onsdag 5 december 2012

Snart jul igen

Tiden rusar på och snart är det jul igen! Jag brukar inte känna så mycket julstämning inför jul, men i år dök det upp en sväng, men försvann tyvärr lika snabbt igen! Jag har ingen lust att julpyssla, pynta, baka eller ens köpa julklappar... Givetvis köper jag ändå julklappar för barnens skull! Pyntandet får barnen stå för, det tycker de är roligt. Baka, ja, det har blivit lite sådant gjort också...såklart!
På något sätt lyckas det bli jul, trots att julstämningen inte infinner sig riktigt. Jag tror ju i och för sig att det löser sig, som vanligt, när vi står där, och fixar med skinka, köttbullar och de sista klapparna den 23 december!
Det som är glädjande är att i år blir vi "många" till jul! Vi brukar fira med familjen, enbart för att slippa åka runt denna dag. Vi har däremot dörren öppen och låter alla som vi komma in på vårt firande. I år kommer min morbror, kusin och hennes dotter att komma till oss och fira. Även äldsta bonussonen kommer i år. Jätteroligt! Det betyder också att det blir lite fler barn!
I år blir det 3:e julen utan mormor. Inte för att jag har firat jul med henne varje år sedan jag flyttade från Linköping, men hon har alltid funnits där att ringa och prata med. Att planera julklapp till, att ringa på julaftonsmorgonen och önska god jul och prata lite om hur dagen kommer att bli! Kanske är det därför jularna känns lite mindre roliga numera? Min stora glädje är att julen 2008 var vi hemma hos mormor och firade jul. Jag vet att hon uppskattade det väldigt mycket, att få ha huset fullt med folk på just julafton. Det var mormors sista julafton. Jag är så tacksam för att vi valde att frångå våra principer och åkte bort denna dag. Kanske var det för att vi visste att hon inte skulle finnas kvar i evinnerlig tid?! Julen efter skulle vi också firat hos henne. Hon började planera för den redan på våren. Då frågade hon om vi skulle komma. På försommaren fixade hon min julklapp. Tyvärr fanns inte mormor kvar att kunna ge mig den. I augusti dog hon... Jag saknar henne så förbannat mycket! Nåja, julen kommer att komma i år också, även i år utan mormor, men med glädje över att hon har funnits i våra liv! Det kommer att bli en bra jul i år också!

Pussen & Kramen /Ango
Skicka en kommentar

Populära inlägg