söndag 29 september 2013

Hopptävlingsdags

Idag har Paulina och Petronella varit på sitt livs andra hopptävling. Den första lyckades Petronella inte slutföra då hon inte alls var på humör att hoppa. Idag gick det mycket bättre. Petronella hoppade hela banan och gick till final. Där lyckades hon också hoppa hela banan! Mycket duktig liten fröken!

Petronella på tävling
 
Det var jättekul att se Paulina och hennes kompisar ladda för tävlingen och även genomföra den. Det blev den sista tävlingen för säsongen för Petronella, eftersom hon inte är någon utekanin och nästa tävling går först om en månad. Det är nog alldeles för kallt för henne att vara ute då. Till våren är det tänkt att även Simone ska hopptävla med sin kanin Chanel, nu när det har visat sig att hon också kan hoppa.


Chanel tränar hoppning

Petronella kommer nog avancera upp en nivå, från Mini till Lätt.

Sedan Paulina började hantera Petronella mycket mer och börjat träna henne i hoppning, har det blivit en helt ny kanin! Förut kunde hon attackera den som försökte ta i henne när hon var ute i sele, men nu finner hon sig i att hanteras. Hon är keligare och även socialare med andra kaniner. Hon och Chanel går fortfarande inte ihop, men förhoppningsvis ska de kunna vara tillsammans i framtiden. Däremot går Petronella ihop med fler andra kaniner, upptäckte vi idag!

Petronella och Sudde utbyter tävlingstips

Efter att tävlingen var slut satt tjejerna och kaninerna och pratade, och väntade på prisutdelningen. Jag fotograferade och försökte få bra foton på kaninerna. Tog ett jättebra foto på Petronella, men på fotot ser vi också att hon skadat tassen. Detta upptäckte vi av en slump! En klo har delvis slitits av från baktassen. Vi vet inte hur det gick till, för vi har inte märkt att hon har fastnat i något. Nu blir det ett samtal till veterinären imorgon för att fråga hur vi ska göra. Vi kan inte låta klon vara kvar, och vi kan inte slita loss den själva. Ont har hon ju såklart också!


Här ser man att hon är blodig på baktassen

Det blev en lång dag för såväl djur som människor! Vi åkte hemifrån strax efter klockan 8 imorse och kom hem vid 18-tiden! Vädret var på sin bättre sida! Det var iskallt hela förmiddagen, men på eftermiddagen kunde solen värma upp oss lite grann (jag frös som en tok även när solen kom fram). Ett tag såg det ut som att regnet skulle nå oss också, men vi klarade oss!

Solen sken från ena hållet, medan de mörka molen tornade upp sig från det andra.

Pussen & Kramen /Ango
Skicka en kommentar

Populära inlägg