måndag 29 september 2008

Dop av världens gladaste Emilia

Igår var vi på dop. Det var världens gladaste lilla tjej, Emilia som skulle döpas.
Emilia är ett underbart barn. Inte bara är hon supersöt, utan också ALLTID otroligt glad.
Nu har hon hunnit bli 7 månader, och eftersom det var hennes dag igår så stal hon ju showen fullständigt! Det var många skratt i kyrkan eftersom Emilia såg till att ingen missade att se på henne. Helt underbar tjej!
Eftersom jag inte bett om tillstånd till att lägga ut foton på den fina familjen tillsammans får ni nöja er med ett litet diffust foto från själva "hårtvättningen":


Victor var laddad inför psamlerna och laddade med psalmboken:

Det var lite roligt att det var samma präst som döpte Emilia, som döpte just Victor. En härlig människa som är lugn och ger ett tryggt intryck!

Efter ceremonin i kyrkan var det fika och paketöppning. Vi hade köpt ett halsband med månadssten, och ett set med byxor, tröja och strumpor med Hello Kitty. Många halsband med hjärtan blev det, både i silver och guld och jag pustade ut varje gång det inte var ett som var likadant som det vi köpt. Så öppnar de paketet från Emilias gudmor och såklart var det ett precis likadant halsband, som det vi gav som de öppnade direkt efter... Jaja, de ska få kvittot så får de byta om de vill.

Simone skulle ha gått på kalas igår, men på morgonen ringde mamman till killen som skulle ha kalaset och berättade att kalaset var flyttat till nästa lördag istället eftersom hon blivit magsjuk! Tråkigt, men jag tror ingen vill få med sig magsjuka hem. Nu får Simone se fram emot nästa vecka istället!

Innan dopet var vi en sväng i en lekpark som ska byggas ut och om rejält. Privata initiativ har gjort att det startat en enorm insamling för att skapa en naturlig mötesplats för alla med barn. Idag finns det ingen sådan, bortsett från öppna förskolan som bara är öppen ett fåtal timmar i veckan. Nu ska det bli massor av lekutrustningar och även en Boulebana i direkt anslutning till den stora lekplatsen.
Igår var det familjedag med utställningar, äppelprovsmakning, jippon, hoppborg, ansiktsmålning, godisregn osv. Vi var bara där en liten stund och tittade och pratade lite med folk. Tyvärr var det ganska mycket folk, så de få saker som är nya som kommit upp hann inte Victor och Simone prova (det var kö till allt) så jag lovade att vi skulle gå dit idag igen istället. Jag hämtar barnen tidigare idag, tar med lite fika och så sticker vi upp till lekparken en stund!
Eftersom jag ska hämta barnen tidigare betyder det att jag måste sätta fart och plugga nu!




Pussen & Kramen
/Ango

Inga kommentarer:

Populära inlägg