fredag 15 februari 2008

Tenta!

Idag har jag skrivit tenta i kognitiv psykologi. När jag 1 timme efter tentastart lämnade tentasalen kände jag mig så glad. Jag älskar skolan, det är verkligen en fantastisk förmån att få plugga utan att betala flera hundra tusentals kronor. Ett fantastiskt privilegium vi har här i Sverige. Att dessutom plugga med småbarn hemma är toppen. Jag har aldrig tyckt att det har varit jobbigt, aldrig stressigt eller att jag inte har hunnit med. Tvärtom har jag alltid känt att det här är det perfekta i mitt liv, just nu. Barnen behöver inte gå långa dagar på dagis/fritids, de är lediga 8-10 veckor/år, och det är aldrig "problem" om de blir sjuka.
Ja, och så läser jag då en sån här fantastiskt rolig och intressant kurs, som kognitiv psykologi, då är jag verkligen i sjunde himlen. Att tentan dessutom var en "baggis" är ju inte heller negativt. Tänk så mycket lättare det är att lära sig när det är något man är intresserad av? Så är det ju inte alltid. Om 2 veckor ska jag skriva omtenta i sociologin. Det är mitt livs första omtenta, och i den tråkigaste kursen jag någonsin har läst. Det var otroligt ointressanta kursböcker (tråkigt skrivna t ex) och tråkiga föreläsare i ett i övrigt ganska tråkigt ämne. Vilken skillnad det är. Jag brukar aldrig plugga inför tentor. Det jag tar in på föreläsningarna har hittills alltid räckt, men i sociologin var det så ointressanta föreläsare att det inte gick att ta in något alls. Nu måste jag sätta mig och plugga på tentan alltså... Det känns ju sådär måste jag säga, men men, det är ju som sagt 2 veckor kvar. Nu ska jag njuta av att den här tentan kändes bra, och att det är helg igen...och underbart härligt vårväder ute idag igen!


Tillägg:Efter att ha läst igenom det här inlägget så måste jag säga att det låter som om jag skulle vara ironisk, men nä, det är jag ju inte. Just idag, är jag så positiv som jag låter, och DET mina vänner är underbart efter att i flera dagar ha tänkt många självdestruktiva tankar. Idag är de tankarna borta, och nu är det soliga och varma tankar om mig själv istället!

Pussen & Kramen
/Ango
Skicka en kommentar

Populära inlägg