lördag 25 maj 2013

En vecka med kristaller på vift

Natten till söndag förra veckan vaknade jag när jag vände mig om i sängen, och fick en rejäl gratisfylla! Rummet snurrade och blicken gick inte att fixera! Jag kan lugnt säga att hjärtat for upp i halsgropen och jag undrade vad sjutton det var som hände!
Vände mig åt andra hållet i sängen, och fick en ny fylla! Mina tankar for runt och det var "Vad fan händer?" ena sekunden och "Måste upp" den andra. Tankar på hjärnblödning, hjärtattack och tumör kom såklart till den "ickekatastroftänkande" Ango (tänk att människan är så finurligt lagd så den inte förutser det värsta... *suck*)! Började fundera på om jag behövde ringa en ambulans, eller om jag kunde ta mig upp till badrummet först!
Lyckades sätta mig upp utan att rummet snurrade för mycket och vinglade, med mobiltelefonen i handen, till badrummet. Som den förnuftiga individ jag är, tänkte jag använda Google och ta reda på diagnos innan jag ringde ambulans, för att läkarna snabbt skulle kunna bota mig. Kanske skulle jag hinna hem innan frukost igen då (så ingen märkte att jag hade varit borta, typ)!
Google svarade mig i träff efter träff att det var Kristallsjukan jag hade drabbats av! Jamen, det hade jag ju hört talas om! Läste på 1177:s hemsida att det var "godartad lägesyrsel". Jaha, var det det! Läste lite mer och insåg att ambulans inte skulle behövas, och att det bara var att lägga sig och fortsätta få fjortisfyllorna!
På tisdagen ringde jag min läkare (ville inte ringa och behöva få åka flera mil till läkare för att få höra att man inte kan göra så mycket, på söndagen, och på måndagen hann jag inte) och förklarade att jag misstänkte Kristallsjuka. Hon bekräftade mina misstankar när jag beskrev mina symptom. Hon bad mig ringa sjukgymnast direkt. Jag ringde de två vi har i hålan, och fick svar hos den ena. Han hade en tid några timmar senare.
Nu har jag haft två besök hos sjukgymnasten och ska tillbaka på måndag igen. Det blev aningens bättre efter besöken, men mest på nätterna. Idag har det slagit till med full kraft igen! Världen gungar mer än den har gjort på hela veckan och ett tag i natt ville inte världen stanna alls (annars brukar det lugna ner sig efter 10-15 sekunder). Det var grymt irriterande. Vinglade värre än vanligt och blev rejält åksjuk i sängen!
Nu är jag så galet trött på det här. Jag vågar inte åka iväg någonstans för det blir så jobbigt när allt gungar och man går som värsta fyllebulten! Idag skulle ju jag och två av barnen åka och shoppa avslutningskläder, men det blir nog inte så mycket med det!
Nåja, förhoppningsvis hittar de där jäkla kristallerna sitta rätta platser snart så jag slipper märka av att de gått vilse!

Pussen & Kramen /Ango
Skicka en kommentar

Populära inlägg