onsdag 30 september 2009

Barnakuten

Victor hade sagt på dagis i måndags att han var täppt i näsan och ville att personalen skulle berätta det för mig. En av "fröknarna" valde att ringa och berätta det, för att Victor skulle veta att det talades om direkt. Eftersom det bara var 1½ timme kvar tills Victor skulle gå hem, så tyckte man inte att jag behövde komma och hämta honom tidigare, eftersom han inte var hängig eller så.
Köpte med mig nässpray och hade med till dagis så han fick ta det direkt.
Igår vaknade Victor och hostade ganska mycket. Han sa att det kändes som om han skulle kräkas, något han alltid gör när han är förkyld. Han fick vara hemma från dagis, såklart.
Han var ganska pigg, men hostig hela dan, och först vid 19-tiden när det började bli dags att gå och sova blev han riktigt dålig. Han hostade, kräktes och hade svårt att andas, trots att vi satt in en "aggressiv" Pulmicort- och Ventolinedos på honom. Det var bara att konstatera att han behövde effektivare inhalation än den vi kunde erbjuda hemma.
Ringde Hälso- och sjukvårdsupplysningen och fick remiss till barnakuten. Jag hade hoppats att jag skulle slippa åka ända dit, eftersom vi har en akutmottagning 1½ mil bort (barnakuten är 5 mil), men eftersom klockan var 19, så var det "för sent" på dygnet för att klara oss med det närmsta stället (det här med länssjukhus är ju bra om man bor i den staden sjukhuset finns i, inte annars). Det var bara att åka till barnakuten.
Givetvis var Victor ganska pigg och inte speciellt tungandad bara vi kom fram (varför är det alltid så?). Han fick i alla fall inhalera Ventoline där innan vi fick åka hem.
Kom hem vid 23:20 ungefär, och gick och lade oss direkt. Det tog inte lång tid förrän Victor somnat och snart var han tungandad igen... *suck*. Bara att försöka ge honom medicin i sömnen.

Läkaren vi hamnade hos igår var väldigt bra, och hade läst Victors journal innan (inte alla som kollar i den), och i den finns många besök på barnakuten, VC och jourläkaren i kommunen bredvid. Läkaren tyckte det började bli dags att kolla upp Victors astma och även kolla ev. allergier (speciellt mot pälsdjur eftersom vi har det hemma). Nu var vi i fredags på VC just för att få en remiss till allergi- och astmautredning (jag begärde det när vi var på 5-årskontrollen för någon månad sedan). Remissen är skickad, men det skulle ta ett tag innan kallelsen skulle komma eftersom det var högt tryck på allergimottagningen.

Idag är Victor lite bättre, hostig och snorig, men lite bättre i andningen. Han får fortfarande en "aggressiv" behandling med astmamedicinerna för att han inte ska bli sämre igen. Han är såklart hemma från dagis även idag (förmodligen hela veckan) och det får bli TV och dataspel för honom idag (lite kul kan man ju få ha när man är sjuk ;)).

Pussen & Kramen
/Ango

1 kommentar:

Anna sa...

Men lille gubben vad han har det jobbigt vid förkylningar. Och ni med förståss. Kramar!

Populära inlägg