onsdag 29 juli 2009

Min nya craving


är saltlakrits, framför allt salmiakfyllt lakrits som turkisk peppar. Precis som när jag var gravid med Paulina.

lördag 25 juli 2009

Malmamarken

Igår var vi i Malmköping på deras Malmamarken. Det var tänkt att vi skulle besökt Sagostigen först, men barnen ville hellre åka karuseller på marknaden när de fick välja. Det får bli Sagostigen vid ett senare tillfälle.
Shoppade en del på marknaden. Barnen hittade t-shirts de ville ha (tjejerna med Hannah Montana och Victor med Blixten McQueen), till det hutlösa priset av 100:-/st... Hittade en hel del annat smått och gott också, och spenderade närmare 2000:- till slut.
Barnen skulle åka karuseller, och vi valde att bara köpa ett biljetthäfte med 10 biljetter (till det fascila priset av 250:-...). Tjejerna hittade någon virvelvindenvariant som de skulle åka. BIG mistake! Karusellen satte igång, och den visade sig snurra ganska häftigt runt sin egen axel och runt navets axel. Det tog inte mer än 2 minuter innan jag hade två likbleka och halvgråtande tjejer i karusellen... En gravid mamma klarar inte hur mycket som helst, så jag hade lite svårt att hålla tårarna borta när jag såg att de närmade sig paniken där i karusellen. Tack och lov märkte karusellskötaren att de inte var så roade, så han stannade karusellen för att släppa av dem, innan de andra fick åka vidare. Tack för det! Tjejerna var ledsna och likbleka när de kom ur, men som tur var så repade de sig ganska snabbt!
Victor fick genomföra något han tjatat om så länge; åka "kraschbilar", dvs radiobilar. Han åkte med pappa, och han var riktigt glad efteråt.
Dagen avslutades med besök på McDonald's till barnens lycka. Kan säga att barnen var VÄLDIGT hungriga. Paulina käkade en McFeast-meny (plusmeny), hon som knappt brukar käka upp en Happy Meal annars. Simone åt en Happy Meal med 6-pack nuggets, och Victor med 4-pack. Inte en smula var det kvar!
Även i torsdags åt de som hästar när vi var hemma hos mormor. Då hade vi besökt Linköpings badhus och badat innan vi åt lunch. Jag är glad, för två av mina barn är riktiga tunnisar och behöver lägga på sig lite.

Pussen & Kramen
/Ango

tisdag 14 juli 2009

Ocharmigt hormonmonster

Det är väl en passande beskrivning på mig just nu! Min stubin är grymt mycket kortare än vad den normalt sett är, kanske man skulle säga. Dessutom har jag haft den grymt trista C-uppsatsen hängande över mig. Idag har vi skickat en ett sista utkast på den. Tyvärr blev jag förbannad även när jag skickade in skiten...
Min kurskompis hade pratat med handledaren, som sagt att vi skulle skicka in uppsatsen i så färdigt skick som möjligt senast v 29 (dvs den här veckan), för det var sista veckan hon jobbade innan semestern. Då skulle hon hinna läsa den och ta ställning till om vi kan gå upp med den den 20 augusti.
Jag mailade in uppsatsen till henne, och fick ett autoreplay där hon meddelade att hon hade semester och skulle komma tillbaka den 10 augusti igen... Hm, det var ju inte så hon sa för typ 2 veckor sedan.
Ja ja, skit samma, jag orkar inte bry mig om eländet mer just nu. Nu behöver jag tänka på en annan kurs som jag måste göra en dugga i senast den 24/7. Jag måste också komma på vad jag ska skriva 10 sidor om i Chick-lit-kursen. Jag har ett par uppslag, men inget som känns klockrent och som jag kan få ihop 10 sidor om...

Just nu är mitt tålamod väl prövat av hela familjen, och i princip hela världen, och givetvis är det alla andra som är problemet, inte jag ;). Jag är gravid, och då får jag vara sur och gnällig...speciellt när jag försöker skriva en uppsats med 3 barn hemma, make på jobbet och samtidigt som jag sköter all markservice. Varför skulle nån annan göra nåt? Jag är kvinna och van att ha många bollar i luften.
Just nu måste jag säga att jag LÄNGTAR tills vardagen är här igen, i slutet på augusti! Det är ju en hel evighet dit, men jag får överleva tills dess ;).
Så, nu ska jag rycka upp mig och surfa runt lite, eller spela lite meningslösa spel på datorn innan jag går och kliar vägglössen!

Pussen & Kramen
/Ango

lördag 11 juli 2009

Simone tittar på


alla bebiskläder som vi fick av vår kära vän. Vi har kläder till bebisen så det räcker en hel evighet.

Bus med storebror.


Nu är Kattungarna 1 månad gamla och busar runt mest hela dagarna. Även storebror Sixten har upptäckt de små busarna och leker en stund med den.

måndag 6 juli 2009

Konstig unge?

Paulina har genomgått en personlighetsförändring de senaste dagarna. Jag känner inte riktigt igen henne.
Förändringen tror jag beror på att vi har pratat mycket om hur det var när min pappa dog (det var när jag hade sommarlov mellan 2:an och 3:an, precis som Paulina har nu). Paulina har nämligen frågat mycket om morfar och vad som hände när han dog. En annan bidragande faktor är nog att det vankas ett nytt småsyskon, och hon vill vara större.
Hur är hon förändrad då? Jo, hon hjälper till med mycket hushållsarbete, och hon har tvättat sina egna kläder (hon bad mig visa henne hur tvättmaskinen fungerade!), och även våra såklart.
För ett par dagar sedan satt hon vid datorn och spelade Sims. Datorn hängde sig och hon blev fly förbannad, och spottade och svor åt datorn, så jag bad henne gå upp på sitt rum och lugna ner sig. Efter att ha höjt rösten rejält så gick hon (stampandes och skrikandes) upp till sitt rum. I ett par minuter skrek hon och var riktigt arg, men så tystnade hon. Efter 20 minuter eller så kom hon ner igen, på bra humör. Då berättade hon att hon hade tagit ner tvätten och vikt ihop den och lagt allas tvätt på respektive sängar... Snacka om att vara förbannad! Så förbannad att hon vek tvätten ;D. Konstig unge!!!

Pussen & Kramen
/Ango

söndag 5 juli 2009

Fan också

Förlåt, men varför ska den här dagen, 5 juli, alltid vara en sån skitdag? Det började söndagen den 5 juli 1981. Det var den dagen vi fick ta emot telefonsamtalet som meddelade att min pappa hade avlidit tidigare på morgonen. Efter det har det gått troll i den här dagen.
Då den är pappas dödsdag, så är det en skitdag redan från start så det behöver inte hända något speciellt för att dagen ska bli ännu sämre.
Idag har den nog slagit alla rekord!

Makens MC-förening finns i hela världen, med "moderföreningen" i USA, dit alla föreningarna beger sig för den årliga "picknicken" i juli varje år. I år var det makens tur att åka och representera sin förening (han var där sommaren 2003 också), men då biljetten var köpt i ett annat namn så gick det inte att ändra, så maken åker nästa år istället.
I fredags skulle "the annual picnic" gå av stapeln och flera som vi känner åkte MC till startstället. De var ganska många hojar tillsammans, och borde ha synts väldigt bra. Trots det gick det så helvetes fel. En bil kör ut rakt framför alla hojar, vilka får tvärnita. Några hojar kraschar in i varandra. En av dessa var hojen som presidenten för Köpenhamnsföreningen körde. Maken får ett SMS där det stod att Stomp (som var hans "roadname") hade kraschat (de andra inblandade var inga vi kände) och var vid liv, men allvarligt skadad.
Idag fick maken veta att Stomp hade dött! Mina tankar går såklart till hans "kone" och alla andra som stod honom nära! En av de snällaste och beskedigaste människor jag träffat är nu borta!
Vila i frid, Stomp! Hoppas du får en schysst hoj att köra när du kommer till Pärleporten!

Senare under dagen fick maken ett nytt SMS, att en kille i MC-föreningens Malmöförening hade drabbats av en hjärnblödning idag. En ganska ung kille...
Fan, att den här dagen ska vara sån skitdag!

Pussen & Kramen
/Ango

fredag 3 juli 2009

Det här är min


senaste graviditetsnoja. Böcker! Jag tycker det luktar så ÄCKLIGT. Jag klarar med nöd och näppe av att läsa nu. Allra värst luktar deckare av någon anledning. Jag, konstig?

Skyfall ute och åskan


mullrar för fullt. Precis vad en gravid Ango behöver idag.

Panik

fick jag när jag kom till skolan och jag och J skulle sitta och fixa fram lite "spännande" siffror till C-uppsatsen.
Jag öppnade SPSS-programmet och valde den fil som är vår grunddatafil med alla 110 enkätsvar inlagda. Datorn säger att filen inte finns!!! PANIK!
Testar igen...samma svar. Öppnar den mappen på datorn...FILEN ÄR BORTA!!! Alla uträkningar baserade på siffrorna fanns, men inte grundfilen, den som vi behöver för att kunna göra fler uträkningar. Söker på hela datorn, den finns ingenstans! Det betyder att vi måste lägga in varenda jäkla variabel IGEN (en tre fyra timmars jobb)!!!
När jag kommer hem frågar R om det hade gått bra...och jag berättar vad som hänt. Han söker på nätet och hittar ett program som kan återställa raderade filer (hur sjutton har filen kunnat raderas?). Han frågar om han får testa, och det får han så gärna göra. Programmet hittar filen (TACK OCH LOV) så jag lyckas återställa den! Det var bara en uppdatering som gick förlorad eftersom den senaste sparade filen inte gick att återställa, utan jag fick ta den näst senaste, men det är ok eftersom ändringen jag gjort efter den bara tar ca 5 minuter att fixa! Hellre 5 minuters jobb än flera timmar. Nu kan jag sova gott inatt!

Pussen & Kramen
/Ango

Kattungarna är nu


lite över 3 veckor gamla och börjar bli nyfikna på världen utanför sin låda. Vi har flyttat ner dem till nedervåningen så de kan springa som de vill utan att trilla ner för trappen.

En räv var


ute och sprang på ett fält bredvid gatan som Paulinas kompis bor på.

Vår första paprika


från våra frön som jag planterade i april.

Idag åker jag till


skolan för att skriva på uppsatsen. Dagen till ära så regnar det.

Populära inlägg