måndag 2 mars 2009

Sjukor igen

Nu är det sjukt här hemma igen, fast den här gången är det de 4-fota medlemmarna som är sjuka.
Sixten började hosta och nysa rejält för över 1 vecka sedan, och han var ganska ynklig ett par dagar (kille ni vet). Jag var lite orolig att det skulle vara kattflunsan, för den är inte mina katter vaccinerade mot. Efter 2 dagar ville Sixten gå ut igen, och det fick han. Han var ute över natten och kom hem kärnfrisk på morgonen. Då började Tussan nysa istället. Igår var jag helt övertygad om att Tussan skulle lämna oss. Hon hade inte druckit, ätit eller ens rört på sig på 1 dygn. Vi övervägde att åka in akut för en eventuell avlivning, men eftersom hon sov lugnt valde vi att avvakta till idag på morgonen. Skulle hon dö (hon är ändå 15 år i år) så skulle hon få göra det hemma.
Imorse var hon uppe och gick, och både åt och drack... Ett mirakulöst tillfrisknande. Hon är ju inte pigg idag, men med tanke på hur hon var igår så är hon riktigt yster i jämförelse. Nu kan det bara bli bättre.

Victor däremot, är fortfarande rosslig och hostig, som han har varit i över 1 vecka nu. Han har fått medicin, men inte sjutton blir det bättre. Han hostar och rosslar vidare, och idag är han hemma från dagis igen. Jag bara vill att han ska bli bättre NU, för det här är jättejobbigt för alla. Ska åka ner till vårdcentralen med honom idag IGEN. Han behöver något att inhalera, framför allt på nätterna!
Inte nog med att Victor är rosslig och eländig, imorse lyckades han spruta in flytande tvål i sitt öga. Stackarn! Lyckades skvätta vatten i ögat på honom, men det sved väl ett bra tag efteråt ändå för han höll handen för ena ögat i säkert en halvtimme efteråt.
Nu: VC!

Pussen & Kramen
/Ango
Skicka en kommentar

Populära inlägg