söndag 7 juni 2009

Friskare igen

Vi hade tid hos läkarjouren i Köping kl 19 igår, och kl 21:30 kom vi hem igen.
Självklart lät Victors andning bra när vi kom in, trots att han studsade omkring. Läkaren kunde ändå höra ett litet biljud på ena lungan så Victor fick inhalera ventoline. 2 underbara sköterskor fixade med Victor (som är rutinerad och lugnet själv när det gäller sånt här, och som därför imponerade på personalen). Så skulle vi gå ut och vänta några minuter på läkaren som skulle lyssna på hjärtat. Det var då ambulansen kom in...med ett dödsfall. Vi fick vänta i över 1 timme på läkaren. Alla var sysselsatta med dödsfallet. Så kom en polisbil med 2 kvinnor i 60-årsåldern, som enligt en kvinna i väntrummet, var socialjouren. En polis till kom och det verkade vara väldigt speciellt med dödsfallet. Mycket spring ut och in i akutsalen, och jag hörde hur de pratade om att de inte hade något kylrum, och kroppen måste dit (de håller på och bygger om akutmottagningen, så det är bara på ett provisoriskt ställe). Jaja, till slut fick vi (och alla andra som också väntade i väntrummet) komma in till läkaren. Victors lungor lät bra, och vi skulle fortsätta med den medicinering som vi hade ordinerats tidigare.
Åker hem, och så fort vi kommer hem, är Victor jättedålig igen. Helt otroligt! Varför är barn alltid så? Jättefriska hos läkaren och jättesjuka när de kommer hem igen?
Han fick mer astmaspray, kräktes upp den enda maten han ätit under dagen, och somnade till slut. Idag låter han lite bättre än igår. Måste ringa VC imorgon och be om nya recept till hans mediciner som nästan är slut nu.

Pussen & Kramen
/Ango

2 kommentarer:

Mamma J sa...

Skulle det inte kunna tänkas vara allergi-relaterat d v s att han är allergisk mot något ni har hemma (katt?) eller så, med tanke på att han mår jättebra när han kommer någon annanstans? Och att anledningen till att han inte reagerar precis jämt är att det bara är när "måttet är rågat" som det blir så pass illa? Bara en reflektion...

AnnaK sa...

Men lilla gubben då! Jomen det är ofta det blir så, att de är sjukare hemma och blir bättre på vårdcentralen/lasarettet. Men så är man lite själv också tycker jag, man har haft skitont i tex ryggen och så sitter man där hos läkaren och kan inte riktigt komma på varför man är där. :D

Hoppas han kryar på sig hemma också nu. Här har vi en med magsjuka så här flödar handspriten! :) Kram!

Populära inlägg