torsdag 15 maj 2008

Onödigt strul och onödig varning?

Igår fick jag ett brev från Trafikförsäkringsföreningen med en räkning på nätta 2000:-. Varför då? Det påstods att min bil rullade runt oförsäkrad. Eh, va? Det tror jag inte... Jag betalar 178:-/mån för min försäkring så jag vet minsann att den ÄR försäkrad, och har varit hela tiden. Kikade på mitt försäkringsbolags sida på mina försäkringar, och jovisst står det att försäkringen gäller och är betald. Jag ringde till Trafikförsäkringsföreningen och kollade med dem, och det visade sig att mitt försäkringsbolag inte har meddelat dem att jag tecknat försäkring hos dem (jag bytte bolag i slutet på mars, när min försäkring löpte ut). Mailar mitt försäkringsbolag (de har en märklig policy att det kostar 50:- att ringa deras kundtjänst...) och ber dem meddela att jag faktiskt HAR en försäkring och att den är giltig... Idag fick jag mail att de hade meddelat Trafikförsäkringsföreningen och kravet är nu borta. Det tackar vi för! Trist att behöva få kravet alls bara!

Onödig varning skrev jag i rubriken, ja, det kan man väl säga att det var i ett mail jag fick! Jag fick ett, i allra högsta grad seriöst, mail från De Nederlands Staatsloterij att jag var en lycklig vinnare i deras lotteri (någon måste glömt meddela mig att de köpt lotter/anmält mig, men jag är ytterst tacksam såklart). Just MIN mailadress (helt otroligt eller hur?) var kopplat till lottnumret: 011-9085555(03-26), och just det numret hade dragits som vinnare av 925,000 Euro! Fantastiskt eller hur? Så stod det att jag skulle höra av mig och meddela min adress och personuppgifter och sånt, och antagligen mitt kontonummer också så jag kan få pengarna insatta på mitt konto... Visst är det här fantastiskt?! Tänk att vinna 1 miljon kronor utan att veta att man ens deltagit i ett lotteri!!! Gissa om jag är...glad?...förundrad? eller bara trött på alla dessa SPAM-mail?
Ifall någon nu på allvar trodde att jag satt här och trodde att jag vunnit dessa pengar, så kan jag lugna er med att säga att nej, då jag VET att jag inte har vunnit något (men det finns säkert någon annan som tror att just den har vunnit på "mitt" lottnummer.
Så den onödiga varningen då. I mailet (det var det som jag såg när jag skulle radera skräppostmappen, och fick mig att skratta och sedan läsa mailet) kan man läsa följande:

NOTE: Please be warned, your winning and its entire information are to be kept
strictly confidential, this is to avoid previous bad experience this program
has suffered, such as abuse of this program by other internet user who use the
Name of this company for unscrupulous activities and double claiming
of Winning entitlement because of insecurity of winning information on the part of beneficiaries. Always call to ensure you are dealing with the right office.

Ja, vad säger man? Är de rädda att någon annan ska komma på att det här bara är bluff och båg? Att någon annan ska komma på samma briljanta idé att tjäna pengar på?

Nu närmar sig skolstart för Simone. Hon är jättelycklig för att hon ska äta i skolan och sedan vara hela dagen på fritids (inskolningsaktigt) i 2 dagar om 2 veckor. Det är inte bara skolan i sig som är lockande, utan att det är en biljett in i storasyrrans värld.... Tjejerna planerar för fullt nu, och har bestämt att jag INTE behöver komma och hämta dem på fritids, utan bara ringa och få dem hemskickade, som jag brukar göra med Paulina (det tar 3 minuter att gå hem från fritids, och det är bara en knappt trafikerad gata, precis vid vårt hus). Ja, jag får väl göra det då. Kanske kan de två dagarna få systrarna att inte bråka lika mycket som de annars gör (utom när det är dags att gå och lägga sig och de leker och är världens bästa kompisar, och man är världens dummaste mamma som säger att de ska gå och lägga sig när de leker för det har de faktiskt inte alls fått göra tidigare på dan, och det är såklart mitt fel *pust*).

Pussen & Kramen
/Ango
Skicka en kommentar

Populära inlägg