara där innan lunch, så jag hoppas att det inte blir en massa strul igen...

Pussen & Kramen
/Ango

Inga kommentarer:

Populära inlägg