söndag 22 maj 2011

Schackfyran

Igår var vi ju i Globen för att se Paulina och hennes klass spela riksfinalen i schackfyran! Det var 117 anmälda lag, men 115 som kom (2 lag från Örebro uteblev tydligen pga strul med bussen som de skulle ha åkt).
De räknade med att det var ungefär 2500 barn, och räkna på 4000-5000 vuxna till det också så förstår ni att det var ganska stort.
Innan första ronden drog igång spelade svenska nationalsången på trumpet av ett par tjejer. Pampigt värre var det alltså!
Här ser ni drygt 1/3-del av alla borden med schackspelare.
Ännu en överblicksbild.


I mitten av bilden sitter två tjejeri orange t-shirt.
Tjejen med glasögon och ansiktet framåt är Paulina.Paulinas klass kom på 50:e plats (av 115), vilket är ett mycket bra resultat. Förra året kom skolans 4:a på 49:e plats (av 95 lag) så det är helt klart en bra insats av våra barn. "Tyvärr" slog vi inte den andra skolan här från hålan som också tagit sig till Globen. De kom på 45:e plats, 5 poäng bättre än oss. Jag kan ju säga att 5 poäng motsvarar 1 seger och 1 remi, så hade vi bytt 3 förluster mot segrar så hade vi slagit dem med 1 poäng istället. Så tajt var det! Nåja, vi får bjuda på att de var bättre än oss igår. Vi slog dem i regionsfinalen i alla fall!

Det var en upplevelse att vara på plats i Globen och se detta evenemang, på flera sätt. Ingen av oss i familjen som åkte (vi tjejer åkte, och killarna stannade hemma) hade varit i Globen innan. Bara det var ett äventyr för tjejerna.
Eftersom det var ett tajt spelschema utan inlagd lunch, fick vi äta vad som bjöds i Globen. Det fanns flera kiosker öppna, så det var väl bara att handla där då tänkte jag! Big mistake! Vi skulle försöka få i oss lite lunch så jag köpte 2 små hamburgare, 2 kokta korvar (utan bröd eftersom det inte fanns något glutenfritt alternativ) och 3 läsk (½-liters) och det kostade nätta 155:-... Det var varmt och syrefattigt inne i Globen så på eftermiddagen ville tjejerna ha glass. Visst tänkte jag, de kan ju inte ta några överpriser på GB-glassen. FEL!!! Jag köpte 2 Magnum mandel och en Daimstrut...för 90:-.... Hutlöst!!! Nåja, det blir ju ingen shopping i Globen varje dag som tur är, och det var ju en speciell dag.

Pussen & Kramen/Ango

Skicka en kommentar

Populära inlägg