torsdag 12 november 2009

Glukosbelastningen klar

Imorse var det dags att göra glukosbelastningen. Såg inte direkt fram emot den, såklart, men det var inte så farligt trots allt. Ca 3 dl glukosblandning skulle drickas, och det var bara att svepa eländet så jag blev av med det så fort som möjligt. Fick åka hem efteråt och ta det lugnt. Det var ju lättare sagt än gjort med allt det där sockret i kroppen.
Efter knappt 2 timmar var det dags att bege sig tillbaka till bm för att ta ett nytt prov. Var lite orolig för att det skulle visa sig att jag hade graviditetsdiabetes, såklart. Tog blodprovet, som visade ett alldeles normalt värde. Jag hade b-glukos på 5,4 innan belastningen och 8,1 efteråt, så det var helt normala värden.
Varför jag haft 7,5 och 8,4 vid de senaste två mätningarna är oklart. Det kunde ha att göra med min struma, och att det provet visade lite tveksamheter. Tydligen går diabetes och struma lite hand i hand berättade bm. Ska prata med dem om mitt strumaprov på måndag på specialist-mvc när jag ska dit på tillväxtultraljudet.

Jag bad maken att få ha bilen idag (vågade inte chansa att gå fram och tillbaka till bm efter belastningen eftersom jag hört så många säga att de mått fruktansvärt illa efteråt), och skjutsade då maken och barnen till de olika ställena imorse. När vi skulle svänga in vid makens jobb kom en bil med 026 utkörande! Ännu ett nummer att lägga till handlingarna i platespottingen alltså!

Fick mail idag om att våra jultidningar gått till packning. Härligt! De kommer i början av nästa vecka! Helt perfekt! Har handlat en del julklappar till barnen, så jag får passa på och hämta medan barnen är i skolan/på dagis. Paulina har också köpt julklappar till Victor och Simone där (de brukar få köpa till varandra eftersom de tycker att det är roligt). När tidningarna kommer så kommer jobbet med att dela upp och lämna ut allt också. De har sålt ur två kataloger så det är en del som ska delas ut. Som tur är så har de mest sålt till släkt och vänner, så vi behöver inte springa runt hela byn för att lämna ut allt!

Pussen & Kramen
/Ango

1 kommentar:

Unknown sa...

Fyyy för glukosbelastning... äckligaste jag nånsin gjort.. men skönt iaf att dina värden var bra!

Kram!

Populära inlägg