torsdag 15 januari 2009

Mer "sjukor"

Igår ringde R hem och frågade om jag kunde komma över med hans kryckor och lämna dem till honom på jobbet. Han hade halkat, vridit knät (som redan är trasigt och skulle opereras den 27:e) och då vridit till ryggen IGEN (han har diskbråck). Nu kunde han knappt gå.
Åkte och lämnade kryckor till honom och åkte sedan för att storhandla på Willys med Victor i släptåg. Handlade en knökfull vagn (2000:- gick det på, gissa om det var tomt överallt hemma?!) på Willys och när jag precis kommit ut därifrån fick jag SMS från R att han hade åkt hem och låg på soffan och kunde inte ta sig någonstans alls.
Jag och Victor stannade på Jysk innan vi åkte hem och jag köpte lite gardiner och ett par kuddar till soffan bl a.
Åkte hem, och stannade vid pizzerian för att beställa lunch, och fortsatte sedan hem, till den orörliga R.
Han käkade lunch, liggande i soffan och konstaterade att han skulle behöva åka in (igen). Enda chansen att komma in till sjukhuset (6 mil bort) var liggande och då blev det återigen ambulans (undrar vad grannarna tänkte, med tanke på att han som bodde här innan oss dog utanför dörren för några få månader sedan, de tror väl att det är mycket negativ energi i väggarna här ;)).
Pratade med honom på sen eftermiddag och då hade han kommit upp på avdelningen i alla fall.
Var inne hos honom med laptop, kläder, serietidningar och mobila bredbandet så han hade något att göra. Han hade lyckats komma upp och duscha så det finns hopp om att han kan komma hem imorgon. Tyvärr så blir det ju ingen bio för oss. Vi skulle sett Wallanderfilmen imorgon, och det var första gången på över ett år som vi skulle ha barnvakt och göra något på egen hand... Jaja, shit happens, typ! Vi får gå på bio nästa vecka istället, eller veckan efter det, eller nåt.

Victor är fortfarande inte sig själv, och har inte varit det sedan han blev sjuk på nyårsafton. Han äter jättedåligt (inte ens glass och godis äter han med god aptit) och ser allmänt hängig ut till och från. Han ligger helst i soffan och tittar på TV, vilket inte alls är likt honom. Han är känd som Hilding Vilding och den som äter 3-4 portioner mat... Jag vet inte alls vad som är fel. Vi kan bara konstatera att han inte är sig själv och att han förmodligen har gått ner i vikt (vikt som han absolut inte har råd att förlora eftersom han är så förbaskat tunn redan innan).
Idag när vi åkte hem från sjukhuset stannade vi på McDonald's, och Victor åt en Happy Meal med nuggets. Han ät max 2 nuggetsbitar och kanske 5 pommes. Drack 1/3 av läsken och åt upp äppelpåsen (den är jag glad att han åt upp). Han åt ingen frukost imorse och ingen kvällsmat igår kväll...
Eftersom ingen annan i familjen blivit magsjuk (någon av oss andra 5 borde faktiskt ha blivit smittad) börjar vi fundera på om det verkligen var magsjuka eller om det är något annat. Det kanske är dags att kolla upp honom för gluten igen. Simone är ju glutenintolerant och Paulina var allergisk mot sädesslag när hon var liten och åt glutenfritt från att hon var 3 år tills hon var 5 år. Victor testades för gluten när han var 1 år, och då såg det bra ut. Det enda är att han åt ju inte särskilt mycket gluten då... Jag ska avvakta till nästa vecka också och se vad som händer när han börjar på dagis igen. Är det likadant då får vi kolla upp vad som är fel.
Jag har frågat honom hur han mår och han säger bara att han inte mår bra. När jag frågar om han har ont någonstans säger han att han mår konstigt i magen (han har inte ont säger han, han mår bara konstigt i magen).

Nej, nu ska jag förbereda lite sen kvällsmat. Tjejerna är på gympa (terminsstart idag) och jag ska åka och hämta dem klockan 19, när de slutar.

Pussen & Kramen
/Ango

6 kommentarer:

Unknown sa...

Stackars både maken och lillkillen men även stackars dig ;-)
Hoppas att det ordnar sig snart med alla i familjen och att ni kommer iväg på bion!

Kram!

Anonym sa...

Usch, ni verkar vara inne i ett stim nu. Vi med tror jag, jag har 39 graders feber och ont i halsen nu.:( Så din utmärkelse gjorde susen! Kram!

Mamma J sa...

Murphys lag verkar ha slagit till rejält hemma hos er. Stackars R! Måste han in på sjukan igen nu, eller klarar han sig hemma? Ryggen är ju rätt central, liksom... :(

Håller tummarna för att det inte är någon attans allergi på Victor också. Trots att du har vanan inne och ångan uppe med tanke på Simone, så är det ju ändå bökigt...

Mamma J sa...

Hehe - jag måste ha läst tokslarvigt... In på sjukan?! Öh, ambulans?! Sorry, Ango!!!

Ango sa...

Milla:
Victor verkar mycket piggare nu, så förhoppningsvis vänder det nu. R däremot är kvar på sjukhuset, och kanske inte kommer hem förrän söndag/måndag.

AnnaK:
Jag läste (men hann inte kommentera) att ni har streptokoker. Stackars barn som har det i kopporna. Håller tummarna för att ni alla blir friska snart!

Mamma J:
Hehe, ja, han fick åka ambulans eftersom han inte kunde röra sig. Han kunde inte ens ta sig ur soffan och ta sig ut till bilen så jag kunde inte skjutsa in honom heller.
Han ligger fortfarande kvar och kommer kanske hem söndag eller måndag.

Kram
/Ango

Kerstin sa...

Vissa barn blir tillfälligt laktos intolleranta efter en magsjuka. Kanske värt att prova laktosfritt ett tag?
//Kerstin

Populära inlägg