söndag 29 maj 2011

Parken Zoo

Idag är vi i Parken Zoo i Eskilstuna. Axel premiäråker karusell tillsammans med Victor och Simone. Eftersom vi var 4 familjer som åkte tillsammans så fanns det alltid en åkkompis till alla.

lördag 28 maj 2011

Sköna skor?

På Facebook kan man ju hitta annonser för både det ena och det andra, som sköna sommarskor till exempel. Jag vet inte om jag skulle hålla med om att skorna i annonsen är några som kvalar in under sköna skor. Sköna skor för mig är platta skor som man kan gå långpromenader i, inte skor med hög klack. Fast...jag är väl bara hopplöst gammal och omodern förstås!


Pussen & Kramen/Ango

fredag 27 maj 2011

Goodiebag

Idag fick jag min första Goodiebag från goodiebag.nu. Jag hade valt produkter från Barnängen i form av body lotion och duschkräm.

måndag 23 maj 2011

Fotografering

Igår var det en tjej här och fotograferade barnen. Vi var ute i en härlig hagmiljö där barnen fick springa fritt och leka medan Sandra fotograferade. Det blev en hel hög med jättefina foton på barnen. Här kan du se ett litet urval (några fler finns på Sandras hemsida, om du klickar på Portfolio).


Paulina och Victor diskuterar.



Victor, Simone och Paulina i lekhuset.



Victor och Simone åker rutschkana.



Axel funderar.



Vill du ha en duktig fotograf så rekommenderar jag Sandra. Hur du får kontakt med henne står på hennes hemsida.



Pussen & Kramen/Ango

söndag 22 maj 2011

Jag vill vinna

TLC har en tävling just nu där man kan vinna sin drömtatuering gjord av Kat von D. Vem vill inte vinna det?
Tatueringen görs på Inkbash i Stockholm i slutet på augusti!
Tävla här.

Pussen & Kramen/Ango

Schackfyran

Igår var vi ju i Globen för att se Paulina och hennes klass spela riksfinalen i schackfyran! Det var 117 anmälda lag, men 115 som kom (2 lag från Örebro uteblev tydligen pga strul med bussen som de skulle ha åkt).
De räknade med att det var ungefär 2500 barn, och räkna på 4000-5000 vuxna till det också så förstår ni att det var ganska stort.
Innan första ronden drog igång spelade svenska nationalsången på trumpet av ett par tjejer. Pampigt värre var det alltså!




Här ser ni drygt 1/3-del av alla borden med schackspelare.




Ännu en överblicksbild.


I mitten av bilden sitter två tjejeri orange t-shirt.
Tjejen med glasögon och ansiktet framåt är Paulina.



Paulinas klass kom på 50:e plats (av 115), vilket är ett mycket bra resultat. Förra året kom skolans 4:a på 49:e plats (av 95 lag) så det är helt klart en bra insats av våra barn. "Tyvärr" slog vi inte den andra skolan här från hålan som också tagit sig till Globen. De kom på 45:e plats, 5 poäng bättre än oss. Jag kan ju säga att 5 poäng motsvarar 1 seger och 1 remi, så hade vi bytt 3 förluster mot segrar så hade vi slagit dem med 1 poäng istället. Så tajt var det! Nåja, vi får bjuda på att de var bättre än oss igår. Vi slog dem i regionsfinalen i alla fall!

Det var en upplevelse att vara på plats i Globen och se detta evenemang, på flera sätt. Ingen av oss i familjen som åkte (vi tjejer åkte, och killarna stannade hemma) hade varit i Globen innan. Bara det var ett äventyr för tjejerna.
Eftersom det var ett tajt spelschema utan inlagd lunch, fick vi äta vad som bjöds i Globen. Det fanns flera kiosker öppna, så det var väl bara att handla där då tänkte jag! Big mistake! Vi skulle försöka få i oss lite lunch så jag köpte 2 små hamburgare, 2 kokta korvar (utan bröd eftersom det inte fanns något glutenfritt alternativ) och 3 läsk (½-liters) och det kostade nätta 155:-... Det var varmt och syrefattigt inne i Globen så på eftermiddagen ville tjejerna ha glass. Visst tänkte jag, de kan ju inte ta några överpriser på GB-glassen. FEL!!! Jag köpte 2 Magnum mandel och en Daimstrut...för 90:-.... Hutlöst!!! Nåja, det blir ju ingen shopping i Globen varje dag som tur är, och det var ju en speciell dag.

Pussen & Kramen/Ango

lördag 21 maj 2011

Final i schackfyran

Idag är vi i Globen för att kolla på finalen av schackfyran. Vi är ju inte ensamma precis.

fredag 20 maj 2011

God works in mysterious ways...

Idag åkte jag och småkillarna iväg för att storhandla. Vi skulle till Eskilstuna, och jag hade siktet inställt på Coop Forum. När jag åkte på motorvägen närmade jag mig avfarten till Folkesta och jag började vela om jag kanske skulle svänga av till Willys istället. Precis i höjd med avfarten bestämde jag mig för att svänga av och skippa Coop Forum. Det beslutet var början på en märklig händelse!
Vi storhandlade som sagt, så vagnen var rejält full när vi närmade oss kassorna. Axel började bli lite uttråkad där han satt och dessutom hade han sett att jag hade stoppat ner lite godis i vagnen...
Eftersom vi kom till Willys redan vid 8-tiden så var det inte speciellt mycket folk och handlade. Det gjorde att när jag höll på att packa upp mina varor på bandet i kassan, var det ingen bakom oss. När jag packat upp 2/3 av varorna kom det en tjej och ställde sig bakom oss. Hon såg att det låg en deo på golvet vid vagnen och hon tog upp den och frågade om det var min. Jag tackade och sa att det var det ju. Axel hade haft den i handen, men tappat den, men jag hade inte märkt det. Så pratade vi några meningar om småbarn som blir uttråkade i vagnen, innan jag betalade och gick för att packa ner i kassar.
När jag hade packat ner det mesta i kassar såg jag att tjejen som stått bakom oss i kassan kom gående från utgången igen. Jag tänkte inte på det, mer än att jag registrerade att hon kom där. Så kom hon fram till mig, tog mina händer och sa: "Jag känner inte dig, men min Gud älskar dig, han vill att du ska ha det här" och så stoppade hon något papper i min hand. Jag hann se att det var en 500-lapp...
Jag var alldeles chockad och fick knappt fram ett ord. Hon fortsatte säga att Gud såg att jag hade en fantastisk själ och därför skulle jag ha det där. Så försvann hon iväg igen.... Där stod jag helt chockad och konstaterade att en vilt främmande människa just gett mig 1000:-...
Jag tror på karma och jag tror att det goda man gör (liksom det onda) slår tillbaka förr eller senare, och det är väl bara att konstatera att idag var en sån dag!

Pussen & Kramen/Ango

Vaknade på fel sida?

Den här killen har vaknat på del sida idag och är riktigt grinig. Tänk om fotot kunde ha speglat hans humör istället.

måndag 16 maj 2011

Bokshopping


Victor ville gå in på bibblan idag när vi var på väg hem efter att ha hämtat Axel på dagis. Genom fönstret på bibblan såg jag bordet med utrangerade böcker och hittade något som intresserade. Jag gick dit medan Victor lånade bok. Fick med mig 5 böcker hem, varav 2 visade det sig att jag hade (som pocket, oläst) eller att jag redan hade läst. Jaja, spela roll. Jag spenderade en hel guldpeng på böckerna så det känns som att det kvittar att jag redan läst eller har köpt dubbelt av en bok!


Böckerna jag köpte var:
Jenny Dahlberg - Tjock! (redan läst)
Corinne Hoffmann - Den vita massajen
Waris Dirie - Ökenblomman återvänder (har den i bokhyllan som pocket)
Zana Mahusen - Såld
Miriam Ali - Systern som blev kvar (fortsättningen på Såld).


Vårt bibliotek säljer barn-, ungdoms-, och vuxenböcker hela tiden. De flesta är utrangerade ur deras sortiment, men en del är helt nya och lite smalare böcker som de fått från t ex Kulturrådet. Gemensamt med alla böcker är att de kostar 2:- styck! Barnen har köpt massor av böcker på bibblan. Det bästa med att köpa på bibblan är ju att det inte gör något om böckerna slits, vilket de gör när barn håller på med dem!

Nytt bokpaket

Idag kom ett nytt paket från en hemlig bokvän. Vem, hur och varför får ni läsa om i min bok- och filmblogg.

Nya familjemedlemmar

Nu har akvariet befolkats av ett gäng fiskar.

Kontaktperson

Jag känner att det är dags att börja beta av den där listan med saker som jag vill göra/prova på, och nu kan jag pricka av "anmäla intresse som kontaktperson". Nu har jag skickat iväg ett mail till den som utser kontaktpersoner här i kommunen, så får vi se vart det bär hän efter det!

Pussen & Kramen/Ango

Hockey-VM

Igår var ju finalen i hockey-VM mellan Sverige och Finland (om nu någon skulle ha missat det). Jag var av samma åsikt som tidigare, att när Sverige och Finland möts i en final av något slag är det oftare som Finland går som vinnare ur striden än att Sverige gör det. Min man har alltid ansett att jag har fel. Han påstår också att han har kollat upp statistik på det och att Sverige vunnit över Finland flest gånger. Ändå är min känsla att Sverige inte orkar med de finska lejonen när det verkligen gäller.
Så: blev jag förvånad igår när Sveriges 1-0-ledning i 3:e perioden blev total utklassning och förlust med 1-6? Nej, inte alls! Det är det här jag alltid har menat. Nu är det andra gången jag fått det "serverat" och kunnat visa min käre make vad det är jag menar. Undrar om han kommer inse att jag har rätt snart?
Jättetråkigt såklart att Sverige förlorade, men de föll igenom och orkade inte spela mer än 2 perioder. Sånt händer ibland, och det är bara att bita ihop och försöka glädja sig åt silvret och inte gräma sig över förlusten av guldet! Bra jobbat Tre kronor! Ni är trots allt näst bästa laget i världen!

Pussen & Kramen/Ango

söndag 15 maj 2011

Det där med Facebook

Det har ju visat sig att många har sökt upp sina gamla ex på Facebook. Det finns ju någon studie på det, och jag tyckte det var lite intressant. Alla har väl sina skäl till att söka upp dem. Nu har jag gjort likadant.
Det handlar om en kille som jag var tillsammans med när jag var 17 år (22 år sedan alltså), och han var 19 år. Han var min första riktigt stora kärlek och det tog lång tid att komma över vårt förhållande när det tog slut.
Vi träffades på ett disco och det var kärlek vid första ögonkastet för min del. Vi kunde prata om precis allt och vi gillade att umgås. Första kvällen dansade vi och stod sedan och pratade ute tills solen gick upp (det var i mars/april så solen gick inte upp så tidigt precis). Han sov över hos mig, i min säng, utan att något hände. Han var verkligen speciell den killen!
Nu nosade jag upp honom på fejjan, då och innan jag hann ångra mig skickade jag ett meddelande till honom. Bara ett hej, minns du mig?, typ.
Den här killen har ju vandrat runt i min hjärna genom alla år, och jag har ju (relativt nyligen) drömt att han är pappa till mina döttrar. Helt sjuka, men återkommande, drömmar där R inte alls är pappa till tjejerna, bara killarna. Däremot är M, gamla exet, pappa till tjejerna men jag har inte en aning om var han bor. Ja, ni hör: helt sjuka drömmar. I drömmarna ska jag skiljas från R, eftersom han alltid har hittat någon ny ung och yppig blondin. Jag tror att de här drömmarna har kommit när jag inte mått helt bra ;).
Det ska bli spännande att se om M minns mig, eller om han har glömt bort!

Pussen & Kramen/Ango

Seans

Igår var jag på seans. Det var min första, faktiskt. Jag hade hört mycket om mediet som skulle vara där och hålla i seansen, och att han skulle vara väldigt duktig, trots att han bara är 20 år.
Vi var 18 förväntansfulla kvinnor (ja, det verkar inte tilltala män med seanser) som såg fram emot en session på 3 timmar.
Mediet, A, drog igång och ett par kvinnor fick påhälsningar av avlidna nära. Så har han tackat för sig till en kvinna och han ska ta kontakt med en ny ande. Då fick jag en märklig känsla i hela kroppen. Det var svårt att förklara, men det kändes varmt och det pirrade i hela kroppen, och jag bara visste att han skulle börja prata med mig härnäst. Han sa att han hade besök av en kvinna, och började titta sig omkring för att se vem han skulle vända sig till...och givetvis var det mig han vände sig till.
Han började med att säga att jag är som en svamp som suger åt mig av andevärlden och att jag måste stänga ner och bara få vara mig själv ibland, måste landa för att orka. Han sa också att det fortfarande inte är lugnt hemma hos oss, vilket det inte är heller. Han sa också att jag har levt flera indianliv tidigare...
Så började han beskriva kvinnan han hade med sig, och jag förstod snabbt att det var mormor.
Man kan tycka vad man vill om seanser, andevärlden och övernaturligt, men vissa saker KAN de bara inte veta om, eller ens gissa sig till. När A sa att kvinnan (mormor) gratulerade till att jag hade blivit farmor/mormor kände jag att det är ju ingeting han kan veta, så det måste verkligen vara mormor han hade kontakt med. Visst, man kan gissa sig till att någon fått barnbarn, men eftersom jag trots allt bara är 39 år, så vill jag tro att det är svårt att gissa det.
A frågade om han fick bli pinsam, och visst, sa jag det kan han väl få. Han sa att mormor blev trött ibland när hon är hemma hos oss, och då brukar hon krypa ner och lägga sig mellan mig och R i vår säng...
Vidare berättade han att det var mormor som fipplade med vårt TV. Hon tyckte att TV:n stod på för mycket och då stängde hon av den. Hon tyckte att vi skulle tänka på elräkningen. Det är mormor i ett nötskal. Hon stängde av allt som inte behövde stå på, och då framför allt TV:n. Saken är ju också den att TV:n så sent som igår morse stängde av sig själv när jag satt och tittade. Imorse var jag i badrummet och bytte blöja på Axel (det var bara vi på undervåningen, de andra sov fortfarande) när jag plötsligt hörde musik. Då hade TV:n satts igång av sig självt!

Ja, det var mycket som sas, och det var helt klart väldigt intressant. Han var väldigt duktig som medium, och det fanns chans att boka honom för privat sittning i början av juli, vilket jag faktiskt tänkte göra! Jag vill gärna se om jag kan få kontakt med pappa också!

Pussen & Kramen/Ango

torsdag 12 maj 2011

Paket från hemlig bokvän




Det här paketet låg i brevlådan igår. Vill du veta varför och vem det kom ifrån kan du göra det i min bok- och filmblogg

tisdag 10 maj 2011

Oturskille




Victor är just nu otursförföljd. Igår fick han en gren i ögat (på ögat) i skolan, vilket resulterade i ett väldigt ömt öga med ett litet sår på ögonlocket. Som tur var så skadades inte själva ögat.


Idag var vi hos en klasskompis till Victor och lekte. Killarna hoppade studsmatta och där någonstans hände det något. Något som ingen vet, inte ens Victor. Trots att vi mammor stod ett par meter ifrån studsmattan så lyckades olyckan vara framme. Victor säger själv att han inte vet vad som hände, klasskompisen, O, har heller inte sett något och inte vi mammor heller. Det enda vi vet är att Victor har väldigt ont i nacken! Efter 2½ timme har han fortfarande så ont att han börjar gråta och håller sig om nacken (vänstra sidan av nacken).
Det fick bli en tur till akuten...


Nu är kl 22:50 och jag har precis fått det här fotot från maken! De väntar nu på röntgen, för säkerhets skull. Jag tror inte att det är något allvarligt, jag tror bara att det är någon mjukdelsskada, men eftersom Victor inte är den som klagar annars, så utgår jag från att han hade väldigt ont, och nacken kan man ju aldrig vara nog försiktig med!

onsdag 4 maj 2011

Badbomber



Paulina är ju väldigt pysslig av sig och gillar just nu att göra ansiktsmasker och såna saker. Därför ville hon även göra badbomber. Vi letade efter recept på såna och testade ett par olika innan vi hittade det perfekta: Det här:


1 tsk olivolja
1 tsk vatten
2,25 dl bikarbonat
1,1 dl citronsyra
Torkade rosenblad (om man vill)
Parfym
Små muffinsformar


Blanda alla ingredienser
Det skall vara ganska torrt, men håller inte badbomben ihop så blanda i aningens mer vatten. Krama massan till bollar.
Lägg bollarna i muffisformarna.
Låt torka.
Klart!


Vi hade inga blad eller annat i våra badbomber. Som doft tog vi ett litet provrör med parfym och blandade i. Det var precis lagom mycket parfym. Har man eteriska oljor kan man såklart blanda i det istället.

Modell för en dag

Idag blev jag uppringd av en tjej från The Studio som sa att jag hade blivit rekommenderad av en kompis som varit där och fotograferats nyligen. Nu ville hon boka in en tid för styling och fotografering. Javisst, varför inte.
Det roliga är att Paulina berättade att en klasskompis till henne skulle iväg och fotas i helgen. Paulina ville också göra det, och nu får hon det. Jag bokade nämligen in mig och båda tjejerna. Lämnade en brasklapp för att kanske någon mer ville följa med. Om det var så tyckte hon att jag bara skulle ringa och säga till. Jag funderar nämligen på att släpa med mig en vän som förtjänar att bli lite ompysslad just nu! Jag vet att hon visserligen inte har råd att köpa några foton, men vad fasen jag kan väl köpa nåt åt henne (det är svindyrt, men jag tänkte köpa något 10-tal foton, vilket kostar ca 1700:-).
Jag berättade för Paulina att vi ska iväg och fotas vi också, och hon blev överlycklig! Hon älskar ju att apa sig framför kameran och älskar att sminka sig (duktig är hon också) och vill gärna bli stylist när hon blir stor. Det blir ett riktigt äventyr för henne med andra ord.

Pussen & Kramen/Ango

Nya brillor

Jag vann ju ett par glasögon på Lensway. Trivs väldigt bra med dem måste jag säga.

tisdag 3 maj 2011

söndag 1 maj 2011

Äventyrare

Maken tyckte det var lite otäckt att Axel klättrade upp i fönstret och ställde sig hela tiden, så han tog bort den lilla bänken som Axel klättrade på och ställde den på ena skrivbordet istället. Och det ser vi ju att det funkade bra.

Tiger

Simone har målats till en tiger.

Intressant

Vi har precis startat upp ett litet akvarium, och trots att det är fisklöst ännu, är Axel väldigt intresserad.

Populära inlägg