tisdag 30 september 2008

Kall, men underbart vacker morgon

Imorse hade den första riktiga frosten kommit, och det blev till att plocka fram barnens vinterjackor för det var bara knappt 2 grader varmt när vi skulle gå.
Dimman låg tät över fälten, och i kombination med frosten blev det så otroligt vackert.
På min morgonpromenad passade jag på att ta lite foton av den storslagna synen. Tyvärr hade jag bara mobilkameran så bilderna blir inte lika bra som med en riktig digitalkamera, men lite kan man se hur det såg ut i alla fall!




Så här såg det ut vid barnens skola. Fullt med frost på fotbollsplanen!




Frosten naggar kanterna på bladen!


Frosten ligger på blommor och blad!




Underbara färger på träden!


Otroligt vacker siluett av träden i dimman!



Bakom dimman och träden lurar solen.


Pussen & Kramen
/Ango

måndag 29 september 2008

Leka med dockor?


Just nu går det en brittisk dokumentär på tv4 om kvinnor som tar hand om dockor, som om de vore riktiga bebisar.
Dockorna specialbeställs efter eget önskemål från USA, och kvinnorna åker dit och hämtar dem.
Jag har sett en sida där man kunde beställa dockorna, som kostade ett antal tusen. De är fantastiskt välgjorda och ser verkligen ut som riktiga bebisar. Men...ha dem i barnvagn ute bland folk? Byta blöjor på dem? Köpa mängder av bebiskläder till dem? Behandla dem som riktiga bebisar? Bli upprörd för att maken inte minns en speciell situation då han höll dockan (eh, förlåt bebisen)?
Det känns lite som att kvinnorna har en del personliga problem att arbeta med. Helt normalt kan jag inte tycka att det är faktiskt. Den besatthet kvinnorna uppvisar tyder på att de har helt andra problem som de behöver ta itu med istället för att gå upp fullständigt i dockorna.
Fine, samla på dockorna, det är helt ok, men behandla dem som en bebis...nja, inte för mig tack!
Pussen & Kramen
/Ango

Vilket kön är pappa, då?

Igår när vi kom hem från dopet med rejält sockerstinna barn hörde jag Victor inne i badrummet ropa:
"Killar är bäst, och pappa är bäst, tjejer är ruttet fläsk!"
Sist jag kollade var pappa en kille, men jag vet inte, han kanske går i kategorin "pappakön" eller nåt.

Pussen & Kramen
/Ango

Dop av världens gladaste Emilia

Igår var vi på dop. Det var världens gladaste lilla tjej, Emilia som skulle döpas.
Emilia är ett underbart barn. Inte bara är hon supersöt, utan också ALLTID otroligt glad.
Nu har hon hunnit bli 7 månader, och eftersom det var hennes dag igår så stal hon ju showen fullständigt! Det var många skratt i kyrkan eftersom Emilia såg till att ingen missade att se på henne. Helt underbar tjej!
Eftersom jag inte bett om tillstånd till att lägga ut foton på den fina familjen tillsammans får ni nöja er med ett litet diffust foto från själva "hårtvättningen":


Victor var laddad inför psamlerna och laddade med psalmboken:

Det var lite roligt att det var samma präst som döpte Emilia, som döpte just Victor. En härlig människa som är lugn och ger ett tryggt intryck!

Efter ceremonin i kyrkan var det fika och paketöppning. Vi hade köpt ett halsband med månadssten, och ett set med byxor, tröja och strumpor med Hello Kitty. Många halsband med hjärtan blev det, både i silver och guld och jag pustade ut varje gång det inte var ett som var likadant som det vi köpt. Så öppnar de paketet från Emilias gudmor och såklart var det ett precis likadant halsband, som det vi gav som de öppnade direkt efter... Jaja, de ska få kvittot så får de byta om de vill.

Simone skulle ha gått på kalas igår, men på morgonen ringde mamman till killen som skulle ha kalaset och berättade att kalaset var flyttat till nästa lördag istället eftersom hon blivit magsjuk! Tråkigt, men jag tror ingen vill få med sig magsjuka hem. Nu får Simone se fram emot nästa vecka istället!

Innan dopet var vi en sväng i en lekpark som ska byggas ut och om rejält. Privata initiativ har gjort att det startat en enorm insamling för att skapa en naturlig mötesplats för alla med barn. Idag finns det ingen sådan, bortsett från öppna förskolan som bara är öppen ett fåtal timmar i veckan. Nu ska det bli massor av lekutrustningar och även en Boulebana i direkt anslutning till den stora lekplatsen.
Igår var det familjedag med utställningar, äppelprovsmakning, jippon, hoppborg, ansiktsmålning, godisregn osv. Vi var bara där en liten stund och tittade och pratade lite med folk. Tyvärr var det ganska mycket folk, så de få saker som är nya som kommit upp hann inte Victor och Simone prova (det var kö till allt) så jag lovade att vi skulle gå dit idag igen istället. Jag hämtar barnen tidigare idag, tar med lite fika och så sticker vi upp till lekparken en stund!
Eftersom jag ska hämta barnen tidigare betyder det att jag måste sätta fart och plugga nu!




Pussen & Kramen
/Ango

lördag 27 september 2008

Mysdag, shopping, och Värmeljusjakten

Igår var det Paulinas tur att ha en mysdag. Mysdag innebär såklart med shopping...
Nya skor och en gympadräkt stod på agendan.
Efter mycket om och men och springande i alla tänkbara affärer hittade vi en som passade fröken i sista butiken som kunde tänkas ha några; Stadium. En helsvart med ärmar ville hon ha och det blev det. Stadium var enda affären där det inte fanns enbart vita eller rosa (Ja, H&M hade plommonfärgade i stl 148/154 och större), och det var ju trevligt!

Så var det skor. Jag ansåg att fröken skulle köpa gympaskor, men det tyckte inte hon. Hon skulle ha kängor för det hade ju AAAAALLA andra (dvs en tjej i klassen har det). Till slut kunde vi enas om ett par skor. Inga gympaskor, inga kängor, utan ett par stövlar (ofodrade):
Det blev ett par i modiga storlek 34... Något stora idag, men de kommer att växas i innan säsongen är över.
Igår kväll var Paulina på disco. Hon duschade och fixade sig iordning innan hon skulle hem till en kompis, M, för att snacka om kvällen. Simone skulle med och leka med M:s lillebror C. Jag skjutsade dem och lovade att komma och hämta innan discot så skulle jag skjutsa dem till skolan och discot.
Paulina ringde en stund innan jag skulle komma för att säga att ännu en kompis skulle åka med oss. Följdaktligen hämtade jag 3 fnittriga och "partysugna" 8-åringar, och så en lillasyster som var lagom fnissig hon också. Det var en fröjd att få lämna av dem på skolan..och ropa efter dem att inte "hångla med fler än max 2 killar". Guuuud vad pinsam jag är ;).
När Paulina kom hem berättade hon att A hade varit där, killen hon är kär i ;). Hennes kompis F hade berättat för A att Paulina ville dansa med honom. Paulina hade såklart tyckt att det var lite pinsamt och genast gruvat på hämnd och funderat på att säga till A att F ville pussa honom... Vilka intriger ;)!
I ett veckobrev från Paulinas lärare stod det att deras klass skulle vara med i värmeljusjakten. Jag visste inte riktigt vad det var för något så jag var inne på sidan och läste om det, och det verkar ju vara riktigt kul. Nu ska vi bränna ljus och samla värmeljuskoppar så det står härliga till!

Pussen & Kramen
/Ango

Jag = en nagel i ögat på de bestämmande?!

Sedan jag fick barn, har jag fått en ny "hobby", att vara en nagel i ögat på kommunpolitiker.
Det började väl egentligen när jag själv blev fritidspolitiker och gick på möten i kommunfullmäktige och jag såg hur illa allt sköts, och hur vanligt det är att det är HELT fel personer som sitter och bestämmer för vår räkning.
I vår kommun avvecklar man allt som går att avveckla, och skolan är ju tacksam att avveckla. En mellanstadieskola och så gymnasieskolan har avvecklats på kort tid. Sättet man avvecklat på har varit helt galet, och inte passerat mig obemärkt.
Jag har sagt vad jag tyckt på möten, och fått många att höja på ögonbrynen, jag har försökt föra en dialog med brörda, men det är hopplöst när siffror är det enda som räknas. Barnen är oviktiga.
Mina döttrars fritids (en villa på 9 rok, 287 kvm med STOR trädgård) ska säljas och barnen (alla 47 inskrivna) ska nu inrymmas på 3 små rum (skulle gissa att vi nu pratar om 75 kvm) på skolan istället (förut hade de 3 minuters promenad till fritids, en promenad som följde en gång och cykelväg långt från trafik). Nu har visningen av huset börjat och igår morse när jag lämnade Simone kom mäklare och 2 spekulanter...kl 8:15 ungefär. Jag blev arg, för det ska INTE skötas när verksamheten är igång. Visningen av huset får ske när huset är stängt, dvs kvällar och helger. Har därför mailat till skolchefen (som är ytterst ansvarig) och påpekat att det av säkerhetsskäl inte är ok (vilken koll har de på spekulanterna?). Obehöriga personer ska inte springa runt bland barnen i huset. Dessutom var det endast 1 personal (kanske bara var 6 barn) som arbetade. Hur kan mitt barns säkerhet garanteras på de villkoren? Vem säger att det inte är en pedofil som utger sig för att vara spekulant, kommer och tittar...på barnen, återkommer ensam vid ett senare tillfälle och hävdar att han fått lov till det? Långsökt, jag vet, men det KAN hända, och när det går att lösa på annat sätt anser jag att man SKA göra det.

Pussen & Kramen
/Ango

torsdag 25 september 2008

Mysdag och shopping

Idag var det lönedags...eller lönedags är väl synd att säga. Jag börjar känna mig som en fattig student nu... Lite kunde vi shoppa i alla fall.
Victor och jag skulle ha mysdag, men det blev först ett besök hos doktorn.
Victor kom upp med en jättesvullen och röd fot...och min tanke var att det var en repris på Simones inflammation (pga ett myggbett hon rivit hål på och fått in bakterier i huden). Det blev en penicillinkur för 450:-. Såg hur pengarna flög iväg igen, men vi hade "tur" att det troligen bara är en allergisk reaktion på ett bett (myggbett eller nåt) så han ska gå på en Tavegylkur i 10 dagar. Efter någon eller ett par timmar hade en del svullnad och rodnad gått ner, och foten såg lite bättre ut, men nu ikväll såg den inte rolig ut:















Det syns inte så mycket på fotot, men den är knallröd, speciellt nere vid tårna, och jättesvullen. Har det inte blivit en aning bättre till imorgon får vi nog ta en tur till läkaren igen.
Vi var och shoppade lite också. Vi hade ett par presenter som skulle köpas:

Presenter till Isak, Simones kompis som har kalas på söndag.
Och så blev det en doppresent till lilla Emilia som ska döpas på söndag. Ett halsband med hennes månadssten ligger inslaget i paketet:

Så köpte vi skor till Victor (han valde dem helt själv):
Och så blev det gympadräkt till Simone:

Och så fick Victor en leksak, enThomastågettunnel, som han har lekt med i princip sedan dess:

Jag har blivit inspirerad av en person, den jag skickar mitt paket till i Pocket & Prassel och har därför tänkt ta upp min stickning igen. Vad är bästa att göra då så här i slutet av september, än raggisar? Köpte garn till det och nu ska det bli raggisar till mig och tjejerna.

Ja, så mycket mer shoppade vi inte idag. Imorgon är en ny dag, och då ska jag ha mysdag med Paulina. Shopping blir det, då hon ska få köpa ny gympadräkt och nya gympadojor! Lunchen ska intas på Kinarestaurang...något Paulina ser enormt mycket fram emot. Hon frågade om vi skulle äta där, för det ville hon verkligen göra. Hon har aldrig varit på en riktig restaurang så bara det känns ju extra spännande såklart, och givetvis kunde jag lugna henne med att säga att vi faktiskt ska äta på restaurangen.
Jag hoppas att det blir en mysig dag för oss båda. För Paulinas del avlutas dagen imorgon med att hon ska på disco på kvällen...och DET ser hon verkligen fram emot! För min del avslutas nog morgondagen i soffan framför en film.
Nu ska jag titta på Idol!
Pussen & Kramen
/Ango

tisdag 23 september 2008

Det finns dagar...och så finns det dagar...

Jag fortsätter fundera på om det är något "fel" med Paulina. Funderar starkt på att ta kontakt med Bup, för nu orkar jag snart inte längre. Det är ständigt konflikter och får hon inte som hon vill så kan man ge sig den på att hon gör livet surt för alla i familjen. Allt är "skit-bajs" och man är ofta en "bajskorv".
Igår var hon hur gullig som helst, gjorde 2 av veckans 3 läxor helt på eget initiativ, inget hon behövde göra. Så var det dags att välja vilken film de skulle se, och det var Simone som valde film. Självklart valde hon en "skitbajsfilm" som Paulina INTE skulle se... Efter mycket om och men hamnade hon i säng, men det var jobbigt innan.
Imorse var hon likadan när det var dags att gå upp. Jag försökte väcka henne en gång, sedan struntade jag i det, för jag orkade inte ta allt tjafs igen... Roger fick se till att hon kom upp ur sängen, fick fixa frukost och kläder till henne (och det är ju inte en dag för tidigt att han gör det på morgonen så jag slipper det någon gång).
Såna här dagar vill jag säga upp mig som mamma (åtminstone till delar av styrkan) och det är då det är tur att jag har så¨na här att se tillbaka till:



Pussen & Kramen
/Ango

måndag 22 september 2008

Dimma




Inte nog med att det var trist att lämna sängens värme till förmån för rummets kyla, utan jag kom upp och tyckte först att det såg ut som någon målat vitt över hela fönstren. Funderade på vem som klättrat upp under natten och gjort något så dumt... Men så var det ju såklart inte. Det var ju precis lika vitt ute.
2 timmar senare är det fortfarande lika vitt ute, men jag tror och hoppas att det kommer att lätta upp under dagen!

Pussen & Kramen
/Ango

söndag 21 september 2008

Fest och friluftsliv

Igår var vi på .A.R.M.-fest i Norrtälje. Åkte upp straxt efter lunch och åkte hem vid 23-tiden. Eftersom det är 23 mil enkel resa så tog det ett tag att köra. Vi var hemma vid 1:30 ungefär inatt. Barnen hade redan sovit i princip sedan de satte sig i bilen, medan jag och maken var vakna (såklart).
Festen var rolig, såklart! Jag har inte skrattat så mycket som jag gjorde åt vissa personer igår, på länge!!! Jösses, vad jag tycker det är kul att folk kan bjuda så mycket på sig själva...helt utan sprit!
Det var också jättekul att träffa de man inte
träffat sedan festen i Göteborg i juli.


Paulina, partypingla

Idag var det Civilförsvaret och Friluftsfrämjandet som hade "jippi" i Lockmora, ett friluftsområde här i kommunen. Jag och barnen åkte dit för att se vad som fanns att göra. Jag vet att ett besök i Lockmora alltid är uppskattat av barnen, så även om det kanske inte fanns några roliga aktiviteter så skulle de vilja leka lite i alla fall.
Det var bara två aktiviteter som lockade. Den ena var att släcka en brand på en docka, som jag fick göra sisådär 4 gånger. Först en gång själv för att visa barnen och sedan 3 gånger till, tillsammans med barnen...
Så var det isvett också. Man fick testa att kasta rep till en nödställd. Barnen testade medan jag pratade med en kompis (som var ansvarig för den stationen).
Efter de stationerna var det festis och korv med bröd (gratis) innan barnen ville leka igen.
Jag träffade kyrkoherden, Ann-Louise, som är en alldeles fantastisk människa. Hon har döpt tjejerna (tyvärr inte Victor) och vigt oss, och jag avgudar denna kvinna.
Vi pratade lite, och så säger hon "Ja, nästa år blir jag 65 och det är dags att gå i pension., men jag vet inte...". Min reaktion var att tappa hakan och säga "VA?". Jag var helt övertygad om att hon var 50-55 år gammal.... Ja, där ser man! Jag blev riktigt förvånad över hennes ålder faktiskt!





Victor leker lite

Simone hänger i ringar
Pussen & Kramen
/Ango

fredag 19 september 2008

Bus

Idag skulle jag och Simone ha mysdag, vilket vi också hade, och Victor skulle vara hemma med pappa och ha lite mys också. Paulina ville gå till fritids och träffa kompisarna idag, så jag sa att hon kunde vara en stund, mellan kl 9 och 14 på fritids. För att kompensera henne så hon också fick något skoj idag så bestämde vi igår (utan att berätta för de andra) att hon och jag skulle gå upp tidigt och åka till McDonald's och käka frukost. Lite bus sådär på morgonen!
Kan säga att det inte var några problem att få upp fröken ur sängen idag!

En stilstudie i pannkaksätning:




Efter frukosten åkte vi och handlade en del mat, innan vi åkte hemåt igen och där jag lämnade av Paulina på fritids.

Resten av dagen spenderade jag med Simone och senare även Victor eftersom han inte ville vara med pappa utan mig istället!

Pussen & Kramen
/Ango

torsdag 18 september 2008

Skolfoto


Idag kom Simone hem med skolfotona de tog förra veckan!

Återigen är jag så otroligt glad att de väljer den lokala fotografen till att ta bilderna. Det är så enormt stor skillnad mellan de bilderna och de som tas av "skolfotoföretag" (som får ungarna att se ut som om de alla hade gulsot).

Jag är jättenöjd med korten, även med klassfotot som var taget utomhus.




Pussen & Kramen
/Ango

Sjukling!




Ligger i soffan och tittar på Scooby Doo.






Pussen & Kramen
/Ango

Sjuk liten kille

Igår somnade Victor redan vid 18:30 och sov hela natten fram till kl 6:40 ungefär.
När han kom upp lade han sig i soffan och tittade på barnprogrammen på TV. Jag försökte prata med honom, men fick knappt några svar av honom. Tänkte inte så mycket på det då, men någon halvtimme senare försökte jag busa med honom, men det var inte lätt. Han var väldigt svårflörtad, vilket han INTE brukar vara annars.
Så var det dags att gå till skola och dagis, och Victor sa att han inte ville gå. Han ville vara hemma. Han orkade inte gå, sa han. Då såg jag att han var alldeles vit i ansiktet. Förstod ju att han inte alls mådde bra.
Han blev såklart hemma idag. Vi gick till dagis och pratade med dem (det ligger på väg till tjejernas skola, och bara snett över gatan från där vi bor) och sa att han skulle vara hemma idag.
Nu ligger han i soffan och tittar på TV med en filt över sig. Jag vet fortfarande inte vad som är fel. Han är likblek, kall i ansiktet, men har ingen feber, fryser och säger att han har ont i ett knä (men han haltar inte eller så). Jag vet inte alls vad som är fel, bara att något är det. En infektion i kroppen...nej, nu kräks han...nu vet jag vad som är fel!


Pussen & Kramen
/Ango

onsdag 17 september 2008

Kul att fika!

Idag var jag hemma hos Kerstin och fikade. Det var jättekul att träffa henne och Martin igen. Det var hur länge sedan som helst (tyvärr, för vi bor ju ändå inte så långt ifrån varandra) som vi satt ner och pratade i mer än 2 minuter. Tack Kerstin för fikat, det var jättekul att se er igen! När jag kom hem kunde jag berätta för Paulina att hon och Martin har liknande läxor och att båda faktiskt hade matteläxa till imorgon!

Jag håller ju på att flytta över min gamla blogg hit, men det tar lite tid. Allt kommer över så småningom, ha tålamod med mig. Det är ju ändå sisådär 3 år som ska flyttas över. Nu har jag fått över nästan allt från 2008...så nu är det de mest aktiva åren kvar...

Med hem från Kerstin följde ett gäng böcker som jag inte läst. Det är ju praktiskt att kunna byta böcker med andra "bokmalar". Jag har ju tyvärr inga såna i min närhet annars (bortsett från svärföräldrarna som köper MÄNGDER av böcker på auktioner så det kommer kassvis med böcker hem till mig ibland). Jag vill ju helst börja läsa alla böcker på en gång...men jag har ju några sidor kvar i en av de jag håller på med, och en annan som jag håller på med har jag bara sisådär 800 sidor kvar i (den är på 905 sidor) och jag har plötsligt tappat lusten lite för den (den är inte dålig så det är inte därför). Jag vill också påbörja boken jag fick i Pocket & Prassel 2,0, och så har jag ju hur mycket kurslitteratur som helst att läsa också...Pust! Synd att inte dygnet kunde ha sisådär 48 timmar eller så...

Pussen & Kramen
/Ango

måndag 15 september 2008

"Tuffa Victor"


Är man 4 år har man ju järnkoll på hur de stora killarna ser ut, och självklart är man stor själv. Imorse fick Victor ha sin Spindelmannenkeps eftersom vi inte hittade den med döskallar på. Han satte på sig kepsen och fixade till looken. Jag kunde inte låta bli att skratta lite. Han var så bestämd på hur kepan skulle sitta. Så här såg han ut när vi var på väg till dagis. Självklart ska kepan vridas lite åt sidan...


Jag trodde i min enfald att han skulle ha "glömt" bort det tills det var dags att gå hem, men inte då (och dessutom hade han stolt berättat för fröknarna på dagis hur kepan skulle sitta). Kepsen kom på huvudet och vips vreds den åt sidan.


Spindelmannenkepa och ryggsäck är ett måste till en cool kille såklart! Idag fick han nya jeans dessutom. Coola byxor var kommentaren. Det är jeans med påsydd resårkant, så det ser ut som om det är en kalsongkant. Sånt har ju de stora killarna.
Jag vet inte riktigt var han har sett det här och fått sina "idéer" ifrån, men jag kan inte låta bli att fascineras över hur mycket som snappas upp från omgivningen av barn! Hur häftigt som helst!
Pussen & Kramen
/Ango

Mysdagar


Jag har planerat in mysdagar med mina barn den här månaden. Det var jättelänge sedan vi hade några, och jag har verkligen saknat de dagarna. Det är bara lite svårt att få in dem när barnen börjar bli stora och går i skolan. Nu ska det i alla fall bli av. Först ut är Simone på fredag. Eftersom hon inte har någon förskoleklass på fredagar så passar det bra. Victor är på dagis och Paulina i skolan medan jag och Simone ska försöka träffa Kerstin och hennes båda killar (som det var alldeles för länge sedan vi träffade) och så har jag lovat att vi ska äta på McDonald's, köpa nya gympaskor och så ska hon få ta hål i öronen igen. Allt enligt Simones egna önskningar...för det är ju lite det mina mysdagar med barnen går ut på; att bara en av dem får göra något med mig och bli lite ompysslade utan syskonen.
Nästa torsdag är det Paulinas tur. Hon fick en tid till ögonläkaren på morgonen så då tyckte jag att hon kunde vara ledig hela dagen så vi får en mysdag. Hon har inte sagt att det är något speciellt hon vill göra, så vi får väl se vad det blir. En kvalificerad gissning är att lunchen blir på McDonald's eller pizzerian...

På fredagen är det Victors tur. Det blir hans första riktiga mysdag. Han har varit så liten förut så det har inte spelat så stor roll om vi varit hemma och myst i soffan eller varit ute och gjort något. Nu ska vi i alla fall äta på McDonald's (ja, man får offra sig *s*) och så ska vi leta efter en lyftkran i någon leksaksaffär. Det ska vara en batteridriven, drygt 1 m hög. Han fick ju en i julklapp, men den gick sönder så han har önskatsig en ny i sedan dess.

De här mysdagarna betyder massor för mig och för barnen såklart, och jag känner att jag har ett enormt privilegium som kan ta dessa dagar. Hade jag jobbat hade det ju inte varit möjligt att göra det i samma utsträckning, som nu när jag pluggar. Den dagen jag är klar med studierna hoppas jag att vi kan göra det ändå, fast det kanske får bli helger istället.
En av dagisfröknarna på Victors dagis är en ivrig "påhejare" av mina mysdagar. Hon tycker det är så underbart med de här dagarna, och är avundssjuk på att jag kan ha dem. Det är skönt att få bli lite påhejad, speciellt när det gäller föräldraskapet som man tidvis vill säga upp sig från. De här dagarna stärker banden väldigt mycket och det är skönt för barnen att få göra saker själva, utan syskonen. Är det nära i ålder (1½ år mellan Paulina och Simone, 2 år mellan Simone och Victor = 3 barn på 3½ år) så träffas de så mycket nu när de är små. De har gått på dagis tillsammans, först Paulina och Simone, sedan Simone och Victor. Nu går Victor själv på dagis, och tjejerna går på fritids tillsammans. De behöver komma ifrån varandra ibland.

Pussen & Kramen
/Ango

Ny vecka igen

Så är måndagen här igen, och jag tycker faktiskt att det är ganska skönt!
Miraklet jag skrev om i förra inlägget var otroligt kortvarigt! Datorn funkade, jadå, tangentbordet var lite si och så, men vi satte in ett externt tangentbord för att kolla om hårddisk och sånt funkade (det gick inte att trycka på enter och några andra tangenter på laptopens tangentbord) och visst, det gick att logga in, men det visade sig att så länge det bara fanns lite, lite kräm i batteriet så funkade datorn. När vi satte i nätsladden så funkade den inte igen... Konstigt, men det är bara att konstatera att datorn mår dåligt och nu måste jag ta mig i kragen och ringa Fujitsu-Siemens och försäkringsbolaget så jag kan fixa datorn och få tillbaka den igen!

En fräckis, för att sätta ribban för veckan...
En dag ställde läraren en fråga till Lisa som råkat slumra till i sin bänk:
"Vem skapade universum Lisa?" När Lisa inte reagerade, så tog lille Jonny, som satt bakom Lisa, sin penna och stack henne i ryggen.
"Åh Herregud!" skrek Lisa.
"Jättebra Lisa!" sa läraren och Lisa somnade om. Efter en stund frågade läraren Lisa igen;
"Vem är vår herre och räddare?" Men Lisa reagerade inte heller denna gång från sin sömn. Ännu en gång fanns Jonny där med sin penna och stack henne i ryggen, vän som han var.
"Jesus Christus!" skrek Lisa.
"Jättebra" sa läraren nöjt igen medan Lisa återigen föll in i sin härliga sömn. Sedan frågade läraren Lisa en tredje gång;
"Vad sa Eva till Adam efter att hon hade fått sitt tjugotredje barn?"
Ännu en gång sov ju Lisa så Jonny fick rycka in med sin penna; han böjde sig fram och petade på henne igen, men den här gången så hoppade Lisa till och skrek:
"OM DU STICKER DEN DÄR JÄVLA GREJJEN I MIG EN GÅNG TILL SÅ KOMMER JAG BRYTA DEN I TVÅ OCH TRYCKA UPP DEN I RÖVEN PÅ DIG!"
Läraren svimmade!!


Pussen & Kramen
/Ango

lördag 13 september 2008

Visst finns det mirakel...

...som Sussie Thapper sjunger i låten med just det namnet (älskar låten för överigt).
Jag hällde ju ut ett stort glas vatten över tangentbordet på min laptop för 2½ vecka sedan. Jag har för länge sedan gett upp hoppet om att få den att fungera, men har satt igång den varannan dag ändå för att kolla. Visst ström kommer till den, men det händer inget mer. Senast jag kollade var igår förmiddag, och då funkade den inte mer än alla andra dagar. Så idag fick maken för sig att sätta på den och se vad som skulle hända. Voila...datorn drar igång och säger att Windows avslutades på ett felaktig sätt (nähä, säger du det? ;-) ), och den undrar hur man vill starta den. Nu är det bara ett problem...tangentbordet funkar inte, så vi ska kolla med ett USB-tangentbord istället. Tänk om det bara är ett nytt tangentbord som behövs nu? Undrens tid är inte förbi ännu! Jag håller tummarna för att jag ska få tillbaka min laptop nu, för gissa om jag saknar den...


Snart är det fullmåne igen. Så här såg det ut igår kväll. Jag älskar att se månen så här!



Pussen & Kramen
/Ango

söndag 7 september 2008

Ditten och datten

En liten allmän uppdatering kanske är på sin plats.

Helgen har varit lugn, om man bortser från alla konflikter med barnen. Jag och maken har pratat idag, och kommit fram till att det förmodligen beror på att vi alla är ganska trötta fortfarande efter sommarledigheten. Det har bara gått drygt 2 veckor sedan vi gick tillbaka till våra vanliga vardagsrutiner och ingen av oss har väl kommit in i dem ordentligt ännu. Det BLIR bättre...
Igår var Paulina på discokalas hemma och klasskompisen/grannen F. När det bara var en dryg halvtimme kvar av kalaset blev det strömavbrott i hela kvarteret. Eftersom det var klockan 20 på kvällen så var det ju ganska mörkt... Som tur var kom strömmen tillbaka efter drygt 10 minuter.

Paulina redo för kalas!

Medan Paulina var på kalas tittade vi andra på Tillbaka till framtiden 2, och äta en del lördagsgodis. Paulina fick ju godis på kalaset så vi valde att inte vänta in henne.


Victor ville vara med på kort


Idag har vi inte gjort speciellt mycket. Paulina var hos en kompis och lekte en stund, och Simone hade en kompis här och lekte. Själv passade jag på att ta mig lite vardagslyx, lite sånt där som är enkelt men som man unnar sig alldeles för sällan:
Inget avancerat som sagt, utan bara en kopp gott té, tända ljus och en bra bok, medan man sitter uppkrupen i soffhörnet och bara njuter!
Med tanke på att hösten verkar vara här på allvar nu så var det här en perfekt stund när regnet vräkte ner utanför fönstret...
Imorgon är det vardag igen, och lite skönt är det faktiskt!
Jag ska sätta fart med att läsa kurslitteratur. Vi har seminarium på tisdag kväll och det är mycket litteratur som ska gås igenom. Lite småtrist och segläst litteratur, tyvärr (ämnet i sig är otroligt intressant, men tyvärr inte just den här artikeln och boken som vi läser först i kursen).

Idag kom min kära vän hem med grejer som hon fixat åt mig som jag ska skicka till min hemliga bokvän i Pocket & Prassel 2,0 nästa månad. Jag visste vilken bok jag ville skicka och ville göra ett tema på det, och vem var bättre på just det temat än min vän S? Hon hjälpte mig, så nu är temat klart! Nu vill jag bara att tiden ska gå så jag får skicka paketet till min hemlige bokvän ;).

Pussen & Kramen
/Ango

onsdag 3 september 2008

Skola, skola, skola

Nu har andra veckan på höstterminen dragit igång, och det betyder att alla mina tre kurser är igång. Första kursen började förra onsdagen, och de andra två började i måndags och igår. Jättekul, även om jag känner mig lätt förvirrad fortfarande, men det är ju ett normalt stadium för mig antar jag...
Jag skulle ju läsa Rättspsykologi och Familje- och föräldraskapspsykologi från högskolan i Kristianstad, men den skolan verkar vara mer än lovligt seg och strulig så jag struntar helt enkelt i de kurserna. Vad är det som är så ngativt med den skolan då? Jo, i båda kurserna jag sökt skulle jag tillgodoräkna mig tidigare lästa kurser. Jag skickade in pappren 2½ vecka innan kursstart...och nu, 4 veckor senare har jag fortfarande inte hört något. Jag vet inte om jag får tillgodoräkna mig de kurser jag har läst tidigare. Mailade läraren på första kursen och hon svarade jättesnabbt, men visste inte hur jag skulle göra (börja läsa på kursen eller vänta in besked). Hon bad mig vända mig till kursansvarige för att kolla med henne. Mailade henne för att få råd om hur jag ska göra, men inget har jag hört. Nu läser jag andra kurser istället, och ser fram emot det!
Ikväll har vi första riktiga föreläsningen på kursen jag läser på campus, och det ska bli kul. Skönt att få träffa lite folk om inte annat. Man blir ju ganska ensam när man läser på distans!

Jag har ju tänkt bli klar med en kandidatexamen efter nästa termin, och börja jobba lite samtidigt som jag läser för att ta min magister som jag vill ta. Har börjat kika lite efter hur det ser ut på arbetsmarknaden nu. Jag blir alldeles nervös när jag ser vilka kvalifikationer som krävs (flerårig erfarenhet från yrket) och tanken på att JAG ska jobba med nåt mer avancerat än att leda skift på McDonald's eller sitta i kassan i en mataffär. Ja, nu är det inget fel på de yrkena (bäst att skriva det så ingen tar illa vid sig). Jag har jobbat på McDonald's från 1994 och fram till för 2 månader sedan när jag lämnade in min uppsägning, och kassaarbete har jag också flerårig erfarenhet av. Det känns bara så konstigt att JAG ska kunna titta på yrken som kräver mer än grundskoleutbildning.
Tyvärr ser det inte så jätteljust ut på arbetsmarknaden för min del, men det kan ju hinna ändras, och skulle det vara så att jag inte hittar nåt jobb, så gör det inget för egentligen ska jag inte ta min kandidat förrän om 1 år, jag kan få hjälp med praktikplats genom skolan så man får in en fot inom yrket man vill ha i 1 termin (räknas med i utbildningen) och jag kan läsa min magister på heltid om det är så. Ändå är det ju kul att se vad som finns (och inte finns) och kanske läsa om just DET jobbet och se vad som krävs, och kanske komma på att jag vill läsa någon mer kurs för spetskompetensens skull.

Min dator som inte mådde så bra efter min vattning förra veckan mår fortfarande inte bra.Har pratat med Fujitsu-Siemens-supporten och de, precis som vi, tror att moderkortet har kortslutit. Men så bra, då är det bara att köpa ett nytt moderkort, tänkte vi...Men nä nä nä, så enkelt är det inte! Moderkortet till datorn går INTE att köpa... Nu letar jag begagnat moderkort, eller en begagnad likadan dator. Hittar jag ingen får det bli försäkringen...


Pussen & Kramen
/Ango

Populära inlägg