torsdag 25 december 2008

Juldagen

Så är julafton över och juldagen här!
Barnen öppnade sina julklappar direkt när de vaknade igår morse eftersom vi skulle åka til Linköping på förmiddagen för att fortsätta fira jul.
Victor fick två Håkan Bråkan-böcker, en radiostyrd bil, en bilbana (liten, eftersom han redan har en stor), en spargris, ett flygplansdäck med massor av flygplan till, en racerbil man bygger ihop av magnetstavar, en Thomas tåget-tandborste och lite annat jag inte minns. Simone fick en hund som kan gå och skälla, ett Clown-spel, ett Disney DVD-spel, en Walkie talkie, en munktröja, ett badlakan, ett påslakanset, en spargris och lite annat smått och gott.
Paulina fick ett Idol karaoke, en sänghimmel, en årskalender med "världens snyggaste killar" där bl a Ola, Danny och E.M.D fanns med, en CD-spelare, en tunika med tillhörande kjol, en Trollzdocka och annat. Jag fick 3 pocketböcker och ett ljus... Maken fick en munktröja, ett rakvatten och en samlarbok med Knasen.

Åkte vidare till Linköping för att äta julbord och fira med min släkt. Vi var 8 vuxna, 3 barn, 1 hund och 1 katt som firade.
Massor av mat och sedan Kalle Anka som sig bör. Efter det kom tomten och det blev en del julklappar. Victor fick ännu en radiostyrd bil, en radiostyrd helikopter och en bil som man slipar och fixar så den blir som ny (den såg ut som en rosthög och så fick man en slipmaskin och putsduk som man skulle använda för att fixa iordning den). Paulina och Simone fick smycken, varsin Bratzdocka med kamera (en sån som det följde med en riktig film i) och några set med hundar. Roger fick en stor prydnadsmotorcykel, en handgjord, och jag fick fyra Mupparnafigurer, prydnadssaker, som var supersöta.
Som sig bör rasade det saker i golvet och gick sönder (varför har gamla människor så förfärligt mycket saker). En stor lampa åkte i golvet, och Victor fick skulden, trots att han var 1 meter ifrån när det rasade. Vi misstänker att det var hunden som snodde runt och fastnade i en sladd (hunden var precis där det rasade). Nu var det en olycka, som kunde varit värre. Min kusin satt precis där lampan rasade ner och hade kunnat få en rakt i huvudet (den landade 10 cm bakom hennes rygg). Tur i oturen. Victor sågs som "syndabocken", men ingen skällde eller så på honom (så ni inte tror det ;)), utan det vara bara ett konstaterande eftersom han gått förbi lampan straxt innan. Men hunden var där när lampan ramlade och Victor var alltså en bra bit därifrån så det verkade konstigt att han skulle varit orsaken. Jag vet inte, jag såg inte händelsen. Förmodligen var det i alla fall en sladd över golvet som hamnat konstigt och som drog ner lampan (en skarvsladd till lampan som låg över golvet, under en matta).

Pussen & Kramen
/Ango

Inga kommentarer:

Populära inlägg