tisdag 3 november 2009

Tandläkaren

Idag var det dags för Paulina att gå till tandläkaren igen. Det har tydligen redan gått 2 år sedan sist (hon behöver bara gå vartannat år).
Paulina var lite orolig att hon skulle ha ett hål i en tand (en mjölktand) för hon har sagt ett tag nu att det svider lite när hon tuggar på den sidan. Tänke be tandläkaren kolla upp det ordentligt.
Undersökningen gick jättebra, bortsett från alla röntgenbilder som skulle tas (6 st). De är ju aldrig roliga att ta.
Tanden som Paulina var rädd att hon skulle ha hål i, var det inget hål i. Tandläkaren berättade att det förmodligen bara var så att tanden började bli sliten. Inget man gör något åt, utan vi skulle försöka stärka upp den lite mer flour. Blev problemen mycket värre kunde man dra ut den, men så länge det är små problem så görs det inget.
Det diskuterades också tandställning, något som Paulina med största säkerhet kommer att få om några år. Hon har ett kraftigt överbett, men de kommer vänta några år till. Vid nästa besök ska de se hur det ser ut igen. Då har några fler mjölktänder försvunnit och nya permanenta kommit upp, så bettet kan ha ändrats tills dess. Har det inte det kommer det bli tandställning så småningom. Paulina verkade inte alls avskräckt av tanken på tandställning, tvärtom tyckte hon att det skulle bli spännande. Det är ju en åsikt som garanterat kommer ändras innan det är dags ;).

Pussen & Kramen
/Ango

Inga kommentarer:

Populära inlägg