torsdag 2 april 2009

Utvecklingssamtal

Jag var på utvecklingssamtal med Paulina häromdagen. Allt såg bra ut, hon är en god student, men tappar fokus ibland på lektionerna och blir lite pratig, precis som alla andra i klassen. Det märks med andra ord att de är "varma i kläderna" och börjar bli "stora" nu.
Allt såg bra ut, omdömesmässigt. Det var bara två saker som inte var riktigt bra. I och med de nya reglerna ska man upprätta handlingsplaner för barnen om de riskerar att inte nå upp till målen för den årskursen. Paulina har två mål som hon riskerar att inte nå upp till. Den ena var i matten. Både läraren, jag och specialläraren (som inkallats) tyckte att det var väldiga petitesser, men det är lika bra att det ska vara noga. Paulina kan klockan, men hon blandar ihop "kvart i" med "kvart över". På grund av det så riskerar hon att inte nå upp till mattemålet i tvåan och en handlingsplan upprättades. Det roliga är att matte annars är hon väldigt duktig i och ligger bland de främsta i klassen...

Ett annat mål hon inte når upp till är simningskunskapen. Barnen ska kunna simma 200 m (varav 50 på rygg) när de slutar 3:an (detta är natinella mål). Paulina kan bara simma en längd i vårt badhus, vilket är 16,5 m. Hon kan heller inte hoppa från kanten (hon vågar inte göra det utan armpuffar). I och med detta (trots att målet inte ska vara uppnått än på 1 år) så kommer Paulina få extra simträning i skolan. Idag har de bad varannan fredag på gympan i skolan, men nu kommer hon också att få extra simträning 45 minuter varje tisdag i skolan. Jag visste faktiskt inte att de fick det. Att de får det är jättebra, verkligen. Om skolan har som mål att eleverna ska klara av simningen är det bra att de sätter in extraresurser även där, även om det känns ganska "lyxigt" faktiskt!

Pussen & Kramen
/Ango
Skicka en kommentar

Populära inlägg