lördag 22 juni 2013

Jag är stum!

Igår fick jag ett telefonsamtal från min morbror. Det var alldeles för länge sedan jag pratade med honom nu!
Han berättade att mamma förmodligen har gift sig igen... Ja, det blir bara 3:e gången på 1½ år! Bra jobbat! Vet inte om hon försöker slå något rekord...
Den hon är gift med nu är en för oss okänd man, och ingen av oss är intresserad av att lära känna honom heller (hon kommer ändå vara skild från honom innan året är slut). Min morbror berättade att mammas gode man hade ringt till honom och sagt att mamma ville få alla pengar hon hade på sitt bankkonto, för nu skulle de köpa villa. Eh, VA?
Jag fick också veta att mamma hade sagt till sin förra man (ja, vad han nu hette, det vet jag inte, för jag känner bara hennes första man), att de skulle bilda familj, och skaffa barn. Men herregud, människan är för fan 63 år i oktober! Skaffa barn? Mannen måste ha haft ungefär samma förstånd som min så kallade mamma! Ja, några barn blev det inte den gången (och knappast senare heller, eller tidigare då mamma är steriliserad också, som om åldern inte var besked nog), utan en skilsmässa, och det är det väl snart här också!
Hon är fortfarande inte intresserad av att ha någon kontakt med oss, och jag sörjer det verkligen inte. När jag hör om alla hennes upptåg är jag glad att jag inte har något med henne att göra...för jag har fullt upp med mitt liv, och skulle duka under om jag skulle behöva hålla koll på henne också!
Ja, ni kanske kan förstå varför jag är stum?

Pussen & Kramen /Ango

onsdag 5 juni 2013

Lekte den kurragömma?

Idag var det skolavslutning och nu är det officiellt sommarlov för den stora trion.
Vi skulle ha åkt till Parken Zoo efter avslutningarna för att mysa lite, men planerna ändrades i sista stund och vi valde att åka till McDonald's och luncha istället...något jag ångrade lite efteråt...
Först skulle vi äta i restaurangen, men så bestämde Paulina att hon skulle iväg och rida med ett par kompisar så då blev det lite bråttom. Vi valde att handla i DT:n och åka hem och äta. Paulina började äta i bilen för att hinna, och då ville såklart Axel också äta i bilen, vilket han också fick. Han hade fått ett Happy Meal med cheeseburgare och åt glatt (för en gångs skull). Så börjar Victor och Paulina skrika i baksätet att Axel har en skalbagge i hamburgaren... Ungen plockar ut en stor äcklig (död) skalbagge! Jag hittar ruskigt snabbt en ficka att stanna vid på vägen, och får fram hamburgaren. Tittar på skalbaggen och konstaterar att buken på den är full med smält ost, vilket tyder på att den inte hamnade där precis innan jag stannade! Jag valde såklart att fotografera den i flera olika vinklar, innan jag kastade ut eländet. Axel tyckte det var lite äckligt, men var mest ledsen för att han inte fick äta upp sin burgare. Vi andra blev genast mindre hungriga!
När vi kom hem och skulle äta vägrade Victor och ta en tugga av hamburgaren innan han noga hade tittat igenom sin burgare!
 
Jag VET att sånt här händer. Jag har själv jobbat på McDonald's i många år (allt från medarbetare till restaurangchef) och vet att det är vanligt att det händer på sommaren. Det kan ju lika gärna hända hemma...MEN ÄNDÅ! Det är ju sååååå äckligt!
Min hamburgare hade rå lök, som knastrade... Gissa om jag blev osäker på vad det var när det knastrade när jag tuggade...
 
 
 
Proteintillskott!
 
PS!
Lite komiskt i sammanhanget är ju Happy Meal-temat just nu:
"Upptäck naturen med Happy Meal!
Äntligen drar varma sommarvindar in över landet och vi kan njuta av att vara utomhus. Leka hemma i trädgården, eller gå på upptäcktsfärd i skogen. I varje Happy Meal-box gömmer sig en av åtta fantastiska leksaker, som hjälper barn att lära sig mer om insekter, växter eller djur. Till exempel ett litet växthus med riktiga frön så barnen kan odla själva, ett teleskop som man kan spana in spännande djur med och en fågelflöjt för att härma fågelsång med. Ett somrigt Happy Meal helt enkelt som du hittar på McDonald's mellan den 24 maj – 27 juni. Välkommen in mellan utomhuslekarna!"

Pussen & Kramen /Ango

söndag 2 juni 2013

Gruvutflykt i Fagersta

Igår gjorde vi en utflykt till Klackbergs gruvområde i Fagersta. Detta var på den snart 9-åriga sonens begäran! Vi var där sommaren 2009, då han var 5 år, men han kommer fortfarande ihåg den blå grottan och ville gärna se det igen!
Eftersom Paulina var iväg till Liseberg, passade vi på (hon tycker sånt här är lika roligt som döden självt). Först blev det en utlovad lunch på McDonald's och sedan bar det av.
Tyvärr upptäckte vi att man (vilka som nu äger området) inte har tagit hand om det. Det gjorde att det inte gick att gå runt, så som det gjorde förra gången vi var där. Man fick gå andra vägar istället, men det funkade såklart det också! Det är väldigt imponerande att titta på de gamla grottorna som är till viss del vattenfyllda idag. De ser inte speciellt djupa ut, men de är bortåt 150 m djupa!
Blå grottan är väl det som imponerar mest med sitt blåa vatten och lite blåaktiga bergsväggar. Tyvärr var det lite mulet, så det såg inte lika blått ut som förra gången.
 
 
Blå grottan
 
 På vägen ut ur Blå grottan är det väldigt kallt och väldigt mörkt. När vi kom ut såg vi att det har börjat bildas stalaktiter i taket. De är inte stora, någon centimeter bara, men ändock stalaktiter.

Små små stalaktiter
 Det finns såväl skid- som rid- och promenadvägar i Klackberg. Det är underbart vackert och det finns mycket att titta på.

Familjen som ligger före.
Axel var väl inte så intresserad av grottorna i sig, utan för honom var det en tur till "skogen", och det smäller högt för honom. Han älskar att samla kottar, stenar och pinnar. Eftersom det var en bit att gå behövdes det lite vätskekotroller ibland!

Axel fyller på vätskeförrådet!

På hemvägen var det lika bäst att stanna och tanka lite glass! Har man gjort av med energi behöver man fylla på såklart!
På kvällen ville Simone och Victor gå och titta på The fast and the furious 6. Det blev jag som fick följa med. Jag var lite rädd att jag skulle somna under filmen, eftersom det inte är min typ av film! Jag blev faktiskt glatt överraskad att filmen var bra! Jag tyckte den var riktigt bra. Trots att det var en 6:a och att det inte var min typ av film. De tidigare har mest handlat om bilar och lättklädda tjejer och streetracing. Inte alls min cup of tea! Nu var det mer actionrulle med snabba bilar, och lite mindre lättklädda tjejer. Ögongodis för båda könen finns förstås (men inte till 90% för killarna).
Det blev en heldag, och jag somnade helt ovaggad...eller ja, lite snurrad blev jag i sängen av mina kristaller, men det är ju som vanligt!


Pussen & Kramen /Ango

Populära inlägg