torsdag 3 februari 2011

Skolstrul

Någon gång i julhelgen frös ett rör sönder på ena skolan här i kommunen. Eftersom det är en väldigt liten kommun (8000 invånare) så finns det inte så många skolor, utan vi har 3 att välja på sedan 2 lagts ner senaste åren. Idag finns det 2 st F-5-skolor och 1 st 6-9 skola. Tidigare var det 2 st F-3-skolor, 1 st 4-6-skola, 1 st 7-9-skola och en gymnasieskola, men så är det inte längre alltså. Om det finns det en hel del att läsa här i bloggen (och vad jag tycker om dessa nedläggningar).
Hur som helst frös ett rör sönder på mina barns skola. Det var den gamla delen som drabbades, inte tillbyggnaden där 4-5 går. Alltså skulle F-3 flyttas eftersom det blev en omfattande översvämning och saneringsarbetet beräknas pågå hela den här terminen. Tur i oturen finns gamla gymnasieskolans lokaler fortfarande tomma och i bra skick (de är nyrenoverade) så ditt gick flytten för de minsta barnen.
Så visar det sig att 6-9-skolan har svartmögel och måste saneras. Nu flyttas även 4-5-klasserna över till resten av sina skolkamrater, 6-7-klasserna får ta 4-5:ornas klassrum, medan 8-9:orna får baracker som de ska "bo" i... Gissa om det är ett smärre kaos just nu.
Alla mina skolbarn åker nu buss till och från skolan (det tar ca 30 minuter att gå dit), men det har varit massor av strul och framför allt utebliven information till oss föräldrar under den här tiden. Visst, allt löser sig, till det bästa, men jag fattar inte varför man inte kallar till ett föräldramöte när det är som det är. Jag har hittat informationen på kommunens hemsida, och vi har fått ett par kortfattade brev hemskickade. Det hade varit bättre och billigare att kalla alla berörda föräldrar till ett föräldramöte och förklara hur läget ligger till och vad som händer. Men, det är som vanligt i den här kommunen, man får lista ut allt själv, och ligga på för att få informationen!

Pussen & Kramen/Ango
Skicka en kommentar

Populära inlägg