onsdag 1 januari 2014

Nytt år, nya tag!

Gott nytt år alla! Hoppas ni hade en fin nyårsafton, och har börjat det nya året utan ångest och huvudvärk! Tyvärr är det varje år alldeles för många som avslutar året med en rejäl fylla som innefattar diverse snedsteg, övertramp, dumheter och löften om att det nya året ska bli året då de slutar röka, börjar träna, bantar, blir en bättre människa, you name it! Been there, done that! Det är bättre att avsluta året på topp, och börja det nya i samma anda! Alla löften som inte hålls, och som bidrar till att man känner sig misslyckad, är inget bra. Det är bättre att sluta röka, börja träna, banta, bli en bättre människa, en annan dag än den 1 januari! Detta är också konstaterat av "dem som vet". Nyårslöften är oftast dömda att misslyckas, tyvärr!

Jag började mitt nya liv i slutet av augusti förra året! I början av december fick min kropp fnatt, pga att jag inte ordnade mitt Levaxin i tid och jag därför stod utan det i 1½ vecka. Resultatet av det blev en snabb viktökning på 4 kg, på lika många dagar! Detta håller jag fortfarande på att försöka reparera! Viktökningen (trots bra kost och träning) gjorde att motivationen föll en hel del! Nu försöker jag ta tag i det igen, och jag är därför glad att helgerna är över så det blir lite lättare att inte äta för mycket onyttigheter!

Det här året tänkte jag ska bli mitt år! Året då jag sätter mig och mitt mående i centrum. Tyvärr är det lätt att man sätter sig själv långt ner på listan när man har barn och familj. Andra är alltid viktigare. Insikten jag har kommit till nu, är att jag måste fokusera på mig själv för att kunna vara en bra mamma och fru under lång tid framöver. Risken finns annars att jag/kroppen inte orkar vara mamma eller fru alls... Det handlar alltså om att jag ska kunna finnas till i många år till!

Planerna för året är:
- att jag ska vara med i Fitnessfighten under februari eller mars. Det är för att jag vill få en nystart och för att komma igång med ny träning och få lite idéer.
- att jag ska köra minst 200 träningspass under året (3,8 pass/vecka). Promenader kommer att räknas in till dessa för att jag ska hinna.
- att jag ska satsa på löpning. Andra kan, då kan jag också! Målet är att jag ska orka springa 5 km, utan att stanna, och utan att dö... Till min hjälp ska jag ta Röhnisch running school.
- att jag ska fortsätta hålla god kost. Äta 3 mål mat och 3 mellanmål/dag.
- att jag ska gå ner 35 kg i vikt, och därmed ha nått min målvikt!
- att jag ska tycka att det jag har som mål är rimligt och roligt! Det är liksom hela vitsen. Blir det tråkigt, då kommer det inte att funka!

Hur ser planerna för ditt år ut?

Pussen & Kramen /Ango
Skicka en kommentar

Populära inlägg