söndag 12 oktober 2008

Söndag igen

Söndag här igen, och jag kan inte låta bli att tycka att det är skönt! Imorgon är det vardag igen!
I fredags åkte vi ner till Linköping för att hälsa på mamma och mormor och lämna in min dator på reparation.
Igår var vi och hälsade på svärföräldrarna utanför Nykvarn, där de brukar vara i sin husvagn på helgerna.
Idag är det meningen att ungarna ska städa sitt rum, men som vanligt är det ett rent helvete att få dem att städa. Först flippar Paulina ut och skriker att Simone inte städar, så flippar Simone ut och skriker att hon visst gör det och Paulina städar inte istället. Så flippar båda ut och skriker på Victor, att han inte lägger sakerna på rätt ställe. Så flippar mamma ut och skriker på alla ungar och undrar varför det ska vara så förbannat svårt att städa utan att skrika och gnälla. Så fortsätter cirkusen med att Paulina tycker det är orättvist att hon ska städa eftersom hon aldrg leker i lekrummet, varpå mamma blir kinkig och tycker det är orättvist att hon ska tvätta alla kläder eftersom hon bara skitar ner sina egna kläder och ingen annans... Ja, så rullar det på.
Nu har ungarna dator-, TV- och kompisförbud tills det är iordninggjort i deras rum. Paulina har kompisförbud hela dagen, pga sitt beteende och Simone leder konsekvensligan med både dator- och kompisförbud både idag och imorgon!
Ja, en helt vanlig söndag i vår familj alltså! Som jag skrev innan; skönt att det är vardag imorgon!

Pussen & Kramen
/Ango

3 kommentarer:

Anonym sa...

skrattar gott, känner igen den där kaosen även fast jag har bara en buse här hemma. Det är ju sååååå orättvist att han ska få städa unda sina saker från lägenhetern och skapa ordning i sitt rum jag hjälper ju aldrig till. Men hallå vem städar övriga lägenheten, det tycker han dock tillhör vuxen rollen

hanna sa...

:) Ango!!! SKönt å höra (ursäkta)
men här är det exakt sådär också :)
Jag är också bra på de där förbuden hit å dit, men det gäller att komma ihåg vem som har vad.
Det brukar va såååå svårt :)

Kram

Mamma J sa...

Hahaha, underbar skildring och såå skönt att höra att det är fler som flippar ur :)!

Populära inlägg