söndag 2 februari 2014

Sammanträffanden


Ibland förundras jag över saker och hur man kan hitta likheter i sånt som hände förr!
Igår skulle jag bada min 4-åring, och när jag klev in i badrummet på övervåningen, ser jag ett handskrivet brev ligga på golvet. Brevet har min pappa skrivit till mamma för många år sedan! Jag frågade hur det hade hamnat där, men fick bara till svar att det var inte Axel som hade rört det... När jag skulle lägga undan det såg jag några saker som jag inte tänkt på förut, kanske för att jag tidigare sett det som något "nytt". Jag fick det här kort efter att mormor gick bort i augusti 2009, och var då så glad att jag fått något mer konkret som pappa haft (han dog 1981, när jag var 9 år).
Brevet är skrivet av pappa, på en av hans jobbresor. Han var resemontör och arbetade borta hela veckorna. Ofta skrev han brev eller kort till mamma från de ställen han var på.
Just det här brevet är skrivet på "Hotel Rogge". Det var det första jag reagerade på. Rogge är  inte sällan ett smeknamn på någon som heter Roger...just vad min man heter. Hotel Rogge låg väl i Strängnäs, eftersom det är det pappa skrivit. Numera bor jag inte långt från Strängnäs (7 mil ungefär), och åker igenom orten många gånger varje år. Datumet det skrevs var 4/3-71 (1 år och 5 dagar innan jag föddes). Just 4/3 var det första datumet som vi pratade om att förlova oss. Nu ändrade vi till 4/4 istället.
Ibland känns det som att allt/livet går i cirklar och att cirklarna möts/går ihop ibland!

Jag var tvungen att Googla på Hotel Rogge och såg att det fanns kvar! Det är ett hotell i Best Western-kedjan idag, men det heter fortfarande Hotel Rogge!

Pussen & Kramen /Ango
Skicka en kommentar

Populära inlägg