onsdag 4 mars 2009

Sjukt resonemang

Jag blir riktigt heligt förbannad över hur olika (stor)företagsledare kan sitta och ha galet mycket i lön, och fortsätta ha det när företagen är i allvarlig kris. Hur kan de försvara det. Jag tänker på artikeln i Aftonbladet där Volvos VD Leif Johansson har en MÅNADSlön på 1 020 000:-. Han sänker inte sin lön, men Carina Eriksson som jobbar på verkstadsgolvet som tjänar "hela" 25 500:- i månaden ska sänka sin lön med 20 % till 20 400:- i månaden. Hur kan Leif Johansson ens tycka att det är ok?
Vad är det just Leif gör som är så otroligt viktigt? Hur mycket av hans jobb skulle han kunna uträtta utan personer som Carina? Det enda rätta i en sån här situation är om alla VD:ar visar att de faktiskt tar sitt ansvar och sänker sina löner MINST lika mycket som de på golvet får göra. Sänker Leif sin lön med 20 % hamnar han ändå över 800 000:-/månad och det borde han väl klara sig på, eller? Även om han sänkte sin lön med 50 % BORDE han kunna klara sitt uppehälle...
En annan sak jag undrar är hur det kan vara viktigare att driva ett företag, som Volvo, än att driva ett "företag" som Sverige. Så måste det ju vara eftersom inte ens statsministern tjänar 1 miljon i månaden.
Nej, det är hög tid för alla storpampar att ta sitt ansvar. Lägg bort fallskärmar och sänk lönerna rejält så kommer ingen fattig drabbas av lönesänkningar!

Pussen & Kramen
/Ango
Skicka en kommentar

Populära inlägg