torsdag 2 oktober 2008

Utelek och mysstunder

Jag har ju helt glömt bort att jag och barnen var och lekte i kommunens nya lekpark i måndags. Ja, nya är väl helt fel för det är en urgammal lekplats som ligger i centrum (eller på byn som man säger här), bakom kyrkan. Lekplatsen har varit fallfärdig de senaste åren, men nu har några eldsjälar tagit tag i att starta en insamling för att rusta lekplatsen för att den ska bli stor, fin och en naturlig mötesplats för alla med barn. Ett underbart initiativ som kommit väldigt långt. Lekplatsen är långt ifrån klar, men det har kommit en hel del nytt och en hel del nytt är på gång!
I måndags var jag och barnen där. Vi hade med oss lite fika också så vi kunde stanna ett tag. Som tur var hade vi vädrets makter med oss. Lite bilder från eftermiddagen:


En jättegunga har införskaffats och den kan flera gunga samtidigt i.


Allt som snurrar brukar vara populärt!


Rusning till gunghästen (en av få gamla saker som står kvar).



Victor gillade det lilla lekhuset som fanns.


Lekplatsen ligger bakom kyrkan, en väldigt speciell byggnad eftersom den är rund och rosa. Väldigt fin både inuti och utanför.


Brevbäraren kom när jag passade på att ta ett varmt bad imorse. Först hörde jag hur bara lite damp ner på golvet. Tänkte att det var väl bara räkningar eller nåt. Så hörde jag hur det dunsade till av något ganska tungt. Hm, visst, ja, det är torsdag så då kommer Kalle Anka... Ännu en duns, tung duns igen. Mycket post, och mycket tung post verkade det som.
När jag senare kom ut visade det sig att jag hade fått tre nya tidningar, varav två som är tjocka och tunga. Inte så konstigt att det lät så mycket när de dunsade ner på golvet.

Tidningar till mig!
I tisdags var jag och inhandlade lite nytt té. Nu är det så kallt och ruggigt på kvällarna att det är tända ljus och té som gäller. På lokala Konsum hittade jag ett Smultronté. Ett vanligt svart bladté med kronblad från rosor och stora jordgubbs-och smultronbitar i. Jättegott, och dessutom Fairtrade! Så var jag nere i butiken Änglastället (se länk till höger) och kikade på téerna. Lite för att jag skulle kolla té till min hemliga bokvän till nästa månad. Jag ville ha ett té som passade till det temat jag tänkte paketet skulle bli på; hetta. Jag köpte ett té som heter Heta stunder, som min Hemliga bokvän också kommer att få om en månad (den här månadens paket är redan klart).
Téet är ett rött té som verkligen gör skäl för namnet. Jag minns inte alla ingredienser, men det är kanel, nejlikor, kardemumma och chili i det. Väldigt spännande kombination!

Heta stunder är det som ligger på fatet.

När man först dricker téet när det är riktigt varmt känner man mest smaken av kardemumman, nejlikorna och kanelen. Påminner lite om glögg och pepparkakor. Så svalnar téet lite och vips har eftersmaken av chili kommit. Det värmer bra i halsen! Ett té jag kan rekommendera om du gillar lite ovanliga blandningar och kryddiga smaker!

Pussen & Kramen
/Ango

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar verkligen att läsa i din blogg. Ni verkar ha så mysigt :).
Kram Ullis (med Pontus)

Ango sa...

Vad gullig du är! Kul att du gillar att läsa här!
Ibland har vi mysigt, ibland har vi krig ;).
Vi kanske kan fresta med en dejt i nya lekparken när ni är närheten någon gång?

Kram
/Ango

Anonym sa...

Krig och mys det känner jag igen :). Har samma situtaion här hemma med lillbus. Dejt i lekparken låter som en bra idé, är dock inte så ofta i närheten. Det går dock att planera in :)

Mamma J sa...

Det är nästan så jag skulle kunna tänka mig att ta en lååång sväng till er också, för att få testa den är lekparken :). Men, det kanske är att överdriva, haha...

Hursomhelst - det där teet. Vet du om hon på "Änglastället" blandat det själv eller om det är en "välkänd" blandning man kan hitta lite varstans? Det lät klart intressant. Jag dricker rätt mycket té, men bara grönt eller rött.

Ango sa...

J:
Jag googlade lite, och hittade téet på andra ställen så det är nog färdigblandat. Hittade téet här http://www.mormorstebutik.se/rooibos-heta-stunder-p-125 bl. a.
Jättegott är det och passar perfekt nu när regnet står som spön i backen och stormen river i husknutarna!

Kram
/Ango

Populära inlägg