tisdag 31 augusti 2010

Vill så mycket

En granne till mig upptäckte ju att jag kunde sticka, och hon kom med en tröja som hon fått av en äldre dam för sisådär 15 år sedan. Tröjan har trots att den varit med om två graviditeter och många kalla vinterdagar, hållt formen. Imponerande. Nu tyckte grannen dock att den kändes lite luggsliten, men eftersom den var en stooooor favorit på vintern så kunde hon inte göra sig av med den. Hon undrade om jag skulle klara av att göra en ny sådan till henne. Hon hade fårgat många genom åren, men ingen skulle klara det. Jag är verkligen ingen expert, men den där tröjan var verkligen inget avancerat. Det svåra är att hitta rätt garn så den blir sådär mjuk som den här var, och tillräckligt tjock för att värma, men inte så tjock att den inte går att ha under vinterjackan.
Jag började sticka den i ekologiskt ull. Den blev underbart tjock och härlig...alldeles för tjock för att den skulle likna grannens kom vi fram till. Jag hade blivit totalt förälskad i den så den ska jag sticka till mig själv istället. Köpte ett garn av återvunna PET-flaskor (bland annat) och håller på och stickar den nu. Har inte bett om grannens utlåtande ännu, men den är betydligt mer lik hennes än den i ull. Problemet är att den är stickad i patentstickning. Något som jag aldrig sysslat med tidigare, men det var ju inte så svårt. Problemet är bara att det går åt vansinnigt mycket garn. Jag har gjort drygt 1/3-del av bakstycket och redan förbrukat 3 (börjat på 4:e) garnnystan. Jaja, det blir väl bra i slutändan. Tyvärr får jag aldrig riktigt tid att sitta och sticka på tröjan så jag kommer aldrig någon vart med den, och jag som vill vara klar helst redan igår, typ. Jag har massor av projekt som jag vill göra och i den här takten kommer tröjan vara klar till midsommar nästa år eller nåt...
På kvällarna när jag äntligen är bebisfri (när han somnat vid 22-tiden) är jag så förbenat trött att jag inte orkar sticka mer än några varv innan jag lägger av. Känns lagom skoj! Jaja, någon gång blir jag väl klar. Kanske innan midsommar nästa år!

Pussen & Kramen/Ango

måndag 30 augusti 2010

Multimedia message

Det känns att hösten är här! Det är kallt ute, kallt inne och förkylningarna avlöser varandra. Tur att det finns ljus att tända för att värma sig lite.

Vill du bli Buzzador?

Som Buzzador får man testa alla tänkbara produkter alldeles gratis. Man ska inte bara testa själv, utan även bjuda/ge andra av det man fått och på så vis "sprida ordet vidare". Jag har testat Gevalia kaffe, Hälsans kök, Extra pastille, Flux och Storytel för att nämna några. Som ni märker kan det vara såväl varor som tjänster. Just nu testar Axel Drikki från Nestlé, en smoothie för bebisar (den finns från 6 månader och uppåt).
Just nu söks det extra folk för att kunna vara med och buzza i särskilda kampanjer. Vad man söker nu är gravida kvinnor och de som har barn födda mellan 1 juli och 1 september 2010, men även de som har barn födda mellan den 1 januari 2009 och 17 mars 2010. Stämmer du in på någon av grupperna så anmäl dig HÄR.
Stämmer du inte in på någon av grupperna ovan så behöver du inte misströsta för det. Det finns massor av kampanjer att bli utvald till så gå in och anmäl dig du också (samma länk)!

Pussen & Kramen/Ango

Multimedia message

Lycka är att få tag på lite papper utan att mamma märker det.

fredag 27 augusti 2010

Multimedia message

Smoothie för bebisar ska Axel få prova och även bjuda andra bebisar på. Axel har sedan testat och blev glatt överraskad av hur gott det var. Persika och vete är smaken.

Multimedia message

Paket från Buzzador till Axel.

onsdag 25 augusti 2010

Nu är alla i skolan igen

Från och med i dag är alla mina barn på plats i skolan. Paulina var den som var sist ut, men idag var det hennes tur att gå till skolan. Idag är första dagen på mellanstadiet för henne.
Igår började Victor i förskoleklass, och han var lite nervös, pirrig och förväntansfull om vartannat på morgonen. Att lämna honom i skolan gick sådär. Han är svårstartad och det tar ett tag innan han kommer in i nya rutiner och börjar gilla läget. Det märktes verkligen imorse.
När jag hämtade honom var det en stolt kille som kom ut. Han hade varit lite ledsen till och från på förmiddagen, men det hade gått bättre och bättre ju längre dagen gick.
Imorse ville Victor inte alls gå till skolan. Trots att jag meddelade honom att om han skulle bråka (han bråkade hela kvällen igår om det) så skulle det bli kompis- xbox- opch dataförbud idag. Han tyckte det var ok... Då ville han verkligen inte gå till skolan!
Han höll stenhårt i min hand och försökte hålla kvar den in i det längsta. Väl inne kapprummet ville han inte ta av sig jacka och ryggsäck. Det skulle han behålla på! Till slut frågade en av hans fröknar om hon skulle hjälpa honom ta av sig, vilket jag tyckte var en bra idé för att slippa att det blir en ännu jobbigare situation för honom. Jag valde att snabbt säga hej då och bege mig mot dörren. Innan jag hunnit få på mig skorna hörde jag hur han började gråta! Inget kul alls!
Victor är så lik Paulina! Hon har alltid varit väldigt mammig och när hon började förskoleklassen var det en kamp i flera veckor innan hon gick dit frivilligt. Hon fick hållas fast av personal för att hon inte skulle springa ut och springa efter mig... Riktigt så illa är det inte med Victor!
Även om jag vet att det kommer att gå bra idag, så känns det såklart jobbigt att det ska behöva vara en kamp för att få honom till skolan! Han har ju sett så mycket fram emot att börja, hela sommaren, men nu är de förväntningarna helt borta!

Pussen & Kramen/Ango

söndag 22 augusti 2010

Skolbarn?

Den här terminen börjar ju alla mina stora barn i skolan. Victor börjar förskoleklass, något jag har så svårt att förstå. Min lilla, lilla kille har blivit stor. Jag kan ha svårt att förstå hur han ska "klara" skolan. Båda tjejerna var ju så mycket mer mogna när de började f-klassen, men så påminner jag mig själv om att det inte sällan är så; att tjejerna utvecklas (mentalt) snabbare än killarna. Victor kan knappt rita en streckgubbe, och skriver sitt namn med visst besvär (inte alltid läsligt), men har ingen aning om vad bokstäverna heter. Inte heller har han direkt koll på alla färger, men jäklar vad duktig han är på att skruva isär och ihop saker. Det märks var hans intresse ligger ;). Måste ju tillägga att jag inte alls är orolig för att han inte skulle klara skolan eller så, så ingen tror det. Jag är övertygad om att det kommer att gå jättebra, och att utvecklingen kommer vara enorm det kommande året!

Skolstarten i år blev turbulent för Simone...i vanlig ordning. De 26 barnen i klassen har nu utökats till 27. Detta i ett klassrum som redan för 4 år sedan klassades som lagom för MAX 22 barn... Barn får sitta med ryggen mot tavlan, barnen sitter i knät på varandra... osv osv. Det är helt ohållbart för alla utom för politikerna.
Jag ska sätta mig och skriva ett mail till skolchefen nu för nu får det fan vara nog. En förälder i Simones klass skickade nyss ett mail där de meddelade att deras dotter kommer sluta i klassen, och kommer att gå 2:an i en grannkommun istället. Även lillasyster i f-klass följer med, och därmed förlorar vår håla skolpengen för 2 elever! Funderar på att göra detsamma själv. Det blir ju 3 barn som försvinner i så fall! Jag har redan sagt att fr.o.m 6:an får mina barn inte gå i skola i den här kommunen. Den skolan (det finns bara 1 att välja på) är under all kritik, så där får mina barn absolut inte gå.

Pussen & Kramen/Ango

Multimedia message

Lycklig och full av bus.

fredag 20 augusti 2010

Är det höst nu?

Jaha, officiellt har höstterminen börjat för barnen nu. Igår var det upprop, och idag örjade Simone skolan. Victor börjar på tisdag och Paulina på onsdag.
Imorse när klockan ringde kändes det verkligen inte lockande att gå upp. Det var rått och småkyligt i sovrummet, och jag hade varit vaken kort innan med en liten Axel. Det var bara att kasta sig ur sängen och ge sig upp.
Har skjutsat Simone till skolan nu, och sitter med Axel i knät och min andra kopp kaffe framför mig. Senare idag ska jag på "lära-känna-samtal" med Victor. På tisdag är det dags för Paulina.
Jag börjar också skolan snart, men det är 1 vecka kvar. Pedagogik B och didaktik ska jag läsa den här terminen. Det ser jag väldigt mycket fram emot!

Pussen & Kramen/Ango

söndag 15 augusti 2010

Multimedia message

I år är det extremt mycket och extremt stora insekter. Spindlar stora som möss tar jag nästan varje dag har hemma. I kväll när jag lagt mig fick jag syn på gräshoppan som fick spindlarna att verka små. Den här satt uppe vid taket i trappen. Helt gigantisk var den. Tur att ungarna sover så de slapp se den.

Multimedia message

De delar inte rum längre, men ändå hittar jag dem ofta i samma säng. De har lite svårt att vara ifrån varandra, Simone och Victor.

torsdag 12 augusti 2010

Äckelkryp

Vi har ett förråd inne i huset. Det har fungerat som datarum till ena bonussonen eftersom han har haft sovrummet som ligger utanför förrådet. Nu är bonussonen utflytad och jag får äntligen tillbaka förrådet.
Igår skulle jag ställa in ett gäng hinkar (stora med takfärg och tapetklister och sånt), och såg något stort svart springa över golvet. Får syn på det igen och ser att det är en gigantisk äckelspindel. Jag vägrar ha den inneboende så jag hämtar en tidning att slå ihjäl den med. Lyckas lokalisera äcklet igen och får in en fullträff!
Nog för att det här huset har vansinnigt mycket spindlar både inne och ute (har aldrig varit med om att ha så mycket spindlar inne förut), men det brkar aldrig vara så här stora. Den här var nog 8 cm i diameter...
Googlade och fann att det var en vanlig husspindel (jag trodde det var de som på engelska heter Daddy longlegs som var vanlig husspindlar, fast det kanske de också är, det finns ju många olika sorter). Nu får ni också njuta av hur äckelkrypet såg ut:




Pussen & Kramen/Ango

måndag 9 augusti 2010

1 år

För ett år sedan skrev jag det här inlägget: Fan fan fan. Ett helt år har gått! Det har hänt så mycket under det här året som hon aldrig fick vara med på.
Även om sorgen inte är lika tung och stark idag, som den givetvis var för ett år sedan, så känns det jobbigt och tungt idag. Jag läste några av de inlägg jag skrev den 9 augusti och ett tag framåt, och det var jobbigt. Jag är fortfarande inte tillräckligt stark för att ta tag i många saker som har med mormor att göra ännu. Vissa saker väcker så otroligt starka minnen, att jag inte vill eller orkar väcka sorgen igen. En annan dag får det bli!

Pussen & Kramen/Ango

Multimedia message

Det regnar en hel del. På övervåningen står balkongdörren öppen, så det har blivit en rejäl pöl på golvet.

tisdag 3 augusti 2010

Födelsedagar

Igår fyllde Victor 6 år. Herregud vad tiden har sprungit iväg. Min lilla bebis har blivit 6 år redan. Visserligen har jag en liten bebis nu och då känns ju Victor automatiskt mycket större, men ändå!
Ja, eftersom Victor fyllde år igår, betyder det alltså att Simone fyller år imorgon. Hela 8 år fyller hon! Det känns också som igår...eller ja, som i förrgår då ;). Jag fattar inte att tiden började springa iväg som bara den så fort jag hade fyllt 18 år och ännu snabbare när barnen föddes....

Pussen & Kramen/Ango

Ny blogg

Jag har under en tid funderat på att starta en drömblogg, dvs en dröm där jag skriver om mina drömmar. Jag drömmer så sjukt och heltokigt för det mesta så det måste sparas för eftervärlden liksom ;). Nej då, det är mest för att jag själv ska kunna följa ett visst mönster i mina drömmar (ett och annat har jag redan upptäckt ändå, så det behöver jag inte bloggen till ;)).
Nu finns drömmarna till allmän beskådning i min nya blogg alltså: Angos drömmar.

Pussen & Kramen/Ango

Populära inlägg