tisdag 30 november 2010

onsdag 24 november 2010

Lilla godbiten Joel

Det här är underverket Joel, som hade väldigt bråttom till världen! Han föddes igår, 23 november 2010, i v 32+0. Han skulle egentligen väntat 2 månader till med att komma ut, men varför försitta en chans att få julklappar verkade han tycka!
Trots sin tidiga ankomst var han hela 44 cm lång och vägde 1810 g. Han mår så bra att han inte ens behöver någon andningshjälp. Inte heller kommer han att behöva stanna många, långa veckor på neo, utan man räknar med att han ska vara utskriven om 2 veckor. Helt suveränt!
Barnen väntar och längtar efter att få träffa det lilla underverket såklart, men tills dess håller vi tillgodo med foton på honom!

Pussen & Kramen/Ango

tisdag 23 november 2010

Får jag presentera

Farbror Axel. Idag föddes det en liten kille 8 veckor för tidigt, som gjorde att alla i familjen fick nya titlar. Fastrar, farbröder, farfar och bonusfarmor är de nya titlarna. Den lilla killen ska heta Joel och var 44 cm lång och vägde 1,8 kg.

Vackert

Vintern och mörkret kan vara mycket vackert.

tisdag 16 november 2010

Överraskning

Kollade posten och hittade ett stort och tungt brunt kuvert adresserat till mig. Öppnade och fann att jag vunnit ett bokpaket i en tävling som Findus hade på sin hemsida för en vid sedan. 3 perfekta barnböcker, en gympapåse och en kupong som ger en påse frysta bullar gratis. Himla trevlig överraskning!

fredag 12 november 2010

Tränar på barhänget!

Svårt att lägga livspusslet!

Ibland undrar jag om det inte är något fel på min hjärna. Fast när jag tänker efter så är det bara att jag har huvudet fullt mest hela tiden och att jag då glömmer både det ena och det andra är väl inte konstigt?! Trots det får jag så dåligt samvete när jag glömmer och det drabbar mina barn. Den senaste tiden har jag glömt 2 saker som båda har drabbat Victor. Torsdagen före höstlovet hade de halloweenfest i hans klass. Det glömde jag. I onsdags skulle de ha idrott för första gången och han skulle ha idrottskläder med sig, det glömde jag. Visst, han kan också komma ihåg, men det är inte så lätt när man är 6 år och inte ens kan veckodagarna liksom. Det känns så förbannat trist att det drabbar samma barn. Victor bryr sig inte nämnvärt som tur är. Han tar det hela med ro, eftersom det har löst sig ändå.
Med 3 barn i skola, där den ena har läxor 4 dagar/vecka, den andra 2 dagar/vecka, där idrott i skolan är på måndagar och onsdagar för den ena, onsdagar (udda veckor) för den andra och på fredagar för den tredje...där det dessutom är bad på måndagar (jämna veckor) för den ena, och fredagar (jämna veckor) för den andre. Lägg därtill min egen utbildning (jadå, jag pluggar på heltid fortfarande) och har fullt upp med att komma ihåg inlämningsuppgifter och deadlines. Så är det mitt café. Endast 2 veckor gammalt ännu, så jag har inte riktigt fått några fasta rutiner, och det är mycket att tänka på (bara att komma ihåg att beställa bröd före kl 10 t ex). Så tillkommer det ju andra saker också; BVC, tandläkare, fritidsaktiviteter och nu kör vi lite utvecklingssamtal här på höstkanten också. Jag skriver upp i min almanacka (min fickkalender glömmer jag bara att titta i), men jag missar saker ändå (speciellt sånt som drabbar barnen då). Beklagade mig för maken och han skakade bara på huvudet och sa: "Jag skulle aldrig klara av att hålla reda på det där". Nej, det är faktiskt inte konstigt att det känns tufft att få ihop ett livspussel ibland. Speciellt inte som jag går upp kl 5:30 varje vardag (7 på helgerna) och jobbar till kl 18. På morgonen och kvällen ska jag hinna planera och förbereda mitt liv, barnens skolsaker (påminna dem, för packning och sånt får de faktiskt fixa själva) och fundera på caféets morgondag!

Pussen & Kramen/Ango

onsdag 10 november 2010

Snö igen

Efter att ha snöat hela dagen igår slutade det i natt. En hel del snö blev det redan på första dagen.

tisdag 9 november 2010

Kolla in det här:

Kolla in vad jag har fått! Vill ni veta mer exakt vad det är och varför jag har fått det här får ni läsa det i min bokblogg.

lördag 6 november 2010

Nya figurer virkade

En katt och en Hello Kitty har det blivit. Hade inga plastögon så det blev lite knasiga ögon på dem.

Multimedia message

Tänder ljus i en vacker minneslund och minns alla älskade som ryckts från oss!

torsdag 4 november 2010

måndag 1 november 2010

Multimedia message

Tur att pappas verkstad ligger i direkt anslutning till cafeet, så man kan dra sig tillbaka en stund.

Populära inlägg