måndag 16 november 2009

Ultraljudet är avklarat

Med andan i halsen kom jag inspringande på specialistmödravården kl 10:02. Hade tid kl 10:00 så jag kände mig något lätt stressad ;).
Fick komma in till läkaren kl 10:30...
Ultraljudet blev noggrant utfört och visade en bebis med tjock mage. Alla mätningar av fostervatten och flöde i navelsträngen var perfekta. Bebisen beräknades väga ungefär 1800 g nu. Det är ungefär 200 g mer än vad som är beräknat för den graviditetsvecka jag är i (+8,7 %) så det är ingen liten elefant i magen trots allt.

Läkaren gjorde en snittbeställning, så tiden kommer i brevlådan så småningom. Himla spännande. Har för mig att det tog 1-2 veckor att få tiden förra gången.
Även papper för sterilisering skrev under, så nu är det också beställt i samband med snittet.

Vi pratade lite om min glukosbelastning och min struma. Jag ska höja min Levaxindos ytterligare eftersom värdet inte är helt bra. Dessutom tyckte läkaren att jag ska göra om glukosbelastningen om 3 veckor för att verkligen säkerställa att jag inte fått graviditetsdiabetes. Som hon sa så är det bara för att vara på den säkra sidan. Skulle jag ha fått graviditetsdiabetes (den kanske är under utveckling nu i och med de dåliga proverna jag haft) så är det ju bra att känna till det innan förlossningen.
Ett bra och givande möte med läkaren (som var väldigt trevlig och sympatisk). Det enda "tråkiga" var att det inte gick att se om det var en Egon eller Elsa som härjade runt i magen. Fick perfekt bild på rumpan och så, men mer ville den inte visa upp. Jag får väl helt enkelt fortsätta lita på att svärfar har rätt, och att det är en liten Egon som ligger där på tillväxt!

Pussen & Kramen
/Ango

1 kommentar:

Mamma J sa...

Äsch, vad jag har hört förut så är det fler flickor än pojkar som inte vill visa upp sig.

Så. Min teori står ännu mer fast nu än förut.

En Elsa!

Populära inlägg