söndag 29 mars 2009

Earth hour

Ja, vi gjorde det. Vi hängde på. Visserligen anser jag att det finns bättre långsiktiga saker att göra för att förbättra miljön och minska på energiförbrukningen (energiförbrukningen för lampor är inte den största boven), men eftersom Paulina hade tjatat om det här hela veckan så hakade vi på. Vi fuskade lite dock, och hade i alla fall TV:n på, men vi kompenserade det med att släcka ALLA lampor redan klockan 20 istället ;).
20-talet värmeljus i vardagsrummet hade vi tänt, så det var ganska mysigt!
Försökte se hur det såg ut i husen runt omkring, men det märktes ingen direkt skillnad faktiskt. Nu ser vi bara ett par hus, och där märktes det ingen skillnad i alla fall. Vi var aldrig ute och gick och tittade så vi kanske hade sett mer i så fall.
Släckte ni lamporna?

Pussen & Kramen
/Ango

2 kommentarer:

Anna sa...

Ja, eller nja, vi har alltid släckt och en massa levande ljus på helgerna så det var ingen större skillnad. Släckte dock smålamporna, men jag är ju lite kluven till sådana här manifestationer. :) Ger de verkligen mer än de tar? Hur har miljön tex påverkats av all affischering, specialgjorda svarta mjölkpaket osv? Men å andra sidan, får folk upp ögonen är ju det bra. Vi hade dock tv:n på. ;) Kram!

Mamma J sa...

Japp, vi släckte också lite tidigare eftersom vi ändå satte oss framför TV:n och för att vi räknade ut att M & L nog skulle hinna somna. Dessutom, som D sa - varför bara den där timmen?!

Vi hade också TV:n på, men annars var här släckt och mörkt - ingen diskmaskin, dator eller tvättmaskin eller annat på "stand by".

Några av grannarna gjorde som vi - men flera jag såg och nog hade förväntat mig skulle släcka, gjorde det inte. Jag tänkte i mitt stilla sinne att de kanske skulle ta tillfället i akt och ta ner all sin julbelysning från fasader och träd, dagen till ära. Men, de släckte den inte ens.

Populära inlägg