söndag 1 februari 2009

Skolans veckobrev

Paulinas lärare skickar hem veckobrev varje måndag, där man får läsa om vad de gjorde veckan innan, och en veckoplanering för kommande vecka (med läxor och vilken slags gympa det är osv).
Förra veckan började de också med "Elevernas ruta" där veckans 2 "vaktmästare" (de som hjälper läraren med att dela ut papper, torkar borden i matsalen osv) får skriva några rader om vad de gjort veckan innan. De skriver helt själva och inget redigeras av läraren.
Förra veckan var det Paulina och bästisen E som fick skriva eftersom E var vaktmästare och den som E var vaktmästare med, A (Paulinas stora kärlek), var sjuk fick E välja någon annan att skriva med. Valet föll då på Paulina.
Så här skrev de:

"Vi tykte att jumpan var bra. Några har åkit i isbaken och jort ila
sig.
Vi har jobbat bra men P har tjatat att alla ska vara tysta.
På no/so så jobbar vi istelet om rymden. Vi har nästan jobbat ut
matteboken.
Det är så isit ute många har halkat ute.
Kram Paulina och E."

Jag har bara skrivit P istället för lärarens hela namn eftersom jag inte vill skriva ut alla andras namn här.
Jag gillar verkligen den här idén med att låta barnen få vara med och skriva. Dels får de ju träna på att kortfattat skriva något, och de får träna på formuleringar. För oss föräldrar är det såklart jättekul att läsa vad barnen skriver, just för att det inte är redigerat av någon vuxen, utan det är så som barnen själva har skrivit det.

Pussen & Kramen
/Ango

1 kommentar:

enAnnan sa...

Så hade mina killar när de gick på lågstadiet oxå. Det är jättemysigt att få hem juh! Det är så härligt stavat och de uppmärksammar ju kanske saker som en annan inte alls skulle fundera över eller se...
Ljuvliga barn. :)

Kramar

Populära inlägg